Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Olifantenkudde voor de Kilimanjaro in Kenia

Rondreizen in Kenia

De geboorteplaats van de safari

Wat een reis naar Kenia uniek maakt?

Uitgestrekte savannes, ruige vulkaanlandschappen en eindeloze regenwouden – Reizen in Kenia biedt u de Afrikaanse beleving van uw dromen. De landschappen van die Oost-Afrikaanse land staan bekend om hun overvloed aan de typische Afrikaanse wilde dieren. Kenia telt talrijke National Parks en natuurreservaten, die garant staan voor een prachtige safari.

De hoogste berg van het land – en ook de op één na hoogste van Afrika – prijkt met een besneeuwde top als een kroon op het land. Een prachtig contrast met de tropische laaglanden die daar omheen liggen. Tijdens een bezoek aan een van de parken kunt u ook de Massai-bevolking bezoeken. Kenia is voor alle reizigers een unieke sensatie. Minder

Populaire rondreizen en reisroutes

Plan uw droomreis naar Kenia met Tourlane en boek al uw vluchten, transfers, accommodaties en safari's op één plek. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze Kenia reizen - al is elke Tourlane reis op maat gemaakt naar uw eigen wensen en voorkeuren.

 • Close up van een luipaard in een boom

  vanaf

  € 1.360

  excl. vlucht (p.p.)

 • Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

  vanaf

  € 3.988

  excl. vlucht (p.p.)

 • Zie olifanten lopen in de groene vlaktes van Kenia met een berg op de achtergrond tijdens een Masai Mara safari

  vanaf

  € 3.176

  excl. vlucht (p.p.)

 • Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

  vanaf

  € 2.052

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek deze bestemmingen in Kenia

Kenia is een zeer populaire safari-reisbestemming en wordt vaak zelfs beschouwd als de geboorteplaats van de safari. Met parken zoals het Masai Mara Game Reserve (de thuisbasis van de grote migratie van wildebeesten) en het Amboseli National Park (met zijn enorme kuddes olifanten), kunt u zien waarom.

Tijdens een rondreis in Kenia zult u genieten van de Big 5 van de Afrikaanse fauna - olifant, leeuw, luipaard, buffel, neushoorn, luipaard - en nog veel meer. U kunt ook enkele van de zeldzaamste en meest bedreigde dieren van Afrika ervaren, zoals een van de laatste witte neushoorns die nog in het Ol Pejeta Conservancy leven. Minder

Lokale evenementen om niet te missen

  • Karneval in Mombasa in Kenia, Afrika

  Mombasa Carnaval

  In november vindt het Mombasa Carnaval plaats in de multiculturele havenstad Mombasa, misschien wel Kenia's grootste festival, en biedt spannende straatoptochten en toont de vele culturele gemeenschappen van het land en de stad.

  • Samburu-vrouwen met traditionele kleding en halskettingen nabij het Nationale Reservaat, Kenia

  Lake Turkana Cultural Festival

  Wie zich in juni in Noord-Kenia bevindt, moet het Turkanameer bezoeken en genieten van het jaarlijkse culturele festival. Hier komen de acht gemeenschappen die in de regio wonen samen om hun culturele rijkdom gedurende meerdere dagen te vieren.

Wat te doen & zien tijdens een Kenia reis?

1. Masai Mara

Het Masai Mara Game Reserve is de nummer één safari-attractie in Kenia en staat bekend om zowel de hoeveelheid en de diversiteit van het wild. De Grote Migratie is ongetwijfeld de sleutel tot de populariteit van het reservaat, want elk jaar trekken miljoenen dieren van Tanzania naar Kenia en weer terug - een ontzagwekkend gezicht om te zien. Het wildpark is ook opmerkelijk voor andere wilde dieren, waaronder de Big 5, maar ook voor tal van andere soorten, zoals cheeta's, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer.

2. Mount Kenya

De op een na hoogste berg van Afrika trekt zeer veel bewonderaars aan en is vrijwel niet te missen tijdens uw rondreis in Kenia. Op iets meer dan 5,000 meter, en permanent besneeuwd, domineert de berg het landschap eromheen. Reist u in het gelijknamige Nationaal Park , dan kunt u ook veel wild bekijken, kamperen en de grotten van de berg verkennen.

3. Amboseli National Park

Gelegen in de schaduw van de Kilimanjaro, is het Amboseli National Park vooral bekend als de thuisbasis van de Afrikaanse olifant en de beste locatie in Afrika om vrij rondzwervende kuddes te bekijken. Het landschap heeft zowel moerassen als droge meerbeddingen, waardoor het een uniek contrast vormt met het droge struikgewas en de savanne in andere parken. Enkele van de vele dieren die hier te vinden zijn, zijn cheeta's, luipaarden, wilde honden en meer dan 600 soorten vogels. Een absolute aanrader tijdens uw Kenia rondreis.

4. Tsavo East National Park

Het Tsavo East National Park is het grootste nationale park in Kenia met meer dan 13,000 vierkante kilometer. De twee belangrijkste geografische kenmerken van het park zijn de Galana rivier, die een zeer gevarieerde hoeveelheid wilde dieren van drinkwater verzorgd, en het Yatta Plateau (een oude lavastroom). Het uitzicht op het wild is hier prachtig en het park is misschien wel het meest bekend om de stoffige rode olifant die hier vrij kan rondtrekken.

  Minder

Praktische informatie voor de reis

Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie