REISADVIES:
085 888 3741

Kenia reizen

Het land van de ultieme safari

Uw reisadvies

Wij helpen u graag!

Al onze reizen worden door onze enthousiaste Afrika-experts aan uw wensen aangepast. Altijd gratis en vrijblijvend.

Plan een reis

Uw rondreis door Kenia

Uitgestrekte savannes, ruige vulkaanlandschappen en eindeloze regenwouden – Kenia biedt u de Afrikaanse beleving van uw dromen. De landschappen van die Oost-Afrikaanse land staan bekend om hun overvloed aan de typische Afrikaanse wilde dieren. Kenia telt talrijke National Parks en natuurreservaten, die garant staan voor een prachtige safari. De hoogste berg van het land – en ook de op één na hoogste van Afrika – prijkt met een besneeuwde top als een kroon op het land. Een prachtig contrast met de tropische laaglanden die daar omheen liggen. Tijdens een bezoek aan een van de parken kunt u ook de Massai-bevolking bezoeken. Kenia is voor alle bezoekers een unieke sensatie.

Wat te doen in Kenia

Kenia is een zeer populaire safaribestemming en wordt vaak beschouwd als de geboorteplaats van de safari. Met parken zoals het Masai Mara Game Reserve (de thuisbasis van de grote migratie van wildebeesten) en het Amboseli National Park (met zijn enorme kuddes olifanten), kunt u zien waarom. In Kenia zult u genieten van de Big 5 van de Afrikaanse fauna - olifant, leeuw, luipaard, buffel, neushoorn, luipaard - en nog veel meer. U kunt ook enkele van de zeldzaamste en meest bedreigde dieren van Afrika ervaren, zoals een van de laatste witte neushoorns die nog in het Ol Pejeta Conservancy leven.

Kenia bezienswaardigheden

Masai Mara

Het Masai Mara Game Reserve is de nummer één safari-attractie in Kenia en staat bekend om zowel de hoeveelheid en de diversiteit van het wild. De Grote Migratie is ongetwijfeld de sleutel tot de populariteit van het reservaat, want elk jaar trekken miljoenen dieren van Tanzania naar Kenia en weer terug - een ontzagwekkend gezicht om te zien. Het wildpark is ook opmerkelijk voor andere wilde dieren, waaronder de Big 5, maar ook voor tal van andere soorten, zoals cheeta's, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer.

Mount Kenya

De op een na hoogste berg van Afrika trekt zeer veel bewonderaars aan. Op iets meer dan 5,000 meter, en permanent besneeuwd, domineert de berg het landschap eromheen. Verblijft u in het gelijknamige Nationaal Park , dan kunt u ook wild bekijken, kamperen en de grotten van de berg verkennen.

Amboseli National Park

Gelegen in de schaduw van de Kilimanjaro, is het Amboseli National Park vooral bekend als de thuisbasis van de Afrikaanse olifant en de beste locatie in Afrika om vrij rondzwervende kuddes te bekijken. Het landschap heeft zowel moerassen als droge meerbeddingen, waardoor het een uniek contrast vormt met het droge struikgewas en de savanne in andere parken. Enkele van de vele dieren die hier te vinden zijn, zijn cheeta's, luipaarden, wilde honden en meer dan 600 soorten vogels!

Tsavo East National Park

Tsavo East National Park is het grootste nationale park in Kenia met meer dan 13,000 vierkante kilometer. De twee belangrijkste geografische kenmerken van het park zijn de Galana rivier, die een zeer gevarieerde hoeveelheid wilde dieren van drinkwater verzorgd, en het Yatta Plateau (een oude lavastroom). Het uitzicht op het wild is hier prachtig en het park is misschien wel het meest bekend om de stoffige rode olifant die hier vrij kan rondtrekken.

Beste reistijd Kenia

Kenia ligt op de evenaar en biedt bezoekers het hele jaar door warme tot hete temperaturen. Er is een uitgesproken droog seizoen in januari en februari en van ongeveer juli tot oktober zijn alle geweldige tijden voor safari's - juli tot oktober biedt ook de enorm spannende grote migratie van wildebeesten en andere dieren.

Voor degenen die hun bezoek willen aanvullen met culturele evenementen en festivals hebben het hele jaar door verschillende mogelijkheden. In november vindt het Mombasa Carnaval plaats in de multiculturele havenstad Mombasa, misschien wel Kenia's grootste festival, en biedt spannende straatoptochten en toont de vele culturele gemeenschappen van het land en de stad. Wie zich in juni in Noord-Kenia bevindt, moet het Turkanameer bezoeken en genieten van het jaarlijkse culturele festival. Hier komen de acht gemeenschappen die in de regio wonen samen om hun culturele rijkdom gedurende meerdere dagen te vieren.

Voor een vrij uniek evenement moeten bezoekers zeker de Maralal Camel Derby bekijken, die elk jaar in augustus wordt gehouden in het kleine stadje Maralalal in het centrum van Kenia. U zult zeker verstrikt raken in de waanzin van de ruige menigte die hun favoriete kamelen toejuicht - deze race trekt een internationale menigte van racers en toeschouwers aan en is een uniek schouwspel.Snelle & eenvoudige reisplanning

Op maat gemaakte droomreizen

Persoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

BEN JIJ EEN REISEXPERT?

Tourlane zoekt jou!

Verdien geld met de verkoop van unieke reizen!

Meer informatie