Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht vanuit de lucht over Rodrigues eiland, Mauritius

Reizen naar Rodrigues

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Mauritius
  4. Rodrigues

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Rodrigues?

  Op ongeveer 600 kilometer ten oosten van Mauritius, midden in de Indische Oceaan, ligt het kleine eiland Rodrigues op u te wachten. Het is vernoemd naar de Portugese zeevaarder Diogo Rodrigues en het is het kleinste eiland van de Mascarene. Rodrigues is verrukkelijk met koraalriffen en afgelegen zandstranden. Rodrigues, omringd door turquoise wateren en andere kleine eilanden, is een populaire toeristische bestemming. Terwijl de vele stranden uitnodigen tot ontspanning, komen gepassioneerde wandelaars ook aan hun trekken op het heuvelachtige eiland.

  1. Het strand van Rodrigues

   Trou d'Argent

   Het beroemdste strand van Rodrigues

  2. Turtle Park

   François Leguat Schildpaddenpark

   Een park voor alle schildpaddenliefhebbers

  3. De Grotten van Rodrigues

   Grot Patate

   Het grottenstelsel van het eiland

  De 6 beste bezienswaardigheden van Rodrigues

  1. Trou d'Argent

  Het beroemdste strand van het eiland Rodrigues is Trou d'Argent, met zijn turkooisgroene zee en wit zand. Het afgelegen strand ligt in een inham tussen twee steile kliffen en is perfect om te ontspannen in de zon. Kijk uit naar de geiten die rond klauteren in de kliffen. Het onderwaterleven rond Rodrigues is prachtig en Trou d'Argent biedt de kans om het al snorkelend te verkennen.

  2. François Leguat Schildpaddenpark

  Ooit waren er ontelbare reuzenschildpadden op het eiland Rodrigues. Helaas zult u deze fascinerende dieren niet meer in het wild aantreffen, maar het François Leguat Schildpaddenpark maakt het mogelijk om de schildpadden toch te bewonderen tijdens uw reis in Rodrigues. Het project is opgezet met het oog op het herstel van de oorspronkelijke flora en fauna van Rodrigues. Het reservaat herbergt nu ongeveer 1.200 schildpadden, alsook een verscheidenheid aan zeldzame planten en de indrukwekkende Rodrigues-vruchtenvleermuizen.

  3. Mont Limon

  Als u eens iets anders wilt tijdens uw reis in Rodrigues, kunt u een wandeling maken op de Mont Limon. Met 393 meter boven de zeespiegel is dit de hoogste berg van het eiland, die in ongeveer 30 minuten kan worden beklommen. De wandeling zelf is gemakkelijk - u hebt ruim de tijd om de omringende natuur te bewonderen. U zult beloond worden met een fantastisch uitzicht over het hele eiland. U kunt hier het beste 's avonds komen, wanneer de ondergaande zon het eiland in een gouden licht hult.

  4. Grot Patate

  Naast stranden en bergen herbergt het kleine eiland Rodrigues ook het interessante grottenstelsel Caverne Patate. Een 700 meter lange tunnel voert u diep de berg in en voert u langs indrukwekkende stalactiet- en stalagmietformaties die menig reiziger aan beroemde personen of gebouwen doen denken. De rondleiding door de grotten is interessant van opzet en uw gids zal u op vele spannende details wijzen.

  5. Île aux Cocos

  Als u nog niet genoeg hebt van kleine eilanden, kunt u vanaf Rodrigues een dagtocht maken naar het kleine Île aux Cocos. Het is omgeven door kristalhelder blauw water en een prachtig koraalrif. Zelfs vanaf de boot kunt u de zeebodem en de onderwaterwereld zien. Het onbewoonde eiland is bekend om zijn kolonies zeevogels. Hier kunt u honderden vogels observeren. Île aux Cocos is de perfecte bestemming voor een ontspannen dagje uit om iets nieuws te ontdekken.

  6. Marché de Port Mathurin

  De plaatselijke markt in de kleine hoofdstad Port Mathurin opent dagelijks zijn deuren voor bezoekers, maar is vooral levendig op zaterdag vóór 10.00 uur. Veel plaatselijke bewoners zijn dan in de hoofdstad om hun wekelijkse boodschappen te doen. Meng u onder de eilandbewoners, koop sappige tropische vruchten om er later op het strand of in uw hotel van te genieten, en neem de verschillende geuren en kleuren in u op. Minder

  Bekijk ook deze reisbestemmingen

  1. De waterkant van Port Louis op Mauritius in de avond

   Port Louis

  2. Uitzicht op de berg Le Morne Brabant in Mauritius

   Le Morne

  3. Uitzicht over het landschap van het Black River Gorges National Park op Mauritus

   Black River Gorges

  4. Kerk Notre Dame Auxiliatrice aan de Cap Malheureux van Mauritius

   Grand Baie