Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Zicht op het scheepswrak op het strand van Boa Vista Kaapverdië

Reizen naar Boa Vista

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Kaapverdië
  4. Boa Vista

  Wat te doen in Boa Vista?

  Boa Vista, het "mooie uitzicht", wacht op u met imposante woestijnlandschappen, dromerige stranden en fascinerende maanlandschappen. Het op twee na grootste eiland van Kaapverdië, dat ook wel de "parel" van de archipel wordt genoemd, doet de harten van natuurliefhebbers sneller kloppen met zijn gevarieerde landschappelijke achtergronden. Hier is het ook wat gezelliger, zodat ontspannende momenten bijna gegarandeerd zijn.

  1. Ervaar het droomstrand Praia de Chaves tijdens uw vakantie in Boa Vista.

   Praia de Chaves

   Droomstrand aan de noordkust van Boa Vista

  De beste bezienswaardigheden van Boa Vista

  1. Ilhéu de Sal Rei

  Het onbewoonde eiland Ilhéu de Sal Rei ligt ongeveer een kilometer van de hoofdstad van Boa Vista, Sal Rei. De haven van de stad en de omliggende baaien liggen dan ook beschut tegen de wind, waardoor de baaien perfect zijn om ontspannen te zwemmen - een must tijdens uw vakantie in Boa Vista. Op het eilandje zelf bevinden zich de overblijfselen van het Portugese fort Duque de Braganç en de resten van een vuurtoren.

  2. Praia de Chaves

  Vlakbij de voormalige hoofdstad Rabil, aan de noordkust van Boa Vista, ligt het strand Praia de Chaves op u te wachten, dat geschikt is voor uitgebreide wandelingen. In het fijne zand vindt u ook de resten van een oude steenbakkerij, waarvan u de schoorsteen al van verre kunt zien. De producten werden ooit aan Afrika en zelfs aan Europa verkocht, totdat de activiteiten eind jaren twintig werden stopgezet.

  3. Deserto de Viana

  Boa Vista is het Kaapverdische eiland dat het dichtst bij de westkust van Afrika en de Sahara ligt. Het overwaaiende zand zorgt voor interessante woestijnlandschappen, met name Deserto de Viana. Verken deze tijdens begeleide wandelingen en laat u betoveren door de "Sahara van de Atlantische Oceaan".

  4. Praia da Atalanta

  In 1968 liep een Spaans vrachtschip aan de grond op het strand Praia da Atalanta, aan de noordkust van het eiland. Ook vandaag nog kunt u hier de delen van het wrak van de Cabo Santa Maria bewonderen en unieke souvenirfoto's maken voor het surrealistisch ogende decor. Maar u moet zich haasten gezien steeds meer stukken van het scheepskarkas verdwijnen in de zee. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Kaapverdië

  Plan uw reis