Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Close up van een luipaard in een boom

Big Five safari in Kenia

Ga op reis dwars door Kenia en ontdek ze alle vijf

 • Vanaf 8 dagen

 • Prive Gids

 • Hele jaar door

 • Circa 8 uur

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Kenia
 4. Big Five safari in Kenia

Reisroute van de safari in Kenia

Bent u klaar om de nummer één safari bestemming met zijn unieke en diverse wilde dieren te ervaren? In Kenia heeft u niet alleen de unieke kans om de Big Five - olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard - in hun natuurlijke omgeving te ervaren, maar ook afwisselende landschappen, groene steppes, berglandschappen en fascinerende kleurenspelen in de nationale parken. Bekijk enkele hoogtepunten van deze reisroute:

 1. Nairobi

 2. Giraffenwandeling

 3. Solio Ranch

 4. Abardes National Park

 5. Forelboom Colobus

 6. Ol Pejeta Conservancy

 7. Nairobi

 8.  Minder
Nairobi City - Het stadsleven in Kenia

1. Nairobi - Rhino Watch

Welkom in Kenia! Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi wordt u opgewacht door uw privéchauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Uw tijd in Kenia brengt u door in Rhino Watch Safari Lodge, die safariliefhebbers een fantastische uitvalsbasis biedt: Het is omgeven door niet minder dan drie wildreservaten en biedt een spectaculair uitzicht op het Mount Kenya massief. Samen met uw privégids rijdt u door het omringende landschap en stopt u op verschillende punten om uw eerste indrukken op te doen. Daarna kunt u een wandeling maken over een fruit- en groentemarkt, lokale lekkernijen proeven en een stevige lunch gebruiken. s Avonds wordt u naar uw accommodatie gereden waar het diner al op u staat te wachten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Giraffen in het Etosha Nationaal Park van Namibië

2. Giraffenwandeling

Na het ontbijt in de Afrikaanse ochtendzon wordt u naar Aberdare Country Club gereden waar u deelneemt aan de zogenaamde Giraffe Walk. Giraffen observeren in hun natuurlijke habitat is een onvergetelijke ervaring die u misschien maar één keer in uw leven meemaakt. Laat het comfort van de jeep achter u en ga te voet op pad met een ervaren ranger om deze fascinerende dieren op te sporen en te observeren tijdens een game walk in het prachtige Afrikaanse landschap. De lunch wordt geserveerd in Rhino Watch Safari Lodge, waar u de rest van de dag vrij kunt besteden zoals u wilt. Ontspan bij het zwembad of in de spa, verken de omgeving en denk na over uw eerste dagen in Kenia tijdens een ontspannen diner in uw lodge.

Solio Ranch in Kenia - een nog onbekend wildpark met neushoorns

3. Solio Ranch

Na een verfrissing in de ochtend, gaat u vandaag naar een heel bijzonder wildreservaat. Ten noorden van Nairobi, tussen Mount Kenya en de Aberdare Mountains, ligt een van de mooiste wildparken van heel Afrika: Solio Ranch. Aangezien het reservaat in privé-bezit is, is dit ongerepte juweeltje weinig bekend bij toeristen. Dus u zult een extra bijzondere ervaring hebben vandaag! In de eerste plaats speelt het park een belangrijke rol bij de bescherming en het behoud van de neushoorns in Kenia. Solio Ranch heeft internationale faam verworven voor zijn neushoornfokprogramma, dat het meest succesvolle in zijn soort is ter wereld. Natuurlijk zijn het niet alleen neushoorns die u hier aantreft - buffels, zebra's, giraffen, antilopen, gazellen, impala's en andere wilde dieren zijn ook te zien in hun natuurlijke habitat. Roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta's, gestreepte hyena's en andere carnivoren zijn ook aanwezig en staan garant voor geweldige fotomomenten. In de tussentijd keert u terug naar uw accommodatie voor een stevige lunch voordat u samen met uw gids het reservaat verder verkent op zoek naar wilde dieren. s Avonds dineert u in uw accommodatie en ontspant u zich aan het eind van de dag.

Wrattenzwijnen in het wild in het Aberdares National Park in Kenia

4. Aberdares National Park

Deze ochtend begint zoals gewoonlijk met een uitgebalanceerd ontbijt, zodat u de dag goed gesterkt kunt beginnen. Ga nu naar Aberdare National Park, dat u begroet met landschappen die een aangename afwisseling vormen van het droge bushland. Steile kloven, piepend groen heidelandschap en een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder bosolifant, zwarte neushoorn, luipaard, hyena, colobus aap, buffel, wrattenzwijn en bushbok, kunnen hier van dichtbij worden waargenomen. Met meer dan 250 verschillende vogelsoorten is het Aberdares National Park een paradijs voor vogelaars. Geniet van de schoonheid van de omgeving en bekijk de indrukwekkende wilde dieren van een veilige afstand. Voor de perfecte afsluiting geniet u van een picknicklunch in de adembenemend mooie natuurlijke omgeving van de Aberdares. Uw chauffeur zal dan met u teruggaan naar Rhino Watch Safari Lodge. Tijdens het diner kunt u napraten over wat u hebt beleefd en de dag ontspannen afsluiten.

The Trout Tree Restaurant in Kenia - versere forel dan dit vind je niet

5. The Trout Tree

Na een stevig ontbijt wordt u naar het unieke The Trout Tree Restaurant gebracht voor de lunch. Het restaurant is gebouwd in en rond een grote mugumo boom en serveert perfect bereide verse forel. Op de kaart staan ook vleesgerechten van topkwaliteit en vegetarische gerechten. U heeft waarschijnlijk schattige colobus aapjes om u gezelschap te houden terwijl u eet. Kenia heeft twee soorten zwarte en witte colobusapen die leven in kustbossen en hooglandgebieden in het binnenland. Na de lunch maakt u een ontspannende wandeling in de betoverende Kimati koffiestreek en geniet u van de prachtige omgeving. Tegen de avond wordt u teruggebracht naar Rhino Watch Safari Lodge waar u kunt ontspannen tijdens het diner. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Ol Pejeta Conservancy - Neushoorn reservaat in Kenia

6. Ol Pejeta Conservancy

Begin de dag ontspannen met een stevig ontbijt. Daarna brengt uw chauffeur u naar een bijzondere plek. Vandaag brengen we door in Ol Pejeta Conservancy, het grootste neushoornreservaat in Oost-Afrika, de thuisbasis van de laatste drie overgebleven noordelijke witte neushoorns in de wereld en een opvangcentrum voor geredde chimpansees. Tijdens een spannende safari kunt u ook het geluk hebben de "Big Five" te zien en te fotograferen: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Maar u kunt ook zebra's, giraffen, nijlpaarden, cheeta's, jakhalzen en hyena's in hun natuurlijke habitat observeren. Geniet in het reservaat van uw lunch in de vorm van een picknick in een adembenemend mooi landschap voordat u het gebied verder verkent en een paar kiekjes voor de eeuwigheid maakt. s Avonds wordt u naar uw accommodatie gebracht waar u kunt ontspannen en de dag kunt afsluiten met een diner. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Afrika, Kenia, Zebra's grazen in Nairobi nationaal park met de skyline van Nairobi op de achtergrond.

7. Nairobi

Vandaag is de laatste dag van uw spannende reis door Kenia. Een laatste keer geniet u van een stevig ontbijt in uw accommodatie te midden van de prachtige omgeving. Daarna wordt u door uw chauffeur naar de luchthaven van Nairobi gebracht voor uw terugreis.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Misschien vindt u deze aanbiedingen ook interessant

 1. Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

  vanaf

  € 3.988

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

  vanaf

  € 2.052

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Zie olifanten lopen in de groene vlaktes van Kenia met een berg op de achtergrond tijdens een Masai Mara safari

  vanaf

  € 3.176

  excl. vlucht (p.p.)