Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de oude stad van Marrakech met het Atlasgebergte op de achtergrond.

Reizen naar Marrakech

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Marokko
  4. Marrakech

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Marrakech?

  In geen enkele andere Marokkaanse stad is de magie van het Oosten zo levendig als hier. De magie van het verleden is in elke hoek aanwezig en heeft ontelbare dichters en kunstenaars geïnspireerd. Prachtige paleizen, levendige markten, verborgen tuinen en luxueuze riads, deze stad heeft veel te bieden in een kleine ruimte. Verdwaal in de kronkelige straatjes, ontspan in een van de vele hamams en drink verfrissende muntthee terwijl de roep van de muezzin over de daken galmt. Deze stad is een ervaring voor alle zintuigen.

  1. Marrakech blauwe deur

   Jardin Majorelle

   Een Arabische tuinbouw

  2. Marrakech winkel

   De souks van de medina

   Het kleurrijke bazaarsysteem

  3. Marrakech Ben Youssef

   Medersa ben Youssef

   De idyllische Koranschool

  De beste bezienswaardigheden van Marrakech

  1. Jardin Majorelle

  Gewoon hemels dit blauw! De magie van kleur wacht op u in dit juweeltje van Arabische tuinbouw. Vooral beroemd is het stralende korenbloemblauw, dat hier vaak voorkomt op paviljoens, fonteinen en vazen - een dromerig fotomotief van uw Marrakech reis. De schilder Jacques Majorelle opende deze oase van rust voor het publiek in 1947. Jarenlang was de tuin het slachtoffer van verwaarlozing totdat Yves Saint Laurent hem kocht en zich wijdde aan de restauratie ervan. Geniet van het fascinerende spel van licht en schaduw in al zijn vormen terwijl u rondwandelt.

  2. Djemma el Fna

  "De Vergadering van de Doden" - u zult vele legenden horen over de oorsprong van de naam van dit centrale plein, maar de waarheid ligt in het duister. De enige zekerheid is dat deze plek, die sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, al eeuwenlang een plaats van ontmoeting en uitwisseling is. Terwijl in vroegere tijden karavanen hier halt hielden om hun waren te verkopen, waait nu 's morgens vroeg de zoete geur van vers sinaasappelsap door de lucht, terwijl 's avonds in de open lucht wordt gedineerd en verhalenvertellers, slangenbezweerders, waarzeggers en nog veel meer de bezoekers vermaken.

  3. Souks van de Medina

  Marrakech is een paradijs voor winkelliefhebbers, en de beste mogelijkheden zijn te vinden in de uitgestrekte souks van de oude stad. De bazaar mag u niet missen gedurende uw verblijf in Marrakech. Hier vindt u alles wat uw hartje begeert. Er zijn honderden gespecialiseerde souks, of het nu gaat om kleurrijke leren pantoffels, wol, lampen, specerijen, heerlijk zijdeachtige sjaals of meubels - de lijst is eindeloos. Daarom is het soms prettig om begeleid te worden door een lokale gids die de beste kooplui kent. En wees niet bang om af te dingen: Het is het beste om het als een speelse sport te zien.

  4. Medersa ben Youssef

  Deze 14e-eeuwse koranschool, een plaats van bezinning en contemplatie, lijkt ver verwijderd van de drukte van de medina. Op de binnenplaats kunnen bezoekers gemakkelijk verdwalen in de aanblik van de perfecte symmetrie van het complex: Arabesken en ornamenten waar de islamitische kunst bekend om staat, zijn hier in de hoogste perfectie te vinden. Laat uw ogen dwalen over het filigrein houtsnijwerk in het geurige cederhout. In prachtige kalligrafie geschreven Koransuren strekken zich als schriftlinten langs de muren uit.

  5. Dar Si Said

  Dit paleis is een prachtige vertegenwoordiger van de Moorse paleisarchitectuur. Ga een tijdje zitten in een van de weelderige tuinen op de binnenplaatsen, luister naar de vogels en geniet van het uitzicht op de sierlijke muurdecoraties van gekleurde tegels. Misschien wordt u wel begroet door een van de paleiskatten. In het gebouw is het belangrijkste museum van Marokko gevestigd, waar voornamelijk Berberse kunstnijverheid wordt tentoongesteld. Een fascinerende blik op de cultuur van de nomadenbevolking, die de bezoeker dichter bij deze andere manier van leven brengt. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Marokko

  1. De Hassan-II. Moskee in Casablanca Marokko

   Casablanca

  2. Uitzicht over de medina van Tanger en de zee in Marokko

   Tanger

  3. Uitzicht over Chefchaouen in Marokko

   Chefchaouen

  4. De Kasbah van Udayas in Rabat Marokko

   Rabat

  5. De haven van Essaouira in Marokko

   Essaouira