Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Bezoek de blauwe stad Chefchaouen in uw Marokko Urluab

Rondreizen in Marokko

Een sprookjesachtig avontuur in Noord-Afrika

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Marokko

Wat een reis naar Marokko uniek maakt?

In Noord-Afrika, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee heet een magisch land u welkom: Marokko! Prachtige monumenten en moskeeën, de eindeloze uitgestrektheid van de Sahara, het majestueuze Atlasgebergte en een veelzijdige oosterse cultuur wachten erop om door u verkend te worden. Dompel uzelf onder in het rijke verleden van het land en beleef echt magische momenten tijdens uw Marokkaanse rondreis als u de koninklijke steden en oude kashba's bezoekt.

Ook de woestijnen van Marokko met hun indrukwekkende zandduinen en hun stilte zijn een belevenis op zich. Maar de zonsondergangen zijn hier bijzonder indrukwekkend. Aan de andere kant is het kustdorpje Taghazout vol actie. Dit is bekend en populair bij surfers van over de hele wereld, of het nu gaat om beginners of professionals. Als u ook droomt van een avontuur in Marokko, laat u dan inspireren door onze reisroutes en reistips. Onze experts staan verder klaar om uw rondreis volledig op maat te plannen. Minder

Ontdek deze bestemmingen in Marokko

U kunt een gevoel krijgen voor de Marokkaanse manier van leven door een bezoek te brengen aan de levendige soeks van Marrakech. Wie op zoek is naar rust en ontspanning kan zich laten betoveren door de Jardin Majorelle, een kleurrijke, paradijselijke tuin. De woestijn nodigt ook uit tot het beleven van echte magische momenten.

Vijf bijzondere bezienswaardigheden in Marokko

1. Djemaa el Fna

De Djemaa el-Fna, ook wel bekend als de Place of the Jugglers, wacht op u als het bruisende centrum van de legendarische stad Marrakech. Vraag een van de lokale bewoners naar "La Place" en zij zullen de weg graag uitleggen. Als de zon ondergaat, is een bezoek ten zeerste aan te bevelen. Dan kunt u zich verheugen op acrobaten, verhalenvertellers, slangenbezweerders en muzikanten.

2. Majorelle-tuinen

Midden in het levendige Marrakech is de Jardin Majorelle een klein, betoverend paradijs. De tuin, die in 1923 werd aangelegd door de Franse schilder Jacques Majorelle en later werd gerestaureerd door Yves Saint Laurent, boeit met zijn opvallende kleuren. Dus vergeet u camera wanneer u op bezoek komt.

3. Hassan II-moskee

Dit mag u nauwelijks missen in Casablanca, want de minaret van Hassan-II. moskee stijgt een volle 200 meter de lucht in. De aanblik geeft u het gevoel dat u in een sprookje uit 1001 nachten bent geland. In tegenstelling tot alle andere moskeeën in Marokko kunt u het interieur bewonderen tijdens rondleidingen.

4. Koutoubia-moskee

De Koutoubia-moskee in Marrakech is het herkenningspunt van de stad en is met zijn 77 meter hoge minaret bijna overal te zien. Overigens zijn de hellingen voor de toren zo breed dat u zelfs op een paard zou kunnen rijden. U bereikt het religieuze gebouw na een korte wandeling van Djemaa el Fna. Helaas mogen niet-moslims niet naar binnen.

5. Bahia-paleis

In de zuidelijke medina van Marrakech vindt u het Bahia paleis, een charmante combinatie van Andalusische en Moorse architectuur. Tijdens een tour krijgt u een gevoel voor de luxe waarin de viziers van Marokko vroeger leefden. Plan minstens anderhalf uur voor uw bezoek, want het paleis beslaat meer dan 8.000 vierkante meter. Minder

Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika

Profielfoto van Marlene Gube, Tourlane reisexpert voor Afrika reizen.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies