Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Afrika, Kenia, Zebra's grazen in Nairobi nationaal park met de skyline van Nairobi op de achtergrond.

Nairobi reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Kenia
  4. Nairobi

  Wat te doen tijdens uw Nairobi reis?

  De Keniaanse hoofdstad Nairobi combineert twee thema's die elkaar normalerwijze uitsluiten: het stadsleven en de wildernis. Ten zuiden van de moderne en snel groeiende metropool bundelen spectaculaire landschappen en natuurgebieden hun krachten: Vlakbij Nairobi ligt het leefgebied van de Rothschild giraffen, zwarte neushoorns en leeuwen direct naast elkaar. Op een steenworp afstand liggen verder ook de glooiende smaragdgroene heuvels van het Ngonggebergte. Het avontuur, de ervaringen dicht bij de natuur en de intensieve ontmoetingen tussen mens en dier wachten op u.

  Bespreek uw reiswensen en voorkeuren met een van Tourlane's reisexperts en plan samen uw individuele rondreis door Kenia. Hier zijn alvast een aantal reistips van onze reisexperts over wat u kunt doen tijdens uw Nairobi reis. Minder

  1. De Ngong Hills bekeken vanaf het prachtige groene platteland in het noorden van Nairobi.

   1. Ngong gebergte

   Weelderige gebergte buiten de stadsgrenzen van Nairobi

  2. Museum van de Deense schrijfster Karen Blixen die vooral bekend is van Out of Africa, haar verslag van het leven in Kenia.

   2. Karen Blixen Museum

   Het landhuis van de bekende Deense auteur Karen Blixen

  3. Giraffencentrum in Nairobi in Kenia

   3. Giraffe Centre

   Een van de belangrijkste natuurreservaten voor giraffen

  4. Het is het oudste en belangrijkste reservaat van Kenia voor de bedreigde zwarte neushoorn.

   4. Nairobi-Nationalpark

   Het oudste en belangrijkste nationale park van Kenia

  De beste bezienswaardigheden in Nairobi

  1. Ngong gebergte

  Zacht en slaperig, het weelderige groene Ngong gebergte buiten de stadsgrenzen van Nairobi zijn een van de meest populaire bestemmingen voor zowel de lokale bevolking als voor reizigers. De reeks heuvels vormde ook het decor voor de wereldberoemde film "Beyond Africa", gebaseerd op het gelijknamige boek van Karen Blixen. Veel reizigers maken een bedevaart naar de heuvels, die door bossen en gras worden doorkruist, om originele filmlocaties en het graf van Blixen's geliefde Denys Finch Hatton te bezoeken. Maar zelfs als u geen fan bent van films en boeken, mag u een wandexling door het Ngong gebergte niet missen. Geniet van een gemakkelijke route over grind- en bospaden die u tot 2.460 meter hoogte brengen. Met uitzicht op het adembenemende landschap van de Great Rift Valley krijgt u een spectaculair uitzicht op Nairobi.

  2. Karen Blixen Museum

  In de schaduw van het Ngong gebergte ligt het door bossen en wilde tuinen omgeven “Mbogani”. Dit is het landhuis waar de Deense schrijfster Karen Blixen, auteur van de bestseller "Beyond Africa", gedurende de jaren 1910 en 1920 van de vorige eeuw leefden. Aanvankelijk werd het terrein onder Blixen gebruikt als woning van een koffieplantage maar het werd getransformeerd tot een fantasierijke en inspirerende plek. Vandaag de dag is hier het Karen Blixen Museum gevestigd. Ter nagedachtenis aan de auteur stelt het museum verschillende meubels, foto's en een bronzen buste van Karen Blixen in de oorspronkelijke stijl van de inrichting tentoon. Zowel de liefhebbers van de Blixen romans en de fans van de film "Beyond Africa" als de reizigers die geïnteresseerd zijn in koloniale Europese architectuur en interieurdesign komen in het museum aan hun trekken.

  3. Giraffe Centre

  Het giraffencentrum is een van de belangrijkste natuurreservaten en broedplaatsen voor giraffen in Oost-Afrika. Vooral de, met uitsterven bedreigde, Rothschild giraffen wonen in het Centrum, dat in 1979 werd opgericht. Het is sinds 1983 toegankelijk voor bezoekers en biedt een unieke ervaring en ontmoetingsplaats: u komt hier van dichtbij en persoonlijk in contact met deze gracieuze reuzen. Vanaf torenhoge platforms kunt u de vertrouwde en vriendelijke Rothschild giraffen uit de palm van uw hand voeren. Rangers voorzien u van pellets gemaakt van maïs, tarwe en melasse - het lievelingseten van de giraffen. De giraffen likken de bolletjes uit uw hand met hun paarse tongen. Deze ervaring zal zeker lang in uw geheugen gegrift blijven. Als u toch actief wilt zijn, kunt u het 1,5 kilometer lange natuurpad verkennen dat door het indrukwekkende bos- en graslandschap van het Giraffecentrum loopt.

  4. Nairobi-Nationalpark

  Nairobi National Park is zonder twijfel een van de belangrijkste natuurbeschermingsgebieden ter wereld. Het is het oudste nationale park van Kenia en het belangrijkste reservaat voor de bedreigde zwarte neushoorn. In feite is het een van de weinige plaatsen waar de zwarte neushoorn nog in het wild voorkomt. Cheetahs, luipaarden en leeuwen, Kaapse buffels en Masai giraffen dwalen over de grassavanne naast hem. Kuddedieren zoals zebra's komen alleen in het droge seizoen voor, omdat het nationale park een van de meest waterrijke regio's van Kenia is. Er gaat een unieke wereld voor u open, die u een gedetailleerd inzicht geeft in het wilde leven van de savanne. Des te vreemder is het dat aan de horizon de skyline van Nairobi boven het park uitsteekt. Het stedelijke gebied ligt op slechts zeven kilometer afstand en is alleen gescheiden door een elektrisch hek. In Nairobi National Park kunt u wandelen over beschermde paden en genieten van de adembenemende natuur op tal van picknickplaatsen. Minder

  Bezoek Nairobi tijdens deze rondreizen

  1. Close up van een luipaard in een boom

   vanaf

   € 1.360

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

   vanaf

   € 3.988

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Zie olifanten lopen in de groene vlaktes van Kenia met een berg op de achtergrond tijdens een Masai Mara safari

   vanaf

   € 3.176

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

   vanaf

   € 2.052

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreis

  1. Bekijk de gnoe migratie in het Masai Mara National Park tijdens een Keniaanse safari

   Masai Mara

  2. Ontdek de prachtige stranden tijdens een vakantie op Zanzibar

   Mombasa