Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Giraffen in het Etosha Nationaal Park van Namibië

Namibië Safari met kleine groep

Beleef Fish River Canyon, Sossusvlei en Etosha National Park met de groep

 • Vanaf 18 dagen

 • Kleine groepsreis

 • Mei - Oktober

 • Circa 10,5 uur

Plan uw reis
 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Namibië
 4. Namibië Safari met kleine groep

Reisroute: 18 daagse Namibië safari

De hoogste duinen en de op één na grootste canyon ter wereld - deze Namibië reis heeft het allemaal. Beleef het Zuidwest-Afrikaanse land van zijn wilde en romantische kant. Zwerf door Etosha National Park tijdens uw Namibië safari, kom in contact met de San bevolking, leer over Namibië's koloniale verleden en verblijf in unieke Namibische lodges. Enkele hoogtepunten van de reisroute:

 1. Windhoek

 2. Waterberg Plateau National Park

 3. Etosha Zuid

 4. Erongo Bergen

 5. Swakopmund

 6. Sossusvlei

 7. NamibRand Nature Reserve

 8. Aus

 9. Fish River Canyon

 10. Mariental

 11. Centraal Namibië

 12.  Minder
Christuskirche in Windhoek, Namibië

1. Windhoek

Windhoek Uw Namibië safari begint in Windhoek. De Namibische hoofdstad zal u betoveren met zijn culturele diversiteit. De sfeer hier is ontspannen en bijna Europees. Windhoek ligt in het "Windhoekbekken" en wordt begrensd door onder meer het Erosgebergte en het Khomashochland. Het koloniale verleden is vooral aanwezig in het stadscentrum: tijdens een wandeling door Windhoek moet u zeker de Lutherse Christuskerk en het Oude Fort met het ruitermonument bezoeken.

Waterberg Nationaal Park in Namibië

2. Waterberg Plateau National Park

Een van de meest opvallende verhogingen aan de rand van de Kalahari-woestijn is de 200 meter hoge Tafelberg ofwel "Waterberg". Met zijn 720 vierkante kilometer beslaat de berg van zandsteen een groot deel van de hele regio. De naam komt van het feit dat de zandsteen water absorbeert en afgeeft in borrelende bronnen aan de zuidoostkant. Op de kam van de Tafelberg ligt het biodiverse Waterberg Plateau National Park. Het Nationaal Park nodigt u uit voor begeleide en uitgebreide trekking- en wandeltochten met een Duitssprekende gids. In het park leven beschermde diersoorten zoals de eland, de zwarte en witte neushoorn en de zeldzame Kaapse gier.

2 kinderen zitten op een bankje te kijken naar olifanten in Etosha National Park, Namibië

3. Etosha Zuid

Etosha National Park is een van de grootste schatten die Namibië te bieden heeft. "Etosha" betekent "grote witte vlakte" in de Oshiwambo taal.Een zeer toepasselijke naam voor de enorme zoutpan die zich tijdens het regenteseizoen met water vult en als drinkplaats dient voor buffels, olifanten, giraffen en antilopen. In het zuidelijke deel van Etosha National Park ligt het Ovaga Private Game Reserve, dat geprezen wordt om zijn spectaculaire safari's. U verkent de "Etosha Pan" en zijn onvergetelijke wilde dieren tijdens verschillende safari-excursies: Ten eerste kunt u te voet op safari gaan met uw gids, rechtstreeks vanuit uw lodge. Bovendien zwerft u tijdens een safari van een hele dag in een jeep door de eindeloze vlakten en wordt u door uw chauffeur naar de mooiste fotoplekken geleid.

Erongo Gebergte - een must op een Namibië Safari

4. Erongo Bergen

Het gebeurt vaak dat reizigers na hun eerste bezoek het Erongogebergte met open mond verlaten. Bijna dreigend en buitengewoon ruig steken de Erongo-bergen boven het vlakke omringende landschap uit. Het vulkanische massief is het thuis van meer dan 200 vogelsoorten en talrijke andere zoogdieren zoals impala en springbok. Maar het is vooral beroemd om zijn fascinerende neolithische rotstekeningen. Bekijk de prehistorische rotstekeningen in de Erongo Bergen van dichtbij tijdens een wandelsafari van enkele uren. Een echt hoogtepunt wacht u met een bezoek aan de San, de oudste bevolkingsgroep van Namibië, die hun geschiedenis en tradities op levendige wijze aan u overbrengen in een "levend museum".

Charmant herkenningspunt van Swakopmund

5. Swakopmund

De kustplaats Swakopmund is een ongebruikelijke mix van Afrikaanse cultuur en koloniale Duitse architectuur. Hier aan de Skeleton Coast kunt u genieten van een maritieme flair: vele uren op het strand en verfrissende baden in de Atlantische Oceaan zorgen voor verkoeling. Een bijzonder uitzicht over de promenade en de open zee lonkt vanaf de 300 meter lange aanlegsteiger "Jetty" - een echte must als u een romantische zonsondergang wilt meemaken. Swakopmund staat bekend als de "zuidelijkste stad van Duitsland": u kunt het koloniale verleden op het spoor komen in het Swakopmund Museum of gewoon tijdens een wandeling door de levendige winkelstraten die worden gekenmerkt door koloniale gebouwen. Probeer zeker de kruising van de Duitse en Namibische keuken in een restaurant.

Sossuvlei is een must op elke Namibië reis

6. Sossusvlei

De Sossusvlei is een van de meest spectaculaire landschappen van heel Afrika. Het verwijst naar een stofdroge zand-klei pan omgeven door rode zandduinen van de Namib. Deze bereiken op sommige plaatsen een hoogte van meer dan 300 meter en behoren tot de hoogste ter wereld, b.v. de "Big Mama" en de "Crazy Dune". Na een bijzonder zwaar regenseizoen loopt de pan ("Vlei") vol en trekt oryx antilopen en springbokken aan. Geniet met volle teugen van het adembenemende landschap: Aan de ene kant ziet u de blauwe Atlantische Oceaan, aan de andere kant het rode duinlandschap van de Sossusvlei - houd uw camera gereed. Als hoogtepunt wacht u een bezoek aan de J.-P. Brand lagere school, waar de kinderen u het spannende schoolleven zullen uitleggen.

NamibRand Natuurreservaat - een bijzondere ervaring tijdens een Namibië Safari

7. NamibRand Nature Reserve

Hartebeesten, gevlekte hyena's en vleermuisoorvossen - het privé-Natuurreservaat NamibRand verwelkomt u met zeldzame diersoorten en een onwerkelijk woestijnlandschap. De met gras begroeide steppe wordt herhaaldelijk onderbroken door "sprookjescirkels", vegetatievrije en cirkelvormige gebieden. Om dit unieke gebied te beschermen, wordt in het hele NamibRand Natuurreservaat zacht en duurzaam toerisme beoefend. Om de volledige schoonheid te kunnen bevatten, zijn ballonvluchten over de steppe van het natuurreservaat de beste optie. De vlucht begint vroeg in de ochtend en duurt tot vroeg in de middag - een unieke kans om Namibië vanuit de lucht te zien.

Het dorp Aus in Namibië - een must op een Namibië Safari.

8. Aus

De kleine nederzetting Aus ligt aan de rand van het Huib Plateau in de Namibwoestijn. Hoewel er in dit droge gebied nauwelijks regen valt, kan het hier toch eens in de twee à drie jaar sneeuwen. Nadat u getankt hebt, bereikt u vanuit Aus de bezienswaardigheden als Kolmanskop en Lüderitz aan de Atlantische kust. Per minibus gaat u richting de kust, waar u het spookstadje Kolmanskop verkent. De huizen zijn bedekt met zand tot aan het plafond - spookachtig! Veel levendiger en in de mooiste Art Nouveau-stijl is Lüderitz, de voormalige toegangspoort tot de kolonie van Duits Zuidwest-Afrika.

Fish River Canyon - een bijzonder hoogtepunt op Namibië Safari

9. Fish River Canyon

Met een lengte van 160 kilometer en een breedte tot 27 kilometer is de Fish River Canyon in het zuiden van Namibië de op één na grootste canyon, direct na de Grand Canyon. Een bijzonder mooi panorama wordt gevormd door "Hell's Bend", de naam van een majestueuze en duizelingwekkende canyon. Veel soorten antilopen en zelfs luipaarden verfrissen zich bij de afzonderlijke waterpoelen. Tijdens de begeleide wandel- en trektochten verkent u de Fish River Canyon in een gematigd tempo en kunt u rustig het wilde landschap op u in laten werken.

Mariental - Plaats bij de Kalahari in Namibië

10. Mariental

De toegangspoort tot de Kalahari: Mariental is een klein stadje van waaruit veel safari's door de savanne van de Kalahari-woestijn beginnen. Vlakbij ligt de beroemde Hardap Dam, het grootste waterreservoir van Namibië. Daaromheen ligt het recreatiegebied met dezelfde naam, 20.000 hectare groot. Hier kunt u echt diep ademhalen, lange wandelingen maken en Grote Kudu's bekijken. Op naar de Kalahari! Een jeepsafari brengt u diep in de woestijn. Struisvogels, antilopen en neushoorns kunnen uw pad kruisen. Tijdens een korte stop kunt u een paar meter door het fijne rode zand waden.

Centraal Namibië - te beleven op Namibië Safari

11. Centraal Namibië

De laatste dagen van uw Namibië safari worden doorgebracht in de centrale Namibische hooglanden. In vergelijking met de andere regio's is het er veel milder en zachter. Een groene doornstruik savanne vormt een prachtig contrast met het rode woestijnzand van de Kalahari. Centraal-Namibië is voornamelijk agrarisch. De talrijke boerderijen en lodges in de regio geven bezoekers een diep inzicht in de Namibische keuken en het uitdagende plattelandsleven. Bezoek de boerderijen, leer meer over de traditionele teelt van groenten en fruit en geniet van de culinaire rijkdom van Centraal-Namibië. Daarnaast kunt u een gamedrive maken door het Onjala Game Park, waar u kudoes, oryxantilopen en witstaartgnoes kunt observeren.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

REISADVIES STARTEN

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Namibië

 1. Waterval_Berlijn_watervallen_in_Zuid-Afrika

  vanaf

  € 4.199

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Olifanten, giraffen en zebra's spotten in het Etosha National Park tijdens een Namibië safari

  vanaf

  € 3.199

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Toerist die uit zijn voertuig leunt om een enorme olifant te fotograferen die over de weg loopt; Etosha

  vanaf

  € 2.010

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Sossuvlei is een must op elke Namibië reis

  vanaf

  € 1.770

  excl. vlucht (p.p.)

Plan uw reis