Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over het landschap van het Black River Gorges National Park op Mauritus

Reizen naar Black River Gorges National Park

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Mauritius
  4. Black River Gorges

  Wat te doen in Black River Gorges?

  Ver van het typische beeld van Mauritius met zijn witte zandstranden en turquoise zee, wacht u een jungle vol groene, wilde natuur. Het paradijselijke Black River Gorges National Park in het zuidwesten van Mauritius is nog vrijwel ongerept en de beste manier om de 6576 hectare van het park te ontdekken is te voet. In deze schilderachtige omgeving groeien meer dan 150 verschillende plantensoorten - u zult niet kunnen ophouden met u erover te verbazen.

  In het Black River Gorges National Park ligt niet alleen de hoogste berg van het eiland, maar er zijn ook talloze watervallen! Wandel door unieke landschappen en bewonder natuurspektakels zoals de Vallée des Couleurs, waar 23 verschillende aardetinten samenkomen en samensmelten tot een zee van kleur. Minder

  1. Een belangrijk pelgrimsoord voor Hindoes

   Ganga Talao

   Een belangrijk pelgrimsoord voor Hindoes

  2. Een spectaculaire waterval

   Alexandra Falls

   Een spectaculaire waterval

  3. De vallei der kleuren

   La Vallée des Couleurs

   Een zee van kleuren

  Beste bezienswaardigheden van Black River Gorges

  1. Ganga Talao

  Het kratermeer Ganga Talao (ook bekend als Grand Bassin) is een belangrijk bedevaartsoord voor Hindoes. Volgens de legende cirkelden lang geleden de goden Shiva en Parvati rond de aarde. Shiva balanceerde de heilige rivier Ganges op zijn hoofd en toen de twee het verlaten eiland in het midden van de Indische Oceaan zagen, besloten ze te landen. Ondertussen liet de god water van de heilige Ganges in de krater stromen, waardoor Ganga Talao ontstond. Sindsdien maken vele Hindoes pelgrimstochten naar Mauritius om deze heilige plaats te bezoeken. In 2007 werd zelfs een 33 meter hoog bronzen beeld van de god Shiva opgericht, dat nog steeds het hoogste beeldhouwwerk van het eiland is. Naast de interessante legende rond het meer, is Ganga Talao ook een prachtige oase om gewoon te ontspannen. Maak een ontspannen wandeling rond het meer of kijk naar de speelse apen die in de boomtoppen rondspringen. Het kleine groene eiland in het midden van het meer draagt bij tot de charme van het landschap.

  2. Alexandra Falls

  Een reis naar Black River Gorges National Park is niet compleet zonder een bezoek aan Alexandra Falls. Voor het beste uitzicht op de spectaculaire waterval gaat u vanaf het officiële uitkijkpunt in de richting van Ganga Talao/Grand Bassin. Zoek gewoon naar de wegwijzer voor het uitkijkpunt van de Alexandra Falls. Wandel door de natuur en steek kleine beekjes over tot u aankomt bij het uitkijkpunt. Hier kunt u genieten van het unieke uitzicht op de met groen begroeide bergtoppen van Mauritius en de spectaculaire waterval in de verte. Bovendien is het uitkijkpunt een fantastische plek voor een picknick met werkelijk unieke uitzichten.

  3. Piton de la Petite Rivière Noire

  Terwijl de meeste bezoekers alleen de beroemde Le Morne Brabant beklimmen, is Piton de la Petite Rivière Noire met zijn 828 meter hoogte een tamelijk onderschatte bestemming. De hoogste berg van heel Mauritius biedt ongerepte natuur en afgelegen wandelpaden. Schrik niet van de hoogte, want de wandeling duurt maar zo'n drie à vier uur in een normaal tempo (en een paar pauzes). Kijk uit naar de vele kleurrijke paradijsvogels die zich in de bomen verschuilen, en zelfs als u er geen ziet, zal hun getjilp u de hele klim begeleiden. Een groot deel van het pad voert u door groen struikgewas, maar op de top wordt u beloond met een onbetaalbaar uitzicht. De laatste 100 meter zijn een beetje moeilijker, maar het 360 graden panoramisch uitzicht zal u compenseren. Als het geregend heeft, kan het pad een beetje modderig worden - goede wandelschoenen zijn hier een voordeel.

  4 La Vallée des Couleurs

  Een andere unieke ervaring op uw reis naar Black River Gorges National Park is La Vallée des Couleurs. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Vallei van Kleuren de thuisbasis van de beroemde kleurrijke grond van het eiland. Miljoenen jaren geleden gevormd tijdens een vulkaanuitbarsting, verrukken de verschillende tinten van de bodem nog steeds bezoekers van over de hele wereld. Activiteiten zoals ziplinen en een lange hangbrug zorgen er ook voor dat u zich hier zeker niet zult vervelen. Het park is ook het thuis van reuzenschildpadden, herten en verschillende vogels en vissoorten. De Vallée des Couleurs is een must tijdens uw bezoek aan het Nationaal Park van de Gorges du Midi. Geniet van de unieke vegetatie van het eiland en leer meer over de beroemde aarde, die indruk maakt in 23 verschillende kleuren.

  5. Tamarin Falls

  Een paar kilometer buiten Black River Gorges National Park, wacht de wandeling van u leven op je. Tijdens een wandeltocht van een hele dag kunt u zich vergapen aan de zeven prachtige watervallen van de Tamarin Falls. De tocht voert u door de ongerepte natuur en langs de zeven spectaculaire watervallen. Aangezien het risico om in deze streek te verdwalen echter zeer groot is, moet u beslist met een gids gaan. Zo profiteert u niet alleen van zijn ongelooflijke kennis, maar vindt u 's avonds ook heelhuids uw weg terug naar het hotel. Vergeet uw zwemspullen niet, want u kunt in de verfrissende lagunes van de waterval springen om af te koelen. Voor de avonturiers zijn er in de regio van de Tamarin Falls activiteiten zoals canyoning, waarbij u door de rivieren en watervallen van de canyon trekt en glijdt. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen

  1. De waterkant van Port Louis op Mauritius in de avond

   Port Louis

  2. Uitzicht op de berg Le Morne Brabant in Mauritius

   Le Morne

  3. Kerk Notre Dame Auxiliatrice aan de Cap Malheureux van Mauritius

   Grand Baie

  4. Uitzicht vanuit de lucht over Rodrigues eiland, Mauritius

   Rodrigues