Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

Kenia

Masai Mara safari

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Kenia
 4. Masai Mara

Wat te doen tijdens uw bezoek aan de Masai Mara?

Ontdek de eindeloze ruimte en fascinerende wilde dieren tijdens een Masai Mara safari. De adembenemende natuur die in het natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia kan worden ervaren, wekt de geest van avontuur en ontdekking. De Masai Mara maakt deel uit van het Serengeti National Park en trekt een unieke verscheidenheid aan diersoorten aan. Naast olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns en Kaapse buffels, kunt u er giraffen en zebra's van dichtbij observeren. De Masai Mara wordt terecht beschouwd als een natuurparadijs voor outdoorfans en amateurfotografen. Laat u betoveren door de overweldigende schoonheid van de Keniaanse savanne.

Bezoek ook deze vier hoogtepunten in Kenia

Ontdek Masai Mara op deze reisroutes

Droomt u ook van een onvergetelijke Masai Mara Safari met onvergetelijke natuurervaringen en wilde dieren? Laat u dan inspireren door onze reizen. Onze reisexperts plannen uw individuele reis naar de Masai Mara.

 • Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

  vanaf

  € 3.988

  excl. vlucht (p.p.)

 • Zie olifanten lopen in de groene vlaktes van Kenia met een berg op de achtergrond tijdens een Masai Mara safari

  vanaf

  € 3.176

  excl. vlucht (p.p.)

 • Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

  vanaf

  € 2.052

  excl. vlucht (p.p.)

Bezoek ook deze vier hoogtepunten in Kenia

1. Lake Nakuru

Lake Nakuru ligt in de Rift Valley en is een van de belangrijkste attracties in Kenia. Het landschap rond het meer biedt een uniek natuurspektakel. Het algenrijke water is de thuisbasis van meer dan 90 soorten watervogels, waaronder flamingo's, pelikanen en aalscholvers. In 2011 werd Lake Nakuru toegevoegd aan de UNESCO-lijst van werelderfgoederen.

2. Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en een van de spannendste metropolen van Afrika. Een stad tussen traditie en moderniteit waarvan het stadsbeeld wordt gekenmerkt door zowel sloppenwijken als glazen wolkenkrabbers. Bezoek de kleurrijke markten van Nairobi en het Nationaal Museum. Dompel u onder in de geschiedenis van het land en leer meer over het rijke culturele erfgoed.

3. Diani strand

Het met palmen omzoomde en oogverblindende Diani Beach nodigt uit tot ontspannen. Het paradijselijke strand is ongeveer 25 kilometer lang en strekt zich uit langs de Indische Oceaan. Het ligt niet ver van de bruisende havenstad Mombasa.

4. Amboseli Nationaal Park

In het Amboseli National Park, dicht bij de grens met Tanzania, vindt u een unieke vegetatie waar u grote kuddes olifanten kunt observeren. Het park staat ook bekend om zijn fenomenale uitzicht op de majestueuze Kilimanjaro. Minder

Nuttige informatie voor uw Masai Mara reis

Voor een reis naar de Masai Mara moeten de standaardvaccinaties volledig en up to date zijn. Deze omvatten vaccinaties tegen tetanus (kinkhoest), difterie, pertussis (kinkhoest), mazelen en basisimmunisatie tegen poliomyelitis/polio. Hepatitis B, tyfus, rabiës en meningokokkenziekte (ACWY) worden ook aanbevolen wanneer u op safari gaat. Daarnaast kan een vaccinatie tegen gele koorts en malaria profylaxe raadzaam zijn. Raadpleeg een arts met kennis van reisgeneeskunde voordat u aan uw reis begint.

Door het warme klimaat is de Masai Mara een bestemming voor het hele jaar. De maanden december tot maart worden beschouwd als de heetste en droogste maanden in Kenia. Het regenseizoen in de hooglanden loopt van eind maart tot mei en van eind oktober tot half december. In juli en augustus kunt u overdag aangename temperaturen verwachten net boven de 70ºF. s Nachts kan het afkoelen tot 50ºF.

Aangezien de dageraad in de Masai Mara een ideale tijd is om dieren te spotten, moet u warme kleding meenemen, zoals tops met lange mouwen, lange broeken en zelfs een fleece en warme hoofddeksels. In plaats van witte en zwarte stoffen kunt u voor een safari het beste kleding in natuurlijke kleuren kiezen. Een verrekijker en een fototoestel zijn ook van essentieel belang, zodat u dieren in de verte kunt spotten en vastleggen. Voor de warmere momenten van de dag is het raadzaam om shorts, t-shirts en een hoofdbedekking in te pakken. Als uw accommodatie een zwembad heeft, zorg er dan voor dat u zwemkleding meeneemt.

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Kenia

Profielfoto van Marlene Gube, Tourlane reisexpert voor Afrika reizen.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies