Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!

Namibië

Vakantie in Lüderitz

De mooiste bezienswaardigheden, highlights en tips van insiders

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies

Wat te doen tijdens uw Lüderitz reis?

In het zuiden van Namibië ligt Lüderitz, een klein kustplaatsje van grote symbolische waarde. Hoewel het stadje slechts 12.500 inwoners telt, staan hier maar enorm veel nationale monumenten van Namibië. Daar is een spannende reden voor: aan het begin van de 20e eeuw was dit het toneel van de grote ‘diamond rush’ in zuidwest-Afrika. Een wandeling door de straten van Lüderitz voelt zich aan als een bezoek op de filmset van een Western, compleet met kleurrijke houten huizen, cafés, een kerk en zandstraten. Bewandel tijdens uw rondreis het schiereiland Diaz voor een mooi uitzicht over de stad en de oceaan. Een excursie door het verlaten spookstadje Kolmanskop of een woestijnsafari maakt uw Namibië-beleving extra speciaal.

 Minder

Enkele hoogtepunten van Lüderitz

  • Goerke Haus

    Huis in Art Nouveau-stijl op de iconische Diamantberg

  • Robert Harbour

    Haven in de baai tussen Haaiviseiland en Lüderitz

  • Adolf Lüderitz Memorial

    De tabakshandelaar uit Bremen wordt hier herdacht

De beste bezienswaardigheden in Lüderitz

1. Goerke Haus

Lüderitz staat vol met monumenten en het Goerke-Haus is één daarvan. Het huis van luitenant Hans Goerke is in het begin van 1910 in Art Nouveau-stijl op de iconische Diamantberg gebouwd. Een bezoek aan het huis is de moeite waard, want u duikt niet alleen diep in de geschiedenis van het stadje, maar kunt ook van een uitzicht over Lüderitz en de Grote Baai genieten.

2. Robert Harbour

Door de haven van Lüderitz waait altijd een fris Atlantisch windje. Robert Harbour ligt in de baai tussen Haaiviseiland en Lüderitz en veel schepen meren hier aan. Vanuit de haven vertrekken dagelijks boottochten richting Penguin Island en Seal Island, waar u -zoals de namen al doen vermoeden- pinguïns en zeeleeuwen van dichtbij kunt bekijken.

3. Adolf Lüderitz Memorial

Lüderitz werd door de Duitser Adolf Lüderitz gesticht, in de hoop dat hij er waardevolle bodemschatten te vinden. Vandaag de dag kunt u nog steeds de plek bezoeken waar hij in 1883 voor het eerst aan land kwam. De tabakshandelaar uit Bremen wordt herdacht met een stenen tablet als monument. Laat uw blik over de droge, stoffige omgeving dwalen en neem de rust van het landschap in u op.

4. Felsenkirche

De Felsenkirche (de kerk op de rots) is de trots van Lüderitz. Dit nationale monument staat bovenop de Diamantberg en is het hoogste gebouw van de stad. De kerk is in neogotische stijl gebouwd en in de avonduren geopend voor bezoek. Eenmaal binnen kunt u de mooie glas-in-loodramen zien, waardoor het zonlicht in bonte kleuren in de kerkzaal schijnt. Een bijzondere aanrader tijdens uw rondreis door Namibië. 

5. Kreplin House

De Namibische “diamond rush” lokte veel gelukszoekers naar Lüderitz. Zo ook de Duitser Emil Kreplin die de eerste burgemeester van de stad zou worden. Kreplin liet het twee verdiepingen tellende koloniale Kreplin House als residentie bouwen. Oorspronkelijk hoorde het blauwe Grünewaldhuis ook tot zijn ambtswoning. Beide gebouwen herinneren aan een tijd waarin de diamantindustrie in Lüderitz floreerde en zijn een interessante plek om tijdens uw rondreis meer over de geschiedenis van het stadje te leren. Minder

Ontdek Lüderitz tijdens deze rondreizen

Bezoek ook deze plekken tijdens uw Namibië rondreisPersoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Op maat gemaakte droomreizen

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen

Snelle & eenvoudige reisplanningMet Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie