Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De haven van Essaouira in Marokko

Reizen naar Essaouira

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Marokko
  4. Essaouira

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Essaouira?

  In Essaouira kunt u ontsnappen aan de drukte van de grote steden terwijl u zich onderdompelt in de geschiedenis van Marokko. De ontspannen stad was reeds in de prehistorie bewoond, in de 1e eeuw v. Chr. was er reeds een verffabriek. In de 16e eeuw ontwikkelde de havenstad zich tot een bolwerk voor de export van suiker en melasse, wat op zijn beurt piraten aantrok. Vandaag de dag is Essaouira veel rustiger en staat het vooral bekend om zijn bewaard gebleven medina, creatieve kunstscène, heerlijke eten en stranden.

  1. De hoofdpoort van de Medina

   Bab Doukkala

   De hoofdpoort van de stad

  2. Wandelen Marokko

   Ecotoerisme en Wandelen

   De veelzijdige regio

  3. Een kameel op het strand

   Spiaggia di Essaouira

   Ontspannen op het strand

  De 5 beste bezienswaardigheden van Essaouira

  1. Citadel van Essaouira

  De haven van Essaouira is pittoresk, schilderachtig en gewoonweg prachtig. De Citadel dateert uit de Portugese koloniale periode en is een uitzonderlijk voorbeeld van een fort uit het einde van de 18e eeuw, gebouwd volgens de hedendaagse Europese militaire architectuur. Verdediging was van het grootste belang, daarom is het pad over de wallen nog steeds omzoomd met talrijke kanonnen. Vanaf het fort heeft u een fantastisch uitzicht op de diepblauwe zee en de kleine blauw-witte vissersbootjes. De vissers brengen dagelijks hun vangst binnen en u kunt uw heerlijke lunch ter plaatse kopen.

  2. bab doukkala in de medina van Essaouira

  Geen enkele Marokkaanse stad is compleet zonder een oude ommuurde wijk - een medina. De medina van Essaouira is echter een beetje anders in die zin dat zij lijkt op de structuur van Europese steden. De indeling volgt een rasterpatroon, met verschillende straten die door het stadscentrum naar vier verschillende poorten leiden. De 'Bab Doukkala' is de hoofdpoort, gericht naar het noorden. De nette indeling was waarschijnlijk bedoeld om de drukke handel van de havenstad te vergemakkelijken. De medina bevat echter nog steeds alles wat u van een oude Marokkaanse stad mag verwachten: kleurrijke marktkraampjes, verleidelijke aroma's en de magie van het Oosten, een hoogtepunt tijdens uw reis in Essaouira.

  3. ecotoerisme en wandelen

  De omgeving van Essaouira leent zich uitstekend voor mooie wandeltochten. Tijdens uw opwindende ontdekkingstochten krijgt u de vele facetten van de streek te zien: Bossen vol olijf-, vijgen-, thuya- en eucalyptusbomen, kleine dorpjes waar tapijtweven nog een ambacht is, en adembenemende bergtoppen, zoals de 650 meter hoge Jebel el Hadid. De heilige berg, ongeveer 30 kilometer buiten de stad, zou de rustplaats zijn van Sidi Ali Saih Wanderer, die zich daar terugtrok om te bidden.

  4. Mogador Eiland

  Essaouira heette vroeger Mogador, maar tegenwoordig is de naam gereserveerd voor het kleine eiland op anderhalve kilometer van de stad. Behalve de zeldzame Eleonora-valk woont er niemand meer, maar in de eerste eeuw v. Chr. was het ooit een belangrijke productieplaats van de paarse kleurstof die uit getijdenschelpen werd gewonnen. De paarse verfstof was nodig voor de toga's van de Romeinse staatslieden. Als u Mogador tegenwoordig wilt bezoeken, hebt u een speciale vergunning nodig omdat het eiland nu een vogelreservaat is.

  5. Spiaggia di Essaouira

  Waarom zou u een kustplaats bezoeken als u niet op het strand wilt relaxen? Het brede, zachte strand van Essaouira doet dienst als park voor de plaatselijke bevolking. De passage langs het water is vooral populair bij joggers, wandelaars en voetballers. Essaouira is niet voor niets bekend geworden als badplaats. De omstandigheden voor windsurfen en kitesurfen zijn er bijna perfect. U kunt zich dus ook wagen aan watersportactiviteiten. Bovendien is de strandboulevard prachtig aangelegd en nodigt uit tot een romantische avondwandeling. Een bekronende afsluiting van de dag op uw Essaouira reis. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Marokko

  1. De Hassan-II. Moskee in Casablanca Marokko

   Casablanca

  2. Uitzicht over de medina van Tanger en de zee in Marokko

   Tanger

  3. Uitzicht over Chefchaouen in Marokko

   Chefchaouen

  4. De Kasbah van Udayas in Rabat Marokko

   Rabat

  5. Uitzicht over de oude stad van Marrakech met het Atlasgebergte op de achtergrond.

   Marrakech