Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Uitzicht vanuit de lucht naar de hoofdstad Praia van Kaapverdië

Kaapverdië

Reizen naar Praia

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen in Praia?

Het levendige Praia wacht op u aan de zuidkust van het hoofdeiland Santiago. Het historische centrum werd gebouwd op een rotsplateau boven het strand nadat het in de 18e eeuw de hoofdstad werd, en de gebouwen in koloniale stijl doen bijna denken aan een oude Europese stad. Wandel over het centrale plein Praça Alexandre Albuquerque en door de regeringswijk of geniet van een fantastisch uitzicht over de kust van Santiago vanaf het fort Bateira.

  • De vuurtoren Farol de Dona Maria Pia

    Farol de Dona Maria Pia

    De vuurtoren op de landtong Ponta Temerosa

  • Traditionele markt

    Mercado de Sucupira

    Een traditionele markt met kleurrijke kraampjes

De 5 beste bezienswaardigheden van Praia

1. Presidentiële Paleis

Ooit was het pastelkleurige gele gebouw in neoklassieke stijl de residentie van de Portugese gouverneur. Na de onafhankelijkheid van Kaapverdië in 1975 werd het het presidentieel paleis. Hier kunt u het historische centrum, in het zuiden van het plateau, ontdekken tijdens uw vakantie in Praia. Vlak ernaast kunt u ook de oude kazerne Quartel Jaime Mota en het stadhuis bewonderen.

2. Etnografisch Museum

Het Etnografisch Museum van Praia bevindt zich ook in de historische oude stad. Het werd geopend in 1997 en heeft een kleine maar fijne collectie traditionele kunstvoorwerpen zoals keramiek, textiel en manden, die u een inzicht geven in de gebruiken en tradities van de Kaapverdianen. U kunt ook schatten bewonderen van de talrijke gezonken schepen rond het eiland.

3. Monumento de Diogo Gomes

Aan het zuidelijke uiteinde van het plateau staat het monument voor de Portugese zeevaarder Diogo Gomes, die naar eigen zeggen de eerste Europeaan was die op het eiland Santiago aankwam. Vanaf het monument heeft u een prachtig uitzicht over Praia da Gamboa.

4. Farol de D. Maria Pia

Op de zuidelijkste punt van het eiland Santiago, op de landtong Ponta Temerosa, staat de vuurtoren Farol de Dona Maria Pia, genoemd naar een Portugese koningin. De 21 meter hoge toren, gebouwd in 1881, biedt een uitstekend uitkijkpunt over de kust. Het ligt op ongeveer twee kilometer van het centrum van Praia, waardoor het gemakkelijk te voet te bereiken is.

5. Mercado de Sucupira

In de labyrintische gangpaden van de markt vindt u talloze kleurrijke kraampjes waar Afrikaanse stoffen, handwerk en levensmiddelen worden verkocht - een onvergetelijke ervaring tijdens uw vakantie in Praia. U kunt hier ook typische plaatselijke snacks proeven. De markt bevindt zich in de wijk Varzea en illustreert, in tegenstelling tot de oude stad in Europese stijl, de Afrikaanse invloed op Kaapverdië. Minder


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie