Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

Kenia en Tanzania safari: Groepsreis

Een reis vol wilde dieren en avontuur

 • Vanaf 11 dagen

 • Groepsreis

 • Het hele jaar

 • Circa 9,5 uur

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Kenia
 4. Kenia en Tanzania safari: Groepsreis

Reisroute door Kenia en Tanzania

Plan uw eigen droom Kenia en Tanzania Safari met Tourlane. Geniet van het spectaculaire wildleven en de surrealistische landschappen van deze twee prachtige Oost-Afrikaanse landen. Ontmoet de "Big Five" als u op gamedrives gaat door de uitgestrekte Serengeti en Ngorongoro krater. U kunt zich verheugen op sterrennachten, het geluid van de natuur en onvergetelijke waarnemingen van wilde dieren. Het plannen van een multi-stop Kenia en Tanzania reis is vaak relatief complex - bij Tourlane, maken we het gemakkelijk door het organiseren van alles namens u, van accommodatie en transfers naar game drives en gidsen. De reisroute loopt onder meer langs deze bestemmingen:

 1. Nairobi

 2. De Rift Vallei

 3. Masai Mara

 4. Serengeti

 5. Ngorongoro Conservation Area

 6. Tarangire National Park

 7. Amboseli National Park

 8.  Minder
Afrika, Kenia, Zebra's grazen in Nairobi nationaal park met de skyline van Nairobi op de achtergrond.

1. Nairobi

Uw Kenia en Tanzania safari begint in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, een stad die bruist van cultuur en de ontluikende energie van een frisse metropool. Een bezoek aan het nationale museum toont Afrikaanse kleuren in volle bloei. Mis ook een bezoek aan het parlement niet. Ervaar de bedrijvigheid van een stadsmarkt, huiver bij het zien van glibberige slangen in Snake Park, of smul in een van de plaatselijke restaurants.

2. De Rift Vallei

2. De Rift Vallei

Vandaag gaat u de grenzeloze Rift Valley in, en zult u versteld staan van wat u tegenkomt. Als de grond daalt, komt u vulkanische formaties, dampende sodameren en golvende savannes vol met wilde dieren tegen. Hoogtepunten zijn onder andere een wandeling naar de top van een hellende rotswand die bekend staat als Hell's Gate.

Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

3. Masai Mara

Met zijn 1.500 vierkante kilometer herbergt het Masai Mara wildreservaat alle wilde dieren, inclusief de "Big Five", waarvan u ooit zou kunnen dromen ze te zien. Treed binnen in een ecosysteem van overvloedige migratie terwijl u krokodillen, nijlpaarden en het ongrijpbare jachtluipaard van dichtbij meemaakt in dit heerlijk ongetemde wildreservaat.

Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

4. Centrale Serengeti

Als het op nationale parken aankomt, wordt de Serengeti terecht beschouwd als een A-lister. Als u in oktober komt, zult u gefascineerd zijn door de migratie van gnoes die met miljoenen vanuit de Masai Mara arriveren, en de roofdieren die op hun komst wachten. Golvende landerijen van epische proporties contrasteren met een uitgestrekte hemel waar vogels - meer dan 270 - rondvliegen. De vegetatie hier is opvallend, zoals de acaciabomen, door hun onaardse uiterlijk.

Uitzicht op de indrukwekkende Ngorongoro Krater tijdens reis in Tanzania

5. Ngorongoro Conservation Area

De grootste ononderbroken caldera ter wereld, met een oppervlakte van 115 vierkante mijl, vormt het middelpunt van uw rondreis. Wat u aan de oppervlakte aantreft zal u doen schrikken: 25.000 dieren, waaronder de bedreigde zwarte neushoorn, voeden zich aan de oppervlakte van dit beboste land. Als katten uw ding zijn, dan is de dichtste populatie leeuwen te vinden onder de oppervlakte van de aarde, net als een who's who van Tanzania's meest gewilde dieren.

Kudde olifanten in Tarangire National Park in Tanzania

6. Tarangire National Park

Tarangire National Park is maar liefst 1100 vierkante kilometer groot en bestaat uit granieten bergkammen, rivieren, valleien en moerasland. U wordt ondergedompeld in een omgeving die wildsafari's biedt vol unieke waarnemingen. Maak hier een gamedrive en verken de magie van dit park waar het avontuur eindeloos zal lijken, terwijl u herinneringen aan Afrika verzamelt die u zeker nooit zult vergeten.

Zie olifanten lopen in de groene vlaktes van Kenia met een berg op de achtergrond tijdens een Masai Mara safari

7. Amboseli National Park

Twee nachten in Amboseli National Park zullen u doen verbazen door de sterrenhemel die rood kleurt als de zon ondergaat. Maar vergeet niet een stapje terug te doen en je ogen te laten vallen op de opvallende besneeuwde Kilimanjaro voordat de avond valt. U kunt hier de hele dag wandelen of een safari game drive maken voor een avondfeest op de korte grasvlakten van een van Afrika's mooiste landen.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Praktische informatie voor uw Kenia en Tanzania safari

Bekijk ter inspiratie ook deze reisroutes

 1. Close up van een luipaard in een boom

  vanaf

  € 1.360

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

  vanaf

  € 2.052

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Zie olifanten lopen in de groene vlaktes van Kenia met een berg op de achtergrond tijdens een Masai Mara safari

  vanaf

  € 3.176

  excl. vlucht (p.p.)