Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de Okavango Delta in Botswana vanuit de lucht

Reizen naar Okavango Delta

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Botswana
  4. Okavango Delta

  Wat te doen in Okavango Delta?

  De Okavango Delta in het noorden van Botswana is een van de grootste rivierdelta's ter wereld en tevens een ontmoetingsplaats voor ontelbare diersoorten. Elk jaar wordt het droge landschap overstroomd door de Okavango rivier, waardoor de delta verandert in een groen paradijs voor wilde dieren.

  Een must op uw reis door Botswana is niet alleen de wereldberoemde Okavango Delta, maar ook het gebied rond Kasane. Dit mooie stadje in het noordoosten van Botswana is de toegangspoort tot het wereldberoemde Chobe National Park. De stad ligt dicht bij de vierlandenhoek van Botswana, Zambia, Namibië en Zimbabwe, waardoor het de perfecte springplank is voor excursies naar de wereldberoemde Victoria Falls. Minder

  1. Met een paard op safari in de Okavango Delta in Botswana - Tourlane organiseert het!

   Paard Safari

   Makgadikgadi Nationaal Park

  2. Geniet van de Okavango Delta tijdens een fly-in safari vanuit de lucht - Tourlane organiseert het!

   Vlucht Safari

   De Okavango vanuit de lucht

  3. Alte Fischerboote am Ufer des Okavango Deltas

   Een tochtje met een boomstamkano

   Mokoro

  4. Olifant in de Okavango Delta, Botswana

   Moremi Game Reserve

   Beleef de Big Five van dichtbij

  5. De meest spectaculaire attracties in heel Afrika: Victoria Falls in Zambia

   Victoria Falls

   De meest spectaculaire attractie in heel Afrika

  De beste bezienswaardigheden van Okavango Delta

  1. Moremi Game Reserve

  In het oosten van de beroemde Okavango Delta ligt een 5.000 km2 groot wildreservaat waar de wildernis aan uw voeten ligt. Moremi Game Reserve is de ideale plek om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Kijk uit naar luipaarden hoog in de bomen en zie hoe majestueuze leeuwen zich koesteren op de uitgestrekte savanne. Langnekgiraffen en grote kuddes zebra's zijn te vinden op de vele uitgestrekte steppes van het reservaat. Kijk hoe cheeta's antilopen opjagen en geniet van unieke momenten tijdens een van de vele game drives door Moremi Game Reserve. Houd ook uw ogen op het water gericht, want u kunt krokodillen en nijlpaarden tegenkomen. De twee populairste plaatsen om wilde dieren te spotten zijn Chief's Island en Moremi Tongue. Maak uw safaribeleving perfect door te verblijven in een van de vele prachtige lodges die door het reservaat verspreid liggen.

  2. Xakanaxa Lagoon

  Als u de Okavango Delta op een andere manier wilt verkennen, neem dan de boot in plaats van de jeep. In de Xakanaxa Lagoon zijn game drives op het water een onvergetelijk hoogtepunt, dat niet mag ontbreken op uw safari. De lagune maakt deel uit van het Moremi wildreservaat, zodat u de vele game drives door het reservaat kunt combineren met een ontspannen riviercruise. De boottocht is ontspannend en u zult de Okavango Delta vanuit een heel ander perspectief kunnen ervaren. Bewonder de grote verscheidenheid aan vogels terwijl u door het water glijdt en van het landschap geniet. Kijk ook uit naar nijlpaarden en krokodillen die de lagune hun thuis noemen.

  3. Chobe National Park

  Chobe National Park is een absoluut hoogtepunt op uw reis naar de Okavango Delta en door Botswana. Naast de leeuwen, giraffen en vele andere dieren van het Afrikaanse continent kunt u hier vooral olifanten observeren. Chobe Park is een van de beste plaatsen in Afrika om de grijze reuzen van dichtbij te zien. Naar schatting leven hier zo'n 120.000 olifanten en de enorme kuddes buffels vormen een ander indrukwekkend schouwspel. In de rivier die door het reservaat stroomt, leven nijlpaarden en krokodillen, en ook luipaarden fladderen graag in de buurt. Om uw reis in Chobe National Park echt uniek te maken, boekt u een rondvlucht om uw safari te begeleiden. Vliegen over het adembenemende landschap is een ervaring die u nooit zult vergeten.

  4. Sedudu Eiland

  Sedudu Island, in het midden van de 200 tot 300 meter brede Chobe rivier, grenst aan Namibië, waar het eiland overigens ook Kasikili Island wordt genoemd. Geen reis door het noorden van Botswana zou compleet zijn zonder een bezoek aan Sedudu Island. Het eiland is perfect voor picknicks en lange wandelingen. Alleen al de tocht over de rivier is een bezoek aan Sedudu Island waard. Plan uw bezoek echter in het juiste seizoen, want gedurende enkele maanden van het jaar verdwijnt het eiland onder water als gevolg van de seizoensgebonden overstromingen van de Chobe rivier.

  5. Victoria Falls

  Een van de meest spectaculaire attracties in heel Afrika is zonder twijfel de Victoria Waterval in Zambia. Omdat Kasane aan de grens met Zambia ligt, is het de perfecte uitvalsbasis voor een excursie naar de beroemde watervallen. Maak een dagtocht naar Zambia om dit natuurspektakel van dichtbij te zien. Victoria Falls is een van de grootste watervallen ter wereld en zelfs op 40 kilometer afstand kunt u ze nog horen donderen - dus spits u oren tijdens de rit! Victoria Falls is een van de andere UNESCO Werelderfgoederen van Afrika en een must op elke reis door het wilde continent. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Botswana

  1. Bankdistrict in Botswana's hoofdstad Gaborone

   Gaborone