Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontspannen in uw Kaapverdische vakantie op het strand van Boa Vista

Rondreizen in Kaapverdië

Op weg naar de eilanden van gelukzaligheid

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Kaapverdië

Wat een reis naar Kaapverdië uniek maakt?

De archipel van de Kaapverdische eilanden wacht op u in de Atlantische Oceaan, zo'n 600 kilometer ten westen van de kust van de Afrikaanse staat Senegal. De eilanden inspireren met een fascinerende mix van Afrikaanse en Europese levensstijl en indrukwekkende wandelpaden en bergtochten. U kunt zich ook verheugen op idyllische stranden op het eiland Sal en levendige steden als de eilandmetropool Praia en Mindelo.

Als u ook droomt van een Kaapverdische rondreis, laat u dan inspireren door onze reisroutes en reistips. Onze reisexperts plannen vervolgens graag uw individuele Kaapverdische reis volledig op maat. Minder

Ontdek deze bestemmingen in Kaapverdië

Zonder twijfel is Kaapverdië een van de mooiste bestemmingen wat betreft witte stranden, het beste klimaat en eindeloze mogelijkheden in de buitenlucht. Zo worden de eilanden Santo Antao en Fogo beschouwd als de klassiekers voor eersteklas wandeltochten, terwijl de wind- en kitesurfers daarentegen het best af zijn op de eilanden Sal en Boa Vista.

Lokale evenementen om niet te missen

    • Carnaval in Kaapstad - de "Kaapse Klopse" Carnaval

    Carnaval in São Vicente

    Het carnaval in Mindelo op het eiland São Vicente is het mooiste en kleurrijkste festival van Kaapverdië.

De leukste bezienswaardigheden van Kaapverdië

1. Pico do Fogo

Op het eiland Fogo, het vuureiland van de Kaapverdische Eilanden, wacht de 2.829 meter hoge vulkaan Pico do Fogo op u. Het is het hoogste punt van de archipel en straalt nog steeds zwavelstoom uit door hete fumarolen. Vanaf de "oude" krater in het westen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Pico. Maak een wandeling door het zwarte lavalandschap, waar zelfs enkele wijnstokken groeien. Van de zoete druiven wordt de unieke Fogo wijn geproduceerd.

2. Deserto de Viana

Op het eiland Boa Vista ligt een echte woestijn van ongeveer vijf kilometer lang, de Viana-woestijn. Vanuit het Afrikaanse continent worden voortdurend grote hoeveelheden zand overgewaaid, waardoor echte duinen ontstaan, afgewisseld met vulkanisch gesteente. Het bijna surrealistische landschap nodigt uit tot een wandeling of een ritje met een quad.

3. Forte Real de São Filipe

In de stad Cidade Velha, een UNESCO werelderfgoed en tot de 18e eeuw het economische en politieke centrum van de Kaapverdische eilanden, ligt het Forte Real Sao Filipe, van waaruit u kunt genieten van een uniek uitzicht op de zee en het stadje zelf. Toen de stad nog Ribeira Grande heette, was het vooral een transcontinentale slavenhandel.

4. Viveiro Botanische Tuin

De botanische tuin Viveiro op het zanderige eiland Sal betovert met een kleurrijke mix van palmbomen, planten en struiken die typisch zijn voor het land en een charmante cactustuin. Er is ook een kinderboerderij met ezels, geiten, konijnen en cavia's. Wandel door de tuin en bewonder de gevarieerde flora met een verfrissend drankje. Minder

Praktische informatie voor de reis

De ligging in de Atlantische Oceaan en de nabijheid van het Afrikaanse continent zorgen ervoor dat de alomtegenwoordige passaatwinden altijd warme lucht uit de Sahara vervoeren en dat er 350 dagen zon per jaar zijn. De luchtvochtigheid is over het algemeen zeer laag, met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen een aangename 22 - 27 °C. Regenval is vrij zeldzaam en de buien tussen april en november zijn van korte duur.

De beste tijd om de Kaapverdische eilanden te bezoeken is van november tot mei. De temperaturen zijn dan zeer aangenaam, vooral voor wandelvakanties, en het is niet te warm. Tussen augustus en oktober heeft de Atlantische Oceaan de optimale watertemperatuur voor een zwemvakantie met 25°C.

Als u wilt duiken in de unieke, bijna ongerepte waterwereld, zijn Sao Vicente en Santo Antao het ideale uitgangspunt. De feest- en muziekscene is echter meer dan de moeite waard, want muziek heeft een enorme betekenis in het land. De Kaapverdische muziek weerspiegelt de meest uiteenlopende stijlen, bijvoorbeeld de Merengue uit het Caribisch gebied of de Samba uit Brazilië.

Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika

Profielfoto van Marlene Gube, Tourlane reisexpert voor Afrika reizen.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies