Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De Kasbah van Udayas in Rabat Marokko

Reizen naar Rabat

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Marokko
  4. Rabat

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Rabat?

  Marokko is vol van oosterse tradities en riten. Maar Rabat, met zijn prachtige pleinen, majestueuze tuinen, gracieuze graftombes en kronkelige oude stad, is de echte culturele hoofdstad van het land. Bovendien is muziek hier in het noordwesten van Marokko heel belangrijk, en de lucht is vaak gevuld met vreugdevolle klanken en ritmes uit de hele wereld. Dit alles maakt Rabat tot een charmante plaats waar de schatten van het verleden samengaan met moderne verworvenheden.

  1. Rabat Kasbah

   Kasbah van de Udayas

   Een stad in een stad

  2. Rabat Hassan Toren

   Hassan Toren

   Een incomplete minaret

  3. Rabat Andalusische Tuinen

   Andalusische Tuinen

   Een groene oase

  De 5 beste bezienswaardigheden van Rabat

  1. Kashba van de Udayas

  Het fort van Udayas is "een stad in een stad" en schilderachtig gelegen aan de monding van de rivier Bou Regreg. Sinds de 12e eeuw heeft het strategisch gelegen kasteel onderdak geboden aan Arabische stammen, Andalusische immigranten en enkele van Marokko's machtigste sultans. De ingang, met zijn lange trap, is zo imposant dat u direct in een lang vergeten tijd wordt gebracht. De binnenkant van de Kasbah is echter minstens zo indrukwekkend. Verken de kronkelige steegjes, bezoek de oudste moskee van Rabat, een van de prachtige tuinen of een van de prachtige musea. Nostalgie op zijn best tijdens uw reis in Rabat!

  2. Hassan Toren

  De 44 meter hoge Hassan-toren is een onvoltooide minaret die in de 12e eeuw zou uitgroeien tot de op een na grootste moskee in de islamitische wereld. De enorme marmeren vloer en de zuilen naast de toren geven de monumentale afmetingen van de geplande moskee aan. Van buiten is de minaret versierd met prachtige islamitische kalligrafie. Het interieur was ontworpen met hellingen in plaats van trappen, zodat dieren konden worden gebruikt om bouwmaterialen te vervoeren. De onvoltooide toren staat in interessant contrast met de magnifieke volledigheid van het aangrenzende mausoleum, gebouwd ter ere van wijlen koning Mohammed V. Beide plaatsen verdienen uw aandacht.

  3. Andalusische Tuinen

  In het midden van de Kasbah, vindt u een kleine groene oase. Tussen kalkstenen en geplaveide straten kunt u de zeer zorgvuldig aangelegde formele Andalusische tuin verkennen. De paden van de tuin zijn omzoomd met rode hibiscus, hagen, dadelpalmen en wijnranken. De tuin maakt deel uit van het oude paleisterrein, waar zich ook het Paleismuseum bevindt. Het park is een ideaal toevluchtsoord waar u kunt genieten van de geuren van de oleander-, sinaasappel-, citroen- en bananenbomen.

  4. Chellah

  Marokko heeft niet alleen schilderachtige bergketens, schijnbaar eindeloze zandduinen en lekker eten. Het biedt ook zeer interessante oude sites die u niet mag missen tijdens uw reis in Rabat. Een van die plaatsen zijn de ruïnes van de oude Romeinse stad Sala Colonia (Chellah genoemd). In tegenstelling tot Rabat zijn de rode stenen van Chellah niet blauw/wit geschilderd. Hoewel de ruïnestad honderden jaren oud is, zijn er nog veel oude houtsnijwerken te lezen en zijn de decoratieve poorten en sierlijke tegels indrukwekkend intact gebleven. De rustige omgeving, met zijn uitgestrekte tuinen en zoetwaterbronnen, is ook een ideale broedplaats voor ooievaars geworden.

  5. Mechouar

  Mechouar is eigenlijk gewoon het plein voor het Koninklijk Paleis in Rabat, waar u kunt uitrusten en het paleis in u op kunt nemen. Het paleis werd in 1864 gebouwd en is de hoofdresidentie van de koning van Marokko. Het Mechouar-plein wordt ook gebruikt voor openbare bijeenkomsten en festivals. Het paleis heeft ook een koninklijke wacht die buiten de paleismuren de wacht houdt. Er wordt echter gezegd dat de bewakers veel vriendelijker en behulpzamer zijn dan hun Engelse broers en zussen. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Marokko

  1. De Hassan-II. Moskee in Casablanca Marokko

   Casablanca

  2. Uitzicht over de medina van Tanger en de zee in Marokko

   Tanger

  3. Uitzicht over Chefchaouen in Marokko

   Chefchaouen

  4. Uitzicht over de oude stad van Marrakech met het Atlasgebergte op de achtergrond.

   Marrakech

  5. De haven van Essaouira in Marokko

   Essaouira