Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de medina van Tanger en de zee in Marokko

Reizen naar Tanger

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Marokko
  4. Tanger

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Tanger?

  Gelegen aan de noordkust wacht de stad Tanger op u met een verscheidenheid aan culturen, invloeden, smaken en kleuren. De 'Poort naar Afrika' wacht op u met spectaculaire stranden die hun steentje bijdragen aan de faam van Tanger. Ook de moderne en kosmopolitische flair van de stad contrasteert fascinerend met de geschiedenis en traditie van de medina, de oude stad. De mengeling van deze interessante invloeden van de stad aan de ingang van de Straat van Gibraltar, zal u bekoren.

  1. Kasbah in Tanger

   Kasbah Museum

   De ziel van de stad

  2. Hercules Grot

   Grotten van Hercules

   Het belangrijke grottencomplex

  3. Tanger Park Rmilat

   Park Rmilat

   Een plaats van weelderige vegetatie

  De 5 beste bezienswaardigheden van Tanger

  1. Kasbah Museum

  Als de medina het hart van elke Marokkaanse stad is, dan is de Kasbah de ziel ervan. In Tanger ligt het fort op een heuvel vanwaar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de diepblauwe zee. De verdedigingssite was ook de residentie van de sultan, vandaar dat het paleis zich binnen deze muren bevindt. Het Kasbah Museum wacht op u met een indrukwekkende verscheidenheid - van informatie over het paleis tot de geschiedenis van de streek en de eclectische kunst van Marokko. De betoverende Andalusische tuin achter het museum geeft u de kans om op adem te komen na al het sightseeing.

  2. Grotten van Hercules

  Langs de meest noordwestelijke kust van het land ligt een fascinerend complex van grotten waaromheen talrijke mythen en legenden zijn ontstaan. Volgens de overlevering sliep Hercules hier op zijn weg om de drie gouden appels uit de Tuin der Hesperiden te stelen. Dit is slechts één van de vele volksverhalen over het buitengewoon mooie en archeologisch belangrijke grottencomplex. Er zijn slechts twee ingangen tot de Grotten van Hercules, waarvan er een tegenover de zee ligt en de vorm van het Afrikaanse continent heeft. De toegang tot het land werd gecreëerd door de plaatselijke Berbers die de stenen uit de rots braken. Mis een bezoek niet tijdens uw reis naar Tanger!

  3. Rmilat Park

  Het Rmilat Park heeft een oppervlakte van 70 hectare en herbergt een unieke, adembenemende diversiteit aan vegetatie en vogels, kenmerkend voor Noord-Afrika. Doe nieuwe energie op tijdens uw wandelingen of neem plaats te midden van de weelderige vegetatie om te genieten van een picknick met lokale lekkernijen. In het park vindt u ook spectaculaire uitkijkpunten die u uitzicht geven op de Middellandse Zee tot in Spanje. U kunt ook een bezoek brengen aan het fort van Kaap Spartel, dat de toegang tot de Straat van Gibraltar markeert.

  4. Jardins de la Mendoubia

  Marokkanen houden van zorgvuldig aangelegde tuinen die aanzetten tot meditatie en contemplatie. De tuin van Mendoubia is geen uitzondering. Het ligt naast de Handelsrechtbank en heeft een symmetrisch ontwerp, oude bomen die de ingang van de Manoubia sieren, de verplichte prachtige marmeren fontein en een 800 jaar oude drakenboom. Het park is de longen van de anders zo hectische stad. Blijf hier een beetje hangen en laat uw reis in Tanger, de ziel iets bungelen!

  5. Kerk van Sint-Andreas

  Een Anglicaanse kerk vinden in Marokko klinkt u misschien vreemd in de oren, maar Hassan I gaf de Engelsen er in 1880 dit stuk land voor. Achter het altaar op de boog kunnen bezoekers een versie van het Onze Vader in het Arabisch lezen. Het gebouw is ook erg mooi en de klokkentoren van het bedehuis heeft de vorm van een minaret. Een wandeling over de begraafplaats is een aanrader, want u komt er verrassende verhalen te weten over de vroegere internationale bewoners van de stad. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Marokko

  1. De Hassan-II. Moskee in Casablanca Marokko

   Casablanca

  2. Uitzicht over Chefchaouen in Marokko

   Chefchaouen

  3. De Kasbah van Udayas in Rabat Marokko

   Rabat

  4. Uitzicht over de oude stad van Marrakech met het Atlasgebergte op de achtergrond.

   Marrakech

  5. De haven van Essaouira in Marokko

   Essaouira