Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
De Hassan-II. Moskee in Casablanca Marokko

Marokko

Reizen naar Casablanca

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Casablanca?

"Ik zal u in de ogen kijken, kleintje!" - Voor romantici zal Casablanca voor altijd geassocieerd worden met Bergman en Bogart. Maar het commerciële centrum van Marokko heeft u veel meer te bieden dan een Hollywood-cliché. Het Franse koloniale erfgoed van de stad, verweven met de Arabische cultuur, is onvergelijkbaar. Wanneer u een bezoek brengt, voelt u zowel de moderniteit als de religie en de traditie die in de steegjes van de oude stad leven. Casablanca heeft lef en stijl en laat u een heel andere, maar fascinerende kant van Marokko zien.

Bezoek een van deze bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Casablanca

 • Moskee in Casablanca

  Hassan II Moskee

  Het herkenningspunt van de stad

 • Palmbomen in Casablanca

  Parc de la Ligue Arabe

  Een groene oase

 • Kathedraal van Casablanca

  Kathedraal van Casablance

  De Sacré-Coeur kathedraal van Casablanca

De beste bezienswaardigheden van Casablanca

1.\ Hassan II Moskee

Groter is beter - dat is waarschijnlijk wat koning Hassan II zei toen hij in 1980 opdracht gaf voor deze moskee. Hij wilde Casablanca een indrukwekkend herkenningspunt geven en dat is hem gelukt. Meer dan 6.000 Marokkaanse kunstenaars hebben 13 jaar gewerkt aan de mozaïeken, de ingewikkelde marmeren vloeren en de met de hand bewerkte, vergulde houten plafonds. Voor de bouw zijn uitsluitend materialen uit Marokko gebruikt; van het cederhout uit het Atlasgebergte tot de natuursteen uit de Sahara, het hele land is vertegenwoordigd in de moskee. Met de hoogste minaret ter wereld (200 meter) is de moskee zeer fotogeniek, vooral bij zonsondergang!

2.\ Parc de la Ligue Arabe

Wilt u ontspannen en tot rust komen? - De beste plaats om dit te doen in Casablanca is het "Parc de la Lique Arabe". Het park is vooral indrukwekkend door zijn landschappelijke symmetrie - het is gewoon prachtig hoe de met palmen omzoomde promenades worden onderbroken door de versierde fonteinen en grindpaden. Voeg daarbij de vele fruitbomen, kleurrijke rozenperken, met mozaïek omzoomde waterkanalen en de Sacré Coeur-kathedraal op de achtergrond. De camping biedt u de mogelijkheid om de drukte van de stad te vergeten en even diep adem te halen tijdens uw reis in Casablanca.

3. Plage Aïn Diab

Als het mooi weer is, moet u de rijke cultuur van het Oosten verruilen voor een ontspannen dag tussen de plaatselijke bevolking op het strand. De beste plaats hiervoor is het brede, fijne zandstrand van 'Plage Aïn Diab'. Dit goed onderhouden stuk kust strekt zich uit langs de heldere Atlantische Oceaan. Naast badplezier zijn er ook veel strandclubs en heerlijke restaurants. Als u de stranddag actiever wilt maken, kunt u zich ook wagen aan strandvoetbal of surfen.

4. Casablance Kathedraal

De Sacré-Coeur kathedraal in het centrum van Casablanca evenaart de Hassan II moskee in grootsheid en omvang. Dit art deco meesterwerk werd gebouwd in 1930 en wordt nu niet meer gebruikt voor religieuze doeleinden, maar als tentoonstellingsruimte. Hoewel de kerk in neogotische stijl is gebouwd, kunnen de duidelijke moslim- en Marokkaanse invloeden niet worden ontkend. Het gieten van het beton in mallen voor het gebouw was een ander ontwerpexperiment. Uw inspanning om de trappen in een van de twee kerktorens te bedwingen, wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

5.\ Mohammed V-plein

Casablanca is niet te vergelijken met andere steden in Marokko. Dankzij de levendige handel is de metropool rijker en meer verwesterd dan zijn zustersteden. Om zijn rijkdom en professionalisme te tonen, heeft Casablanca vele grote pleinen, zoals het Mohammed V. plein in het centrum van de Nieuwe Stad. Vele prominente gebouwen omzomen het drukke plein, dat vaak door de plaatselijke bevolking en bezoekers wordt gebruikt om te flaneren en te feesten. De monumentale fontein in het midden van het plein wordt in de avonduren het decor voor een adembenemende lichtshow. Een waar hoogtepunt van uw reis in Casablanca. Minder

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Marokko


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie