Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De waterkant van Port Louis op Mauritius in de avond

Reizen naar Port Louis

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Mauritius
  4. Port Louis

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Port Louis?

  Ervaar het charmante, chaotische stadsleven in Port Louis! De hoofdstad van Mauritius in het westen heeft niet alleen interessante musea en historische indrukken te bieden, maar ook ongerepte natuur en een prachtige waterkant. Franse koloniale architectuur siert het stadje en op de traditionele markt is er voor elk wat wils. Dompel uzelf onder in het kleurrijke leven van Port Louis en verken de stad als een local. Om even aan de drukte te ontsnappen, trekt u er gewoon op uit in de omringende natuur.

  1. botanische tuin

   Botanische Ramgoolam Tuinen

   Een prachtige tuin

  2. De berg Pieter Both

   Pieter Both

   Voor een prachtig uitzicht

  3. De waterkant in Port Louis

   Le Caudan Waterfront

   Een kleurrijk hoogtepunt in Port Louis

  De beste bezienswaardigheden van Port Louis

  1. Botanische Ramgoolam Tuinen.

  De Nationale Botanische Tuinen in Port Louis, die in 1770 door de Franse gouverneur als privé-groengebied werden onderhouden, zijn nu een openbare attractie. Het is niet alleen een van de mooiste tuinen van het eiland, maar ook de oudste van het zuidelijk halfrond. Sir Seewoosagur, naar wie het park is genoemd, was de eerste minister-president van het onafhankelijke Mauritius. Met meer dan 85 verschillende soorten palmbomen en reusachtige waterlelies die de grote vijver sieren, moeten de Botanische Tuinen hoog op uw lijstje staan tijdens uw reis in Port Louis. Bekijk de kleurrijke paradijsvogels die in de bomen zijn neergestreken en misschien ziet u wel een van de reusachtige vleermuizen aan de takken hangen. Het is de moeite waard om hier een rondleiding te boeken om te profiteren van de kennis van de gidsen en meer te leren over de inheemse planten.

  2. Le Pouce

  De op twee na hoogste berg van Mauritius, 812 meter hoog, ligt op een steenworp afstand van Port Louis. Dus pak u wandelspullen en ga op pad. Zijn kenmerkende duimvorm, waaraan hij ook zijn naam dankt, zorgt ervoor dat u de berg al van ver kunt zien. Een relatief korte wandeling naar de top geeft u een ongelooflijk panoramisch uitzicht over Port Louis en de Indische Oceaan. U kunt Le Pouce gemakkelijk zonder gids beklimmen. Zelfs Charles Darwin, de beroemde wetenschapper, beklom de berg in 1836. Treed in zijn voetsporen en neem goede wandelschoenen mee - vooral als het regent, want dan kan het een beetje glad worden.

  3. Blue Penny Museum

  De Blue Penny is waarschijnlijk het interessantste museum van het hele eiland. Het museum is gewijd aan de wereldberoemde postzegels van één penny en twee pence, die dateren van 1847. De twee stukken worden elk uur slechts 10 minuten verlicht om de kleuren te behouden. De postzegels behoren tot de zeldzaamste ter wereld en zijn waarschijnlijk de waardevolste voorwerpen in het hele museum. Maar het museum heeft nog veel meer te bieden! Terwijl u wacht tot de zegels verlicht zijn, kunt u antieke kaarten, inheemse kunst en beeldhouwwerken bekijken. Dit mooie museum in het hart van Port Louis laat u niet alleen de rijkdom van de cultuur van het eiland zien, maar geeft u ook een blik op de koloniale geschiedenis en de zeevaart op de Indische Oceaan.

  4. Pieter Both

  De op één na hoogste berg van het eiland, Pieter Both, biedt niet alleen een ongelooflijk uitzicht op de levendige hoofdstad Port Louis, maar ook op de omliggende bergtoppen. Met 820 meter is het slechts acht meter hoger dan Le Pouce, maar het is toch aan te raden om de iets moeilijkere wandeling met een gids te maken. Hij kan u veel waardevolle informatie geven over de streek en zal u veilig naar de top brengen. Het indrukwekkendste aan Pieter Both is waarschijnlijk de steen die op de top balanceert en lijkt te zweven in de lucht.

  5. Citadel Fort Adelaide

  Het kasteel op de heuvel Petit Montague biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de hele stad, maar is ook uit historisch oogpunt interessant. De Citadel Fort Adelaide werd gebouwd tussen 1834 en 1840 en genoemd naar de toenmalige koningin. De strategisch briljante locatie waar de citadel is gebouwd, hielp ooit de stad te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Vandaag hebt u vanaf deze locatie een panoramisch uitzicht op de mooie hoofdstad Port Louis. De kanonnen staan nog op hun oude plaats en de binnenplaats geeft u het gevoel dat u een paar honderd jaar terug in de tijd bent gestapt.

  6. Le Caudan Waterfront

  Er gaat niets boven een mooie wandeling bij de zee! Tijdens uw reis in Port Louis nodigt Le Caudan Waterfront u uit om precies dat te doen. Met talloze winkeltjes en kraampjes waar u onder meer vers fruit kunt kopen, zult u hier wel een hele middag willen doorbrengen. Beproef uw geluk bij een spelletje roulette in een van de casino's of geniet van een drankje in een van de vele bars. De tentoongestelde werken van plaatselijke kunstenaars maken van het Waterfront een kleurrijk hoogtepunt in Port Louis. Een van de vele wandelpaden langs de waterkant is versierd met verschillende gekleurde paraplu's om uw dag op te fleuren.

  7. Centrale Markt

  In geen enkele stad mag een traditionele markt ontbreken, en dus zult u ook in Port Louis begroet worden door levendige en kleurrijke kraampjes. De Centrale Markt verkoopt alles van kruiden en fruit tot traditionele levensmiddelen en souvenirs. Zoek de mooiste handgemaakte kunstwerken uit en probeer een van de vele traditionele gerechten die hier worden aangeboden. Ervaar een stukje authentiek Mauritius op de Centrale Markt in Port Louis. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen

  1. Uitzicht op de berg Le Morne Brabant in Mauritius

   Le Morne

  2. Uitzicht over het landschap van het Black River Gorges National Park op Mauritus

   Black River Gorges

  3. Kerk Notre Dame Auxiliatrice aan de Cap Malheureux van Mauritius

   Grand Baie

  4. Uitzicht vanuit de lucht over Rodrigues eiland, Mauritius

   Rodrigues