Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over Chefchaouen in Marokko

Reizen naar Chefchaouen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Marokko
  4. Chefchaouen

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Chefchaouen?

  Het juweel van de woestijn is Chefchaouen - de hoofdstad van de Westelijke Sahara. De "blauwe stad" aan de voet van het Rifgebergte heeft een van de mooiste silhouetten ter wereld, bestaande uit talloze smalle, kleine huisjes. Deze zijn allemaal blauw geschilderd, omdat deze kleur zou beschermen tegen het "boze oog". De ontspannenheid, de nostalgische flair en de smalle straatjes geven Chefchaouen zijn magie. Als u verdwaalt, geen probleem, er staat al ergens een pot muntthee en een heerlijke tajine op u te wachten.

  1. Chefchaouen Medina

   Medina Chefchaouen

   Het stadscentrum van Chefchaouen

  2. Ras El Ma Waterval

   Ras El Ma Watervallen

   De centrale ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking

  3. Moskee van Chefchaouen

   Grote Moskee

   Een ietwat ongewone moskee

  De beste bezienswaardigheden van Chefchaouen

  1. Medina Chefchaouen

  Het centrum van de stad is gewoonweg adembenemend en wordt bovendien bewaakt door de hoge bergen van het Rifgebergte. De oude stad heeft slechts vijf ingangen en zodra u een van de drempels oversteekt, worden uw zintuigen betoverd door de vele aroma's en tinten blauw. u ruikt vers brood, oosterse kruiden en geitenkaas. Wandel door de charmante steegjes en geniet van de vredige sfeer. Een onvergetelijke ervaring op uw reis naar Chefchaouen.

  2. Ras El Ma Watervallen

  Aan de oostkant van het stadscentrum van Chefchaouen ligt de hoeksteen die heeft geleid tot de bouw van de 600 jaar oude stad: de Ras El Ma Watervallen. Het was de enige bron van drinkwater en later van elektriciteit in de regio (watermolens werden gebruikt om stroom op te wekken). De watervallen zijn niet erg groot, maar vormen het centrale trefpunt voor de plaatselijke bevolking om af te koelen of de was te doen. U kunt de rustgevende stroom van het water volgen tot aan de Portugese brug.

  3. Bouhachem en Talassemtane Parken

  De Bouhachem en Talassemtane Nationale Parken bieden u alles wat u van wandelen in nationale parken mag verwachten. De onberispelijke schoonheid van het natuurlijke landschap en de bossen is zo meeslepend dat de regio als decor diende voor 'Game of Thrones'. U vindt er ook inheemse wilde dieren, watervallen en zelfs Toughoubit Cave op de vele goed geplaveide wandelpaden met ceder-, dennen- en sparrenbomen. Tijdens uw verkenningstocht zult u ook een of twee dorpen tegenkomen en meer te weten komen over de culturele achtergrond van de bewoners.

  4. Grote Moskee

  De centrale moskee is enigszins ongewoon met zijn achthoekige minaret en steekt visueel af tegen de vele vierkante torens van het moskeelandschap in Marokko. Het ontwerp van het bedevaartsoord, dat reeds in de 15e eeuw werd gebouwd, is beïnvloed door de Andalusische stijl die met de moslims uit Spanje naar het land kwam. Van binnen is de moskee prachtig ingericht en gedecoreerd in de typische oosterse tinten. Een ander onderscheidend kenmerk van de moskee is de bruin-beige kleur. Het is het enige gebouw in Chefchaouen dat niet blauw is geschilderd.

  5. Kashba Museum

  Kasbah betekent fort en Chefchaouen heeft een bijzonder mooie. Wanneer de zon ondergaat en de azuurblauwe omgeving de Kasbah omsluit, wordt u zeker gegrepen door de onwerkelijke sfeer van de plaats. Het fort verbergt vele geheimen achter zijn muren, zoals een idyllische tuin die zelfs op warme dagen schaduw biedt, of een etnografisch museum met veel inzichten in de geschiedenis van de streek, of de bijgevoegde galerie waar u plaatselijke kunstenaars kunt ontmoeten. De Kasbah is zeker een omweg waard op uw reis naar Chefchaouen. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Marokko

  1. De Hassan-II. Moskee in Casablanca Marokko

   Casablanca

  2. Uitzicht over de medina van Tanger en de zee in Marokko

   Tanger

  3. De Kasbah van Udayas in Rabat Marokko

   Rabat

  4. Uitzicht over de oude stad van Marrakech met het Atlasgebergte op de achtergrond.

   Marrakech

  5. De haven van Essaouira in Marokko

   Essaouira