Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Waterval_Berlijn_watervallen_in_Zuid-Afrika

Namibië, Botswana & Zuid-Afrika: Kleine groepsreis

Op safari in zuidelijk Afrika - van Etosha National Park via Victoria Falls naar de Panoramaroute

 • Vanaf 18 dagen

 • Kleine groepsreis

 • Het hele jaar door

 • Circa 10,5 uur

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Namibië
 4. Namibië, Botswana & Zuid-Afrika: Kleine groepsreis

Reisroute: 18 dagen door Namibië, Botswana en Zuid-Afrika

De wilde gratie en schoonheid van Zuidelijk Afrika zal u op spectaculaire wijze betoveren - op deze Namibië rondreis met kleine groep. Deze reis door drie landen zit vol avontuur en onvergetelijke indrukken. Tijdens uw talrijke safari's te land en te water ontdekt u ontelbare wilde dieren en beleeft u onvergelijkbare natuurlandschappen. Een reis kan nauwelijks afwisselender zijn! Bestemmingen op de reisroute:

 1. Onjala Game Park

 2. Etosha National Park

 3. Otavi Bergen

 4. Rundu / Mahango wildreservaat

 5. Bwabwata National Park

 6. Chobe Rivier Front

 7. Francistown

 8. Mapungubwe National Park

 9. Kruger National Park

 10. Panorama Route

 11.  Minder
Altijd een mooi fotomotief: olifanten op safari.

1. Onjala Game Park

Uw Afrikaanse avontuur begint in centraal Namibië, waar ongeveer een derde van de hele Namibische bevolking woont. Vanuit de hoofdstad Windhoek vertrekt u naar het wildpark en daarmee naar het vertrekpunt voor uw eerste safari's. In de open cross-country wagen verkent u het park en observeert u met enig geluk naast oryx antilopen, koedoes, struisvogels en springbokken ook bergzebra's of giraffen. Vanaf een heuvel bij uw lodge kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de savanne.

Giraffen in het Etosha Nationaal Park van Namibië

2. Etosha National Park

De reis gaat verder voor u in het Etosha National Park. Terwijl u naar het noorden rijdt, ziet u de eerste termietenheuvels die typisch zijn voor dit gebied. In het dierrijke nationale park zelf neemt u plaats in een minibus om olifanten, gnoes, oryxantilopen, leeuwen, zebra's, giraffen, struisvogels en zwarte neushoorns te ontdekken tijdens een game drive naar verschillende waterpoelen.

Otavi Bergen in Namibië

3. Otavi Bergen

De Otavi-regio ligt ten oosten van het Etosha National Park. Als u het Otavi gebergte binnenrijdt, omringd door de noordelijke Namibische steden Otavi, Tsumeb en Grootfontein, die samen de beroemde "Gouden Driehoek" vormen, zult u de verandering in het landschap opmerken. Veelzijdige bergformaties omzomen je weg. Aangekomen bij het volgende wildpark kunt u het te voet verkennen.

Mahango Nationalpark - Highlight in Namibia

4. Rundu

Op weg naar Rundu passeert u de "Rode Lijn", een omheining voor veeartsen die dwars door Namibië loopt. Hier verandert het landschap abrupt van de onbewoonde uitgestrektheid die typisch is voor Namibië in een dichter bevolkt gebied met veel kleine dorpjes en hoge bomen en palmbomen. In Rundu ziet u voor het eerst de machtige Okavango, waarop u per boot gamedrives kunt maken. Het Mahango wildreservaat is betrekkelijk klein, maar herbergt toch veel zoogdieren en vooral vogels.

Bwabwata Nationaal Park in Namibië - een hoogtepunt van een Namibië safari

5. Bwabwata National Park

Bwabwata National Park beslaat 6100 vierkante kilometer. Het omvat ook de Westelijke Caprivi-driehoek, het Mahango wildreservaat en het Buffalor kerngebied. Het doel van het park is het behoud en het herstel van de wildstand in het gebied, die voorheen door stropers sterk was uitgedund. Daarom zijn duurzaam toerisme en het behoud van wilde dieren en natuur van groot belang voor de regio.

6. Chobe River Front

6. Chobe River Front

Van Namibië reizen we verder naar Botswana. De Chobe Riverfront staat bekend om de hoogste concentratie wilde dieren in Botswana. Vooral tijdens het droge seizoen, drommen de dieren hier dicht samen. U kunt talloze riviersafari's maken op de Chobe rivier, maar het Chobe National Park is ook bij uitstek geschikt voor allerlei soorten safari's.

Francistown in Botswana

7. Francistown

De reis gaat verder naar het zuidoosten van Botswana en brengt u naar Francistown, de tweede grootste stad van het land. Dit voormalige goudmijnstadje staat bekend als de toegangspoort tot Maun en Kasane en is een uitstekende tussenstop. Naast het stadscentrum trekken verschillende attracties zoals een museum, de Domboshaba Ruïnes en het Tachila Natuurreservaat bezoekers aan.

Mapungubwe Nationaal Park in Zuid-Afrika

8. Mapungubwe National Park

In Limpopo, een van de mooiste regio's van Zuid-Afrika, in de buurt van de driehoek Zuid-Afrika-Zimbabwe-Botswana, komt u het idyllische Mapungubwe tegen. De oude stad en haar uitgestrekte omgeving, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, vormen een belangrijke archeologische vindplaats voor Afrika. De "Gouden Neushoorn" is waarschijnlijk de beroemdste vondst. Naast zijn historisch-archeologische betekenis biedt het gelijknamige nationale park, dat ook gebieden in Zimbabwe en Botswana omvat, een fascinerende natuur- en dierenwereld. U kunt hier zowel te voet als per minibus op safari gaan voor een tocht van enkele uren.

9. Kruger National Park

9. Kruger National Park

Uw verdere reis naar het Kruger National Park voert u door de provincie Limpopo en langs Tzaneen, de tweede grootste stad in de provincie. Mango-, avocado-, thee- en bananenplantages liggen langs de weg. Het legendarische Krugerpark is vooral bekend om zijn overvloed aan wild en biodiversiteit. In zijn glooiende landschap biedt het centrale nationale park de beste kans om de Big Five en andere zeldzame diersoorten te spotten. Ga op safari in een open jeep of touring minibus.

Uitzicht over de Blyde River Canyon nabij Hazyview in Zuid-Afrika

10. Panorama Route

Het einde van uw reis wordt gemarkeerd door unieke natuurlandschappen met de rit langs de Panorama Route. U gaat naar het idyllisch gelegen voormalige goudmijnstadje Pilgrim's Rest met zijn vele kleine ambachtelijke werkplaatsen en bezoekt levendige markten. Ga verder naar Mac Mac Falls en Pinnacle Rock in het Blyde River Canyon Natuurreservaat. Hier kunt u ook naar God's Window lopen en genieten van het adembenemende uitzicht. Sluit uw reis af met een wandeling door de indrukwekkende canyon en laat u opnieuw meeslepen in de betovering van het wilde zuiden van Afrika.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Namibië

 1. Olifanten, giraffen en zebra's spotten in het Etosha National Park tijdens een Namibië safari

  vanaf

  € 3.199

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Toerist die uit zijn voertuig leunt om een enorme olifant te fotograferen die over de weg loopt; Etosha

  vanaf

  € 2.010

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Sossuvlei is een must op elke Namibië reis

  vanaf

  € 1.770

  excl. vlucht (p.p.)

 4. 2 kinderen zitten op een bankje te kijken naar olifanten in Etosha National Park, Namibië

  vanaf

  € 1.852

  excl. vlucht (p.p.)

 5. Giraffen in het Etosha Nationaal Park van Namibië

  vanaf

  € 3.199

  excl. vlucht (p.p.)