Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Maak een wandeltocht in de bergen tijdens uw vakantie op Mauritius.

Rondreizen in Mauritius

Een eilanddroom wordt werkelijkheid

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Mauritius

Wat een reis naar Mauritius uniek maakt?

Mauritius wordt beschouwd als een paradijs op aarde en staat bovenaan de lijst met droombestemmingen voor reizigers vanuit de hele wereld. Maar de kilometerslange zandstranden, de zacht wuivende palmen en de turkooisblauwe zee zijn slechts één van de vele redenen waarom een bezoek aan het eiland een onvergetelijke ervaring is.

De grote onderwaterwereld, met zijn koraalriffen en gezonken schepen, nodigt bijvoorbeeld uit tot duiken en snorkelen. Het binnenland trekt weer aan met beboste heuvels, vulkanische bergketens en indrukwekkende watervallen. Naast dolfijnen en walvissen zijn er ook exotische vogels en dieren te zien in de parken van het eiland. Onze reisexperts adviseren u graag en plannen uw individuele reis op maat op basis van al uw reisvoorkeuren. Minder

Ontdek deze bestemmingen in Mauritius

Port Louis, de hoofdstad en het economische en culturele centrum van het eiland in de Indische Oceaan, biedt winkels, bars en restaurants en architectonische bezienswaardigheden. De Mauritianen staan bekend als gastvrije en sympathieke mensen die u graag in hun paradijselijke huis zullen verwelkomen.

Lokale evenementen om niet te missen

  • Drakenfeest op Mauritius

  Drakenfestival

  Ook het Chinese Nieuwjaar wordt hier gevierd. Enkele dagen later paraderen muzikanten en dansers door de straten voor het Drakenfestival.

  • Vliegerfestival - Vliegerfestival op Mauritius

  Kiteival

  In augustus komen de sportliefhebbers aan hun trekken als Kiteival, het grootste vliegerevenement van het eiland, plaatsvindt.

  • Hindoeïstisch festival Divali

  Feest Divali

  Het Hindoeïstische festival Divali eind oktober verandert Mauritius in een zee van lichtjes.

  • Operafestival in Port Louis, Mauritius

  Opera Festival

  Eind oktober of begin november is het Opera Festival een feest voor cultuurminnende reizigers.

  • Traditionele vuurloop van de Tamils in Mauritius

  Vuurloop van de Tamils

  In de zomermaanden vindt de traditionele vuurloop van de Tamils plaats, waarbij mensen over gloeiende kolen naar de tempel lopen.

Bijzondere bezienswaardigheden van Mauritius

1. Île Plate en Îlot Gabriel

De kleine eilanden Île Plate en Îlot Gabriel, die beide beschermd zijn, liggen in het noorden van Mauritius en zijn omgeven door een gemeenschappelijk koraalrif. Binnenin het rif wacht u een fascinerende onderwaterwereld met metershoge koralen en kleurrijke vissen. Een echt paradijs voor snorkelaars!

2. Île aux Cerfs

Het Île aux Cerfs, het herteneiland voor de oostkust, staat zelfs aan de top van de droomstranden van Mauritius: fijn, wit zand en glinsterend, turquoise water staan hier op u te wachten. Het onbewoonde eiland is alleen per boot te bereiken en nodigt u niet alleen uit om te zwemmen en te snorkelen, maar ook om te golfen.

3. Black River Gorges National Park

Het grootste van de drie nationale parken in Mauritius herbergt een verscheidenheid aan endemische planten en dieren. Ook het grootste wandelgebied van het land ligt hier. Bewonder vlinders, makaken, de torenvalk van Mauritius en 300 van de 700 inheemse planten, terwijl u langs goed bewegwijzerde en goed onderhouden paden wandelt, bijvoorbeeld naar de waterval van de Plaine Champagne.

4. Vissersdorp Flic en Flac

Het brede, kilometerslange strand van Flic en Flac is ongetwijfeld een van de mooiste van het eiland en mondt ook uit in een paradijselijke lagune. In het weekend komen veel inwoners naar het strand en met een beetje geluk kunt u een spontane séga-optreden bijwonen of contacten leggen tijdens het beachvolleybal.

5. Le Morne Brabant

De berg Le Morne Brabant doet met zijn 556 meter bijna denken aan een vuurtoren en beloont wandelaars die niet bang zijn om hem te beklimmen met een prachtig uitzicht op het strand van Le Morne en de onderwaterval. Sinds 2008 staat de berg op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

6. Tamarin-baai

De baai van Tamarin is de enige plek op Mauritius zonder een rif voor de kust, waardoor de golven hoger zijn dan op andere stranden. Toch kunt u zonder enige twijfel zwemmen en vooral heerlijk surfen. De Zwarte Rivier, afkomstig uit de hooglanden, stroomt hier in de zee en verdeelt zo het strand in twee delen. Minder

Unieke activiteiten op Mauritius

Wandelen door nationale parken

Mauritius is een vulkanisch eiland en wacht daarom op u met een veelvoud aan spectaculaire bergtoppen en pittoreske valleien om te voet te verkennen. De parken en natuurreservaten van het eiland bieden talrijke wandelpaden waarlangs u kunt genieten van de adembenemende natuur en de rijke fauna kunt bewonderen.

Duiken en snorkelen

Maar Mauritius is niet alleen een echt paradijs op het land, ook de onderwaterwereld rond het eiland zal u betoveren. De koraalriffen die bijna het hele eiland omringen zijn de thuisbasis van fascinerende planten en zeedieren, zoals bijvoorbeeld adelaarsroggen, schildpadden, murenen of haaien. Duikers en snorkelaars kunnen zich verheugen op aangename watertemperaturen tussen 22° en 28° Celsius naast een uitstekende infrastructuur en korte afstanden tot de duikplaatsen. Zowel in het westen als aan de noordkust liggen er verschillende wrakken te wachten om door u verkend te worden.

Golf met uitzicht op zee

Ook onder golfers wordt Mauritius lang beschouwd als een El Dorado. Op het hele eiland zijn er goed verzorgde en mooi ingerichte 18- en 9-holes golfbanen, inclusief uitzicht op zee. De meeste van hen behoren tot luxe hotels en kunnen gratis door de gasten worden gebruikt. Op veel golfbanen kunnen zowel beginners als gevorderden hun handicap verbeteren, want er zijn aparte tees voor beginners verderop. Minder

Praktische informatie voor de reis

Op Mauritius kunt u een bijna tropisch klimaat verwachten - het hele jaar door! Tijdens de Mauritiaanse zomer, die van november tot april duurt, stijgen de temperaturen tot meer dan 30° Celsius. Gedurende deze tijd zijn er inderdaad meer en meer zware regenbuien, maar die zijn maar kort. Het risico op tropische cyclonen, cyclonen, is ook hoger, vooral in januari en februari. De maanden mei tot oktober zijn ideaal voor actieve reizigers, aangezien de temperaturen rond de 26° Celsius liggen en de luchtvochtigheid ook lager is.

Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika

Profielfoto van Marlene Gube, Tourlane reisexpert voor Afrika reizen.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies