Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de berg Le Morne Brabant in Mauritius

Reizen naar Le Morne

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Mauritius
  4. Le Morne

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Le Morne?

  Ontspan op de beeldschone witte stranden en snorkel door de levendige onderwaterwereld die het schiereiland Le Morne Brabant te bieden heeft. Het unieke uitzicht vanaf de top van de iconische berg is onbetaalbaar en zeker de ietwat moeilijke klim waard. In Chamarel zullen natuurparken zoals de Zeven Gekleurde Aarden en hoge watervallen die zich 100 meter naar beneden storten in een groen panorama u in vervoering brengen. Beleef hier alle hoogtepunten die het tropische eiland in de Indische Oceaan te bieden heeft.

  1. De bezienswaardigheid van het eiland

   Le Morne Brabant

   De bezienswaardigheid van het eiland

  2. De onderwater waterval

   De onderwater waterval

   Een unieke ervaring

  3. Zeven gekleurde aarde van Chamarel

   Zeven gekleurde aarden

   Een spectaculair natuurverschijnsel

  De 5 beste bezienswaardigheden van Le Morne

  1. Le Morne Brabant

  De 556 meter hoge berg in het zuidwesten van het eiland, is niet alleen het herkenningspunt van Mauritius, maar ook een absoluut paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Deze spectaculaire tocht mag u niet missen tijdens uw reis in Le Morne, want het uitzicht vanaf de top is uniek. Net zo mooi als het panorama zijn de zonsondergangen op het eiland. Kijk hoe de stralende zon de hemel rood en oranje kleurt als hij achter de berg verdwijnt. Le Morne Brabant staat sinds 2008 ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een enorme culturele betekenis voor de bewoners van het eiland. De berg is nog steeds een symbool van de vrijheidsstrijd van de slaven en hun verzet tegen onderdrukking.

  2. Le Morne Beach

  Na de wandeling naar de top, kun u wel wat afkoeling en rust gebruiken. Ontspan op het mooie openbare strand van Le Morne en duik met uw voeten in het koele water. Met de beroemde berg aan het eind van het eindeloze zandstrand, lijkt het strand bijna op een ansichtkaart. Ook hier heeft het water, net als overal elders op het eiland, een buitengewoon turquoise kleur. Le Morne Public Beach is ook een perfecte plek om te kijken naar de vele kitesurfers die met extreme snelheden door het water scheuren. Kleine tip: blijf tot zonsondergang en kijk hoe de gouden zon in de horizon verdwijnt.

  3. Onderwater waterval van Le Morne

  De onderwaterwaterval in Mauritius is waarschijnlijk een van de mooiste attracties ter wereld. U zult uw ogen niet geloven als u deze optische illusie ziet aan de voet van Le Morne Brabant. Door het koraalrif en de zandkronkels lijkt het alsof een enorme waterval zich op de oceaanbodem stort. Hoewel u de waterval redelijk goed kunt zien vanaf de top van Le Morne Brabant, is het uitzicht nog indrukwekkender wanneer u een helikoptervlucht over de streek maakt. Niet alleen krijgt u vanuit vogelperspectief een prachtig uitzicht op het landschap, maar het hoogtepunt is de optische illusie van de onderwaterwaterwaterval.

  4. Zevenkleurige Aarde van Chamarel

  De Zevenkleurige Aarde van Chamarel is een van de belangrijkste attracties van het eiland en een must tijdens uw reis in Le Morne. Na een schilderachtige rit door het groen bereikt u de spectaculaire Zeven Gekleurde Aarden van Chamarel. Wandel door het unieke geopark waar u de aarde in zeven verschillende kleuren kunt zien schitteren en kom meer te weten over de miljoenen jaren die nodig waren om dit fenomeen te doen ontstaan. Bovendien kunt u hier reuzenschildpadden zien. Het park is een must voor natuurliefhebbers en biedt ook fantastische mogelijkheden om foto's te maken van uw droomreis.

  5. Chamarel Waterval

  Een van de beroemdste en misschien wel mooiste watervallen van het eiland bevindt zich ook in Chamarel. De waterval van Chamarel stort zich meer dan 100 meter over een klif in de afgrond - het beeld lijkt op een romantische filmscène. Niet ver van de Zeven Gekleurde Aarden is het uitkijkpunt voor de waterval. Geniet van het absoluut prachtige uitzicht, dat ook perfect is voor een zomerpicknick. Als u meer avontuurlijk bent ingesteld, kunt u een wandeling maken naar de voet van de waterval van Chamarel. Een voettocht van een hele dag brengt u door de jungle naar het bekken, waar u het natuurspektakel van op de eerste rij kunt bekijken. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen in Mauritius

  1. De waterkant van Port Louis op Mauritius in de avond

   Port Louis

  2. Uitzicht over het landschap van het Black River Gorges National Park op Mauritus

   Black River Gorges

  3. Kerk Notre Dame Auxiliatrice aan de Cap Malheureux van Mauritius

   Grand Baie

  4. Uitzicht vanuit de lucht over Rodrigues eiland, Mauritius

   Rodrigues