Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Olifantenkudde voor de Kilimanjaro in Kenia

Rondreizen in Kenia

De geboorteplaats van de safari

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Kenia

  Wat een reis door Kenia uniek maakt?

  Uitgestrekte savannes, ruige vulkaanlandschappen en eindeloze regenwouden – Reizen in Kenia biedt u de Afrikaanse beleving van uw dromen. De landschappen van die Oost-Afrikaanse land staan bekend om hun overvloed aan de typische Afrikaanse wilde dieren. Kenia telt talrijke National Parks en natuurreservaten, die garant staan voor een prachtige safari.

  De hoogste berg van het land – en ook de op één na hoogste van Afrika – prijkt met een besneeuwde top als een kroon op het land. Een prachtig contrast met de tropische laaglanden die daar omheen liggen. Tijdens een bezoek aan een van de parken kunt u ook de Massai-bevolking bezoeken. Kenia is voor alle reizigers een unieke sensatie. Minder

  Populaire rondreizen en reisroutes

  Plan uw droomreis naar Kenia met Tourlane en boek al uw vluchten, transfers, accommodaties en safari's op één plek. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze Kenia reizen - al is elke Tourlane reis op maat gemaakt naar uw eigen wensen en voorkeuren.

  1. Close up van een luipaard in een boom

   vanaf

   € 1.360

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

   vanaf

   € 3.988

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Zie olifanten lopen in de groene vlaktes van Kenia met een berg op de achtergrond tijdens een Masai Mara safari

   vanaf

   € 3.176

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

   vanaf

   € 2.052

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Kenia

  Kenia is een zeer populaire safari-reisbestemming en wordt vaak zelfs beschouwd als de geboorteplaats van de safari. Met parken zoals het Masai Mara Game Reserve (de thuisbasis van de grote migratie van wildebeesten) en het Amboseli National Park (met zijn enorme kuddes olifanten), kunt u zien waarom.

  Tijdens een rondreis in Kenia zult u genieten van de Big 5 van de Afrikaanse fauna - olifant, leeuw, luipaard, buffel, neushoorn, luipaard - en nog veel meer. U kunt ook enkele van de zeldzaamste en meest bedreigde dieren van Afrika ervaren, zoals een van de laatste witte neushoorns die nog in het Ol Pejeta Conservancy leven. Minder

  1. Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

   Masai Mara

  2. Ontdek de prachtige stranden tijdens een vakantie op Zanzibar

   Mombasa

  3. Afrika, Kenia, Zebra's grazen in Nairobi nationaal park met de skyline van Nairobi op de achtergrond.

   Nairobi

  Lokale evenementen om niet te missen

  1. Karneval in Mombasa in Kenia, Afrika

   Mombasa Carnaval

   In november vindt het Mombasa Carnaval plaats in de multiculturele havenstad Mombasa, misschien wel Kenia's grootste festival, en biedt spannende straatoptochten en toont de vele culturele gemeenschappen van het land en de stad.

  2. Samburu-vrouwen met traditionele kleding en halskettingen nabij het Nationale Reservaat, Kenia

   Lake Turkana Cultural Festival

   Wie zich in juni in Noord-Kenia bevindt, moet het Turkanameer bezoeken en genieten van het jaarlijkse culturele festival. Hier komen de acht gemeenschappen die in de regio wonen samen om hun culturele rijkdom gedurende meerdere dagen te vieren.

  Wat te doen & zien tijdens een Kenia reis?

  1. Masai Mara

  Het Masai Mara Game Reserve is de nummer één safari-attractie in Kenia en staat bekend om zowel de hoeveelheid en de diversiteit van het wild. De Grote Migratie is ongetwijfeld de sleutel tot de populariteit van het reservaat, want elk jaar trekken miljoenen dieren van Tanzania naar Kenia en weer terug - een ontzagwekkend gezicht om te zien. Het wildpark is ook opmerkelijk voor andere wilde dieren, waaronder de Big 5, maar ook voor tal van andere soorten, zoals cheeta's, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer.

  2. Mount Kenya

  De op een na hoogste berg van Afrika trekt zeer veel bewonderaars aan en is vrijwel niet te missen tijdens uw rondreis in Kenia. Op iets meer dan 5,000 meter, en permanent besneeuwd, domineert de berg het landschap eromheen. Reist u in het gelijknamige Nationaal Park , dan kunt u ook veel wild bekijken, kamperen en de grotten van de berg verkennen.

  3. Amboseli National Park

  Gelegen in de schaduw van de Kilimanjaro, is het Amboseli National Park vooral bekend als de thuisbasis van de Afrikaanse olifant en de beste locatie in Afrika om vrij rondzwervende kuddes te bekijken. Het landschap heeft zowel moerassen als droge meerbeddingen, waardoor het een uniek contrast vormt met het droge struikgewas en de savanne in andere parken. Enkele van de vele dieren die hier te vinden zijn, zijn cheeta's, luipaarden, wilde honden en meer dan 600 soorten vogels. Een absolute aanrader tijdens uw Kenia rondreis.

  4. Tsavo East National Park

  Het Tsavo East National Park is het grootste nationale park in Kenia met meer dan 13,000 vierkante kilometer. De twee belangrijkste geografische kenmerken van het park zijn de Galana rivier, die een zeer gevarieerde hoeveelheid wilde dieren van drinkwater verzorgd, en het Yatta Plateau (een oude lavastroom). Het uitzicht op het wild is hier prachtig en het park is misschien wel het meest bekend om de stoffige rode olifant die hier vrij kan rondtrekken.

    Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika

  1. Op een safari in Botswana ontdekt u ook nijlpaarden

   Botswana

  2. Ontspannen in de Seychellen op het strand van Beau Vallon op het eiland Mahé

   Seychellen

  3. Namib-Naukluft National Park in Namibië

   Namibië

  4. Een leeuwin in Serengeti in Tanzania

   Tanzania

  5. Maak een wandeltocht in de bergen tijdens uw vakantie op Mauritius.

   Mauritius

  6. Bezoek de blauwe stad Chefchaouen in uw Marokko Urluab

   Marokko

  7. Kaapstad vanuit de lucht

   Zuid-Afrika