Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de medina van Tanger en de zee in Marokko

Marokko

Reizen naar Tanger

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

Wat te doen tijdens uw verblijf in Tanger?

Gelegen aan de noordkust wacht de stad Tanger op u met een verscheidenheid aan culturen, invloeden, smaken en kleuren. De 'Poort naar Afrika' wacht op u met spectaculaire stranden die hun steentje bijdragen aan de faam van Tanger. Ook de moderne en kosmopolitische flair van de stad contrasteert fascinerend met de geschiedenis en traditie van de medina, de oude stad. De mengeling van deze interessante invloeden van de stad aan de ingang van de Straat van Gibraltar, zal u bekoren.

 • Kasbah in Tanger

  Kasbah Museum

  De ziel van de stad

 • Hercules Grot

  Grotten van Hercules

  Het belangrijke grottencomplex

 • Tanger Park Rmilat

  Park Rmilat

  Een plaats van weelderige vegetatie

De 5 beste bezienswaardigheden van Tanger

1. Kasbah Museum

Als de medina het hart van elke Marokkaanse stad is, dan is de Kasbah de ziel ervan. In Tanger ligt het fort op een heuvel vanwaar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de diepblauwe zee. De verdedigingssite was ook de residentie van de sultan, vandaar dat het paleis zich binnen deze muren bevindt. Het Kasbah Museum wacht op u met een indrukwekkende verscheidenheid - van informatie over het paleis tot de geschiedenis van de streek en de eclectische kunst van Marokko. De betoverende Andalusische tuin achter het museum geeft u de kans om op adem te komen na al het sightseeing.

2. Grotten van Hercules

Langs de meest noordwestelijke kust van het land ligt een fascinerend complex van grotten waaromheen talrijke mythen en legenden zijn ontstaan. Volgens de overlevering sliep Hercules hier op zijn weg om de drie gouden appels uit de Tuin der Hesperiden te stelen. Dit is slechts één van de vele volksverhalen over het buitengewoon mooie en archeologisch belangrijke grottencomplex. Er zijn slechts twee ingangen tot de Grotten van Hercules, waarvan er een tegenover de zee ligt en de vorm van het Afrikaanse continent heeft. De toegang tot het land werd gecreëerd door de plaatselijke Berbers die de stenen uit de rots braken. Mis een bezoek niet tijdens uw reis naar Tanger!

3. Rmilat Park

Het Rmilat Park heeft een oppervlakte van 70 hectare en herbergt een unieke, adembenemende diversiteit aan vegetatie en vogels, kenmerkend voor Noord-Afrika. Doe nieuwe energie op tijdens uw wandelingen of neem plaats te midden van de weelderige vegetatie om te genieten van een picknick met lokale lekkernijen. In het park vindt u ook spectaculaire uitkijkpunten die u uitzicht geven op de Middellandse Zee tot in Spanje. U kunt ook een bezoek brengen aan het fort van Kaap Spartel, dat de toegang tot de Straat van Gibraltar markeert.

4. Jardins de la Mendoubia

Marokkanen houden van zorgvuldig aangelegde tuinen die aanzetten tot meditatie en contemplatie. De tuin van Mendoubia is geen uitzondering. Het ligt naast de Handelsrechtbank en heeft een symmetrisch ontwerp, oude bomen die de ingang van de Manoubia sieren, de verplichte prachtige marmeren fontein en een 800 jaar oude drakenboom. Het park is de longen van de anders zo hectische stad. Blijf hier een beetje hangen en laat uw reis in Tanger, de ziel iets bungelen!

5. Kerk van Sint-Andreas

Een Anglicaanse kerk vinden in Marokko klinkt u misschien vreemd in de oren, maar Hassan I gaf de Engelsen er in 1880 dit stuk land voor. Achter het altaar op de boog kunnen bezoekers een versie van het Onze Vader in het Arabisch lezen. Het gebouw is ook erg mooi en de klokkentoren van het bedehuis heeft de vorm van een minaret. Een wandeling over de begraafplaats is een aanrader, want u komt er verrassende verhalen te weten over de vroegere internationale bewoners van de stad. Minder

Bekijk ook deze reisbestemmingen in Marokko


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie