Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht over de stad met kerk, Lüderitz, Namibië

Lüderitz reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Namibië
  4. Lüderitz

  Wat te doen tijdens uw Lüderitz reis?

  In het zuiden van Namibië ligt Lüderitz, een klein kustplaatsje van grote symbolische waarde. Hoewel het stadje slechts 12.500 inwoners telt, staan hier maar enorm veel nationale monumenten van Namibië. Daar is een spannende reden voor: aan het begin van de 20e eeuw was dit het toneel van de grote ‘diamond rush’ in zuidwest-Afrika. Een wandeling door de straten van Lüderitz voelt zich aan als een bezoek op de filmset van een Western, compleet met kleurrijke houten huizen, cafés, een kerk en zandstraten. Bewandel tijdens uw rondreis het schiereiland Diaz voor een mooi uitzicht over de stad en de oceaan. Een excursie door het verlaten spookstadje Kolmanskop of een woestijnsafari maakt uw Namibië-beleving extra speciaal.

  1. Goerke House in Luderitz op de iconische Diamantberg

   Goerke Haus

   Huis in Art Nouveau-stijl op de iconische Diamantberg

  2. Robert Harbour ligt in de baai tussen Haaiviseiland en Lüderitz

   Robert Harbour

   Haven in de baai tussen Haaiviseiland en Lüderitz

  3. Monument voor de Duitser Adolf Lüderitz, stichter van Lüderitz

   Adolf Lüderitz Memorial

   De tabakshandelaar uit Bremen wordt hier herdacht

  De beste bezienswaardigheden in Lüderitz

  1. Goerke Haus

  Lüderitz staat vol met monumenten en het Goerke-Haus is één daarvan. Het huis van luitenant Hans Goerke is in het begin van 1910 in Art Nouveau-stijl op de iconische Diamantberg gebouwd. Een bezoek aan het huis is de moeite waard, want u duikt niet alleen diep in de geschiedenis van het stadje, maar kunt ook van een uitzicht over Lüderitz en de Grote Baai genieten.

  2. Robert Harbour

  Door de haven van Lüderitz waait altijd een fris Atlantisch windje. Robert Harbour ligt in de baai tussen Haaiviseiland en Lüderitz en veel schepen meren hier aan. Vanuit de haven vertrekken dagelijks boottochten richting Penguin Island en Seal Island, waar u -zoals de namen al doen vermoeden- pinguïns en zeeleeuwen van dichtbij kunt bekijken.

  3. Adolf Lüderitz Memorial

  Lüderitz werd door de Duitser Adolf Lüderitz gesticht, in de hoop dat hij er waardevolle bodemschatten te vinden. Vandaag de dag kunt u nog steeds de plek bezoeken waar hij in 1883 voor het eerst aan land kwam. De tabakshandelaar uit Bremen wordt herdacht met een stenen tablet als monument. Laat uw blik over de droge, stoffige omgeving dwalen en neem de rust van het landschap in u op.

  4. Felsenkirche

  De Felsenkirche (de kerk op de rots) is de trots van Lüderitz. Dit nationale monument staat bovenop de Diamantberg en is het hoogste gebouw van de stad. De kerk is in neogotische stijl gebouwd en in de avonduren geopend voor bezoek. Eenmaal binnen kunt u de mooie glas-in-loodramen zien, waardoor het zonlicht in bonte kleuren in de kerkzaal schijnt. Een bijzondere aanrader tijdens uw rondreis door Namibië.

  5. Kreplin House

  De Namibische “diamond rush” lokte veel gelukszoekers naar Lüderitz. Zo ook de Duitser Emil Kreplin die de eerste burgemeester van de stad zou worden. Kreplin liet het twee verdiepingen tellende koloniale Kreplin House als residentie bouwen. Oorspronkelijk hoorde het blauwe Grünewaldhuis ook tot zijn ambtswoning. Beide gebouwen herinneren aan een tijd waarin de diamantindustrie in Lüderitz floreerde en zijn een interessante plek om tijdens uw rondreis meer over de geschiedenis van het stadje te leren. Minder

  Ontdek Lüderitz tijdens deze rondreizen

  1. Olifanten, giraffen en zebra's spotten in het Etosha National Park tijdens een Namibië safari

   vanaf

   € 3.199

   excl. vlucht (p.p.)

  Bezoek ook deze plekken tijdens uw Namibië rondreis

  1. Uitzicht op de kerk in Windhoek, Namibië

   Windhoek

  2. Gekleurde huizen aan een straat in Swakopmund, Namibië

   Swakopmund