Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Op een safari in Botswana ontdekt u ook nijlpaarden

Rondreizen in Botswana

Van de Okavango Delta tot de Kalahari...

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Botswana

  Wat een reis door Botswana uniek maakt?

  Schijnbaar eindeloze uitgestrektheden, de wilde schoonheid van bijna ongerepte natuur en een indrukwekkende overvloed aan dieren - welkom in Botswana! Het niet aan zee grenzende land, waarvan de naam is afgeleid van het Tswana-volk, ligt genesteld tussen Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia en Namibië in Zuidwest-Afrika. Tijdens uw Botswana Safari kunt u zich verheugen op prachtige landschappen zoals de Kalahari-woestijn, de Okavango-delta en de grootste aaneengesloten zoutpannen ter wereld, waar talloze wilde dieren leven. Botswana wordt beschouwd als Afrika's safariparadijs bij uitstek, zowel over land als over zee. Word een ontdekkingsreiziger en laat u betoveren!

  Populaire rondreizen en reisroutes

  Als u ook droomt van een Botswana Safari, laat u dan inspireren door onze rondleidingen. Onze reisdeskundigen plannen uw individuele Botswana reis.

  1. Waterval_Berlijn_watervallen_in_Zuid-Afrika

   vanaf

   € 4.199

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Botswana

  Botswana staat ook bekend als "het laatste paradijs van Afrika" vanwege de ongerepte natuur. Beleef de landschappelijke diversiteit en de culturele hoogtepunten. Volg de aanbevelingen van onze reisdeskundigen voor plaatsen in Botswana die u zeker moet bezoeken.

  1. Bankdistrict in Botswana's hoofdstad Gaborone

   Gaborone

  2. Uitzicht over de Okavango Delta in Botswana vanuit de lucht

   Okavango Delta

  Lokale evenementen om niet te missen

  1. Vlag van Botswana - op de nationale feestdag

   Nationale feestdag Botswana

   Op de nationale feestdag, 30 september, heeft Botswana sinds 1966 zijn onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk gevierd. Aangezien het land geen kolonie meer is, is de president van de Republiek het hoofd van de regering. Op de jaarlijkse presidentsdag, die in juli wordt gevierd, spreekt de bevolking van Botswana haar respect uit voor dit belangrijke ambt. Op 1 juli van elk jaar wordt de dag van Sir Seretse Khama zelfs gevierd als een andere presidentiële dag, gewijd aan het eerste democratisch gekozen staatshoofd ooit. Op deze drie vakanties kunt u zich verheugen op een uitbundige sfeer met traditionele dansen en muziek in het hele land.

  Wat zijn de beste plaatsen voor een Botswana-safari?

  Talloze safari mogelijkheden wachten op u in de verschillende nationale parken van het land, waar u de diversiteit aan landschappen en spectaculaire wilde dieren kunt ervaren. Naast de Big Five, bestaande uit olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden, kunt u zich ook verheugen op diverse soorten antilopen, giraffen, reptielen en vogels.

  Wandelende Safari

  Veel kampen - vooral in de Okavango Delta - bieden ook bush walks aan, die zeer indrukwekkend zijn, vooral in het droge seizoen, en die het mogelijk maken om zeer goed wilde dieren te voet te bekijken. U wordt begeleid door rangers die zeer goed getraind zijn en weten wanneer u afstand moet houden en wanneer u dichter bij bepaalde dieren moet komen. Wist u dat het dragen van wapens in de nationale parken in Botswana verboden is (zelfs alleen ter bescherming)? De zintuigen van de rangers zijn daarom speciaal getraind en alert.

  Riviersafari

  Het Chobe-rivierfront is vooral bekend vanwege de hoogste concentratie aan wilde dieren in Botswana. Vooral in het droge seizoen staan de dieren hier dicht bij elkaar. Op de Chobe rivier kunt u tal van riviersafari's maken. Ook in Momeni Game Reserve zijn gamedrives per boot een bijzonder goede manier om het prachtige landschap te verkennen.

  Fly-in safari

  Een fly-in safari is in Botswana zeker een van de meest luxueuze safari mogelijkheden. Met het bushvliegtuig vliegt u van kamp naar kamp - vandaar de term "fly-in". Tijdens de vluchten kunt u in vogelvlucht olifanten, buffels of nijlpaarden zien. Een vlucht over de Okavango-delta is bijzonder indrukwekkend, want vanuit het vliegtuig heeft u een uitstekend zicht op het vertakte kanaalsysteem en de overvloed aan water in de regio.

  Hete luchtballonsafari

  Een vlucht in een heteluchtballon is ook een heel bijzondere ervaring. Leer bijvoorbeeld de Okavango Delta met zijn vertakte rivieren, lagunes, eilanden en waterpunten vanuit een nieuw perspectief kennen en geniet van de absolute stilte. Minder

  Waarheen in Botswana?

  Chobe Nationaal Park

  Kort na de onafhankelijkheid van Botswana werd Chobe National Park in 1967 opgericht als het eerste nationale park van het land. Sinds 1975 hebben er geen mensen meer in het park gewoond, dat nu meer dan 100 vierkante meter groot is. Chobe is de thuisbasis van vele kuddes olifanten. Maar ook leeuwen, hyena's, cheeta's, luipaarden en hazewindhonden noemen het park hun thuis. Tijdens uw game drives en wandelingen kunt u ook zebra's, giraffen, nijlpaarden en wrattenzwijnen observeren met een beetje geluk. De Chobe rivier, waaraan het park zijn naam ontleent, slingert zich door het hele park en nodigt uit tot het maken van spannende boottochten. Beste tijd om te bezoeken: droogseizoen van april tot oktober

  Okavango Delta

  De Okavango Delta wacht op u in het noorden van Botswana met een onvergelijkbare natuurlijke schoonheid. Het is niet voor niets dat het sinds 2014 een UNESCO-werelderfgoedplaats is. Geografisch gezien behoort het tot het Kalahari-bekken en wordt daarom ook wel het juweel van de Kalahari genoemd. In het levensgevaarlijke labyrint van rivieren, meren en lagunes leven de Big Five, d.w.z. leeuw, neushoorn, buffel, luipaard en olifant, maar ook allerlei soorten antilopen, reptielen en zo'n 400 vogelsoorten. Verken het gebied met een traditionele dugout kano, een mokoro, of ga op game drives met onze ervaren gidsen. Een heel bijzondere ervaring wacht op u als u de omgeving vanuit vogelperspectief leert kennen tijdens een rondvlucht in een klein vliegtuig of een heteluchtballon. Beste tijd om te bezoeken: droogseizoen van april tot oktober

  Tsodilo Hills

  Vlakbij de Okavango Delta ligt ook de Tsodilo Hills range van heuvels. Dit UNESCO-werelderfgoed wordt ook wel het Louvre van de Woestijn genoemd, want meer dan 4500 rotsschilderingen sieren de heuvels, die door de lokale bevolking als heilig worden beschouwd. Verschillende cirkelvormige paden leiden door de 10 vierkante kilometer van het gebied en nodigen u uit om te gaan wandelen. Beste tijd om te reizen: droogseizoen van april tot oktober

  Moremi wildreservaat

  Het oudste natuurreservaat van Botswana, het Moremi wildreservaat, ligt in het hart van de Okavango-delta en beslaat ongeveer een derde van het gebied. In de 19e eeuw heeft een plaag de wildpopulatie gedecimeerd en zodra de wilde dieren zich hadden hersteld, leidde ongecontroleerde stroperij tot een verdere afname. De weduwe van stamhoofd Moremi III verklaarde de eerste delen van deze regio tot natuurreservaat. Vandaag kunt u zich hier weer verheugen op allerlei Afrikaanse wilde dieren. Beste tijd om te reizen: droge maanden van april tot oktober - van juni tot augustus zijn unieke dierwaarnemingen gegarandeerd!

  Makgadikgadi-pannen

  In het noorden van Botswana wacht u nog een fascinerend natuurschoon: de Makgadikgadi Pans. Op een oppervlakte van meer dan 12.000 vierkante kilometer strekken zich hier meerdere zoutpannen uit, die ontstaan zijn door het opdrogen van een van de grootste binnenmeren van Afrika. Op sommige plaatsen langs de kust kunt u nog steeds de overblijfselen van vroegere nederzettingen ontdekken. De randen zijn bedekt met gras, maar er groeien geen planten in de pannen. Ook al is het landschap hier erg kaal, tijdens het regenseizoen kunnen hier kuddes gnoes en zebra's worden waargenomen die op weg zijn naar de regio ten oosten van de Boteti rivier. Beste tijd om te bezoeken: droge maanden van april tot oktober

  Kalahari

  Het Centraal Kalahari Natuurreservaat is niet alleen het grootste en meest afgelegen reservaat in Zuidelijk Afrika, maar ook het op één na grootste ter wereld. Ongeveer 30 jaar lang was het reservaat niet toegankelijk voor reizigers, wat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van dit fascinerende landschap. Sindsdien is de Kalahari-woestijn een van de hoogtepunten van een reis naar Botswana. Aan het begin van het regenseizoen bloeit de halfwoestijn en trekt het kuddes zebra's, gnoes en oryx-antilopen aan. De beroemde zwartmanskleurige Kalahari leeuwen zijn hier ook te vinden. Maar ook kuddes springbokken en gemsbokken, giraffen, luipaarden en wilde honden zijn hier te vinden. Beste tijd om te reizen: regenseizoen van november tot maart Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika

  1. Ontspannen in de Seychellen op het strand van Beau Vallon op het eiland Mahé

   Seychellen

  2. Namib-Naukluft National Park in Namibië

   Namibië

  3. Olifantenkudde voor de Kilimanjaro in Kenia

   Kenia

  4. Een leeuwin in Serengeti in Tanzania

   Tanzania

  5. Maak een wandeltocht in de bergen tijdens uw vakantie op Mauritius.

   Mauritius

  6. Bezoek de blauwe stad Chefchaouen in uw Marokko Urluab

   Marokko

  7. Kaapstad vanuit de lucht

   Zuid-Afrika