Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bankdistrict in Botswana's hoofdstad Gaborone

Reizen naar Gaborone

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Botswana
  4. Gaborone

  Wat te doen in Gaborone?

  Voor een bezoek aan Gaborone is vaak maar een korte stop gepland, omdat het een klassieke doorreisstad is. Als u toch de bruisende hoofdstad van Botswana wilt verkennen, hebben de reisexperts van Tourlane een paar tips voor u op een rijtje gezet: Wandel naar Kgale Hill voor een schilderachtig uitzicht over de stad, of kom meer te weten over de interessante geschiedenis van de regio in de Matsieng Footprints. De twee natuurreservaten, Mokolodi Nature Reserve en het Gaborone Game Reserve, zijn ook een bezoek waard.

  De 6 beste bezienswaardigheden van Gaborone

  1. Kgale Hill

  Met zijn 1.287 meter is Kgale Hill, ook bekend als de Sleeping Giant, het hoogste punt van Gaborone. Het is niet alleen mooi om van een afstandje te bekijken, maar het is ook perfect voor een wandeltocht van een hele dag. Om naar de top te gaan, kunt u kiezen uit drie verschillende routes. Tijdens de wandeling van een uur zult u hoogstwaarschijnlijk bavianen tegenkomen, maar houd afstand en respecteer ze. Kijk ook uit naar de vele verschillende vogels die hier voor een bijzondere kleurenpracht in de lucht zorgen. Eenmaal op de top wordt u begroet door een panoramisch uitzicht over de hoofdstad van Botswana. Geniet het best van het uitzicht met een picknicklunch of een snack die u hebt meegebracht.

  2. Mokolodi Natuurreservaat

  Ongeveer 15 kilometer buiten de stad ligt het eerste nationale park. In het Mokolodi Natuurreservaat leven ontelbare dieren - waaronder olifanten, verschillende antilopesoorten, neushoorns, struisvogels en zelfs luipaarden. Bekijk de verschillende slangen en hagedissen van dichtbij in het reptielenpark van Mokolodi Nature Reserve. Ervaar de adembenemende natuur en het wildleven van het park tijdens spannende game drives of leerzame wandeltochten. Het reservaat is perfect voor een eerste ontmoeting met Botswana's unieke wildlife en een must bij een bezoek aan Gaborone.

  3. Drie Dikgosi Monument

  De drie bronzen standbeelden in het centrum van de hoofdstad zijn niet alleen indrukwekkend, maar hebben ook een zeer interessante geschiedenis. De Dikgosi-beelden beelden de drie stamhoofden Khama van Bangwato, Sebele van Bakwena en Bathoen van Bagwaketse af. De standbeelden werden opgericht omdat de drie stamhoofden verhinderden dat Botswana onder de heerschappij van een uitbuitende organisatie kwam. Daarom gingen zij in 1885 naar Engeland en onderhandelden met de toenmalige koningin over een overeenkomst. Vanaf dat moment zou de Britse Kroon over Botswana heersen. Het besluit bevrijdde het land van de organisatie, maar betekende ook dat Botswana tot de onafhankelijkheid in de jaren zestig onder Brits bewind stond. Het besluit is controversieel en de drie stamhoofden zijn niet door iedereen geliefd. Niettemin zijn de standbeelden een opwindende halte op elke stadsrondrit.

  4. Matsieng Voetafdrukken

  Laat u betoveren door de legende van de Matsieng Voetafdrukken. Net buiten de stad vindt u de twee gaten in het zandsteen die op reusachtige voetafdrukken lijken. Als u wat beter kijkt, ontdek u nog meer gravures rond de depressies die lijken op de afdrukken van kleine mensenvoeten en dierenpoten. Ze liggen verspreid over de bruine zandsteen, en sommige gravures zijn wel 10.000 jaar oud. Volgens de legende klom een man met één been, Matsieng genaamd, eens uit een waterput en werd daarbij vergezeld door zijn volk en talrijke dieren. Volgens de legende zijn de voetafdrukken door hem in het zandsteen achtergelaten en hebben zij ook nu nog een grote culturele betekenis.

  5. Gaborone Game Reserve

  Een van de beroemdste wildreservaten in heel Botswana is het Gaborone Game Reserve. Hoewel het in vergelijking met vijf vierkante kilometer een beetje klein is, is het het op twee na drukst bezochte reservaat van het hele land en een van de weinige reservaten die direct aan een grote stad grenzen. U kunt in een huurauto door het reservaat rijden en de dieren bekijken, maar begeleide game drives worden niet aangeboden. Het wildreservaat is zeer populair bij vogelaars, maar zij zijn niet de enigen die kunnen genieten van de verbazingwekkende biodiversiteit in het Gaborone Game Reserve. U vindt er onder andere zebra's, wrattenzwijnen, verschillende antilopesoorten en zelfs neushoorns!

  6. Iskcon Tempel

  Een ander hoogtepunt op uw reis is de Iskcon Tempel in het hart van de stad. Deze pastelkleurige tempel is niet meer weg te denken uit Gaborone en de betoverende architectuur zal u meteen in vervoering brengen. Maak een ontspannen wandeling rond het complex en geniet van de unieke sfeer in de tempel. U kunt hier ook genieten van typisch Indiase gerechten tijdens de dagelijkse brunch. De vele vegetarische opties en desserts zijn ongelooflijk lekker, dus laat deze ervaring niet aan u voorbijgaan. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Botswana

  1. Uitzicht over de Okavango Delta in Botswana vanuit de lucht

   Okavango Delta