Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Ontdek de prachtige stranden tijdens een vakantie op Zanzibar

Mombasa reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Kenia
  4. Mombasa

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Mombasa?

  Als u naar Mombasa reist, vindt u een charmante zeehavenstad die bedwelmt met stadsgevoel en multiculturalisme. De op één na grootste stad van Kenia is een onstuimige mix van levendige stadscharme en luxueuze oceaanretraite, en een toegangspoort voor wie de natuurreservaten met wilde dieren wil binnengaan. De straten zijn gekleurd door kanga kleding en joviale persoonlijkheden. Duik in het zeewaterrijke Diana Beach of geniet van een cruise tijdens een vakantie in Mombasa. Laat u verrassen door het vermogen van deze stad om te verleiden en te verrassen.

  1. Affe frisst eine Frucht auf einem Baum im Shimba Hills National Reserve in Kenia

   1. Shimba Heuvels Nationaal Reservaat

  2. Ein paradiesischer Strand mit weichem und weißen Sand und kristallklarem Wasser.

   2. Diani Beach

  3. Afrika, Kenia, Mombasa, het verkeer raast door de Mombasa Tusks.

   3. Pembe Za Ndovu

  4. Blick auf einen schönen Strand auf der Insel Mombasa in Kenia

   4. Mombasa Eiland

  De vier beste bezienswaardigheden van Mombasa

  1. Shimba Hills Nationaal Reservaat

  Shimba Hills, onsterfelijk gemaakt door Hemingway in The Green Hills of Africa, is een natuurreservaat van oprijzend land, klaterend water, en uitzonderlijke wilde dieren. Op korte rijafstand van Mombasa ligt het op één na grootste kustwoud van Oost-Afrika, een naturistenparadijs met weiden, dichte bergbossen en glooiende heuvels. De Afrikaanse olifant, de met uitsterven bedreigde sabelantilope en vele andere wilde dieren zijn hier voor uw kijkplezier.

  2. Diani Beach

  Het witte zand van Diani Beach, geflankeerd door tropische palmen, is een paradijselijk toevluchtsoord. Op 18 mijl van Mombasa worden duikers en snorkelaars uitgenodigd om de levendige zeedieren van dichtbij te bekijken. Een rif breekt de golven en biedt een gematigde deining in de Indische Oceaan. Wees getuige van stuntvliegende Wasini-dolfijnen die op zee spelen. Aan land kunt u een bezoek brengen aan de Diani Beach Art Gallery en Afrikaanse kunstwerken bewonderen, voordat u van een cocktail bij zonsondergang geniet.

  3. Pembe Za Ndovu

  Deze artistieke stadspoort verwelkomt bezoekers die naar Mombasa reizen. Pembe Za Ndovu is een gedenkteken voor de decennialange strijd tegen de illegale ivoorhandel die grote gevolgen heeft gehad voor de omringende wilde dieren. De nationale parken van Oost-Afrika zijn nu gewijd aan de bescherming van de Afrikaanse olifant en de zwarte neushoorn. Deze gebogen slagtanden (van aluminium), die in 1952 werden opgericht en langs Moi Avenue staan, symboliseren Kenia's verzet tegen de stropers.

  4. Mombasa-eiland

  Het eiland Mombasa, dat wordt beschouwd als het centrum van de stad, wordt begrensd door inhammen in het oosten en het westen en is een toegangspoort voor vracht die op weg is naar de buurlanden. Bezoek tijdens uw verblijf in Mombasa het Fort Jesus om meer te leren over de vroegere Europese, Arabische en Indiase invloeden. Ontspan met een kopje koffie en kijk hoe enorme vrachtschepen op weg gaan voor hun volgende reis. Moderne en traditionele architectuur vormen een contrast met het landschap van de binnenstad. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Kenia

  1. Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

   Masai Mara

  2. Afrika, Kenia, Zebra's grazen in Nairobi nationaal park met de skyline van Nairobi op de achtergrond.

   Nairobi