Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Strand op het eiland Sal van de Kaapverdische Eilanden

Reizen naar Sal

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Kaapverdië
  4. Sal

  Wat te doen in Sal?

  Tijdens een reis op Sal kunt u kilometers zandstrand verwachten, helder zeewater met zachte golven en een kleurrijke onderwaterwereld. Ooit werd hier in grote hoeveelheden zout gewonnen, vandaar de naam Sal, zout. De tijden van zoutwinning zijn voorbij, in plaats daarvan geniet het eiland grote populariteit, vooral onder surfers, dankzij de constante noordelijke passaatwind. Het centrum van het eiland is Santa Maria, een charmant stadje met brede droomstranden en een levendige restaurant- en barscene.

  1. Ervaar het gevoel van gewichtloosheid terwijl je baadt in de pekel.

   Salinas de Pedra de Lume

   Een plaats rond zout

  2. Beleef een tropisch plantenparadijs!

   Botanische tuin van Viveiro

   Een tropisch plantenparadijs

  De beste bezienswaardigheden van Sal

  1. Salinas de Pedra de Lume

  Een must op uw vakantie in Sal moet een bezoek zijn aan het kleine dorpje Pedra de Lume, dat aan de oostkust van Sal ligt, in de buurt van een natuurlijke zoutfabriek. Leer hier meer over het proces van zoutwinning, ga zwemmen in de pekel en verheug u op een gevoel van gewichtloosheid. U kunt ook genieten van een verfrissing in het café en uw ogen laten dwalen over het complex.

  2. Botanische tuin van Viveiro

  De botanische tuin van Viveiro wacht op u met een bonte mengeling van palmbomen, inheemse planten en struiken, en een charmante cactustuin. Er is ook een kinderboerderij met ezels, geiten, konijnen en cavia's. Wandel door de tuin en bewonder de verscheidenheid aan planten onder het genot van een verfrissend drankje.

  3. Haaienbaai

  Ongeveer drie kilometer ten zuiden van Pedra de Lume, aan de oostkust van Sal, ligt de kleine baai van Shark Bay. Zoals de naam al doet vermoeden, leven hier veel van de mariene roofdieren, wat voor velen een hoogtepunt is op hun vakantie in Sal. Vooral citroenhaaien kunnen met een beetje geluk worden gespot. Tijdens een rondleiding met een mariene bioloog komt u meer te weten over de dieren. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Kaapverdië

  Plan uw reis