Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
2 kinderen zitten op een bankje te kijken naar olifanten in Etosha National Park, Namibië

Namibië met kinderen: Reis met eigen auto

Plezier voor het hele gezin

 • Vanaf 14 dagen

 • Gezinsreis

 • Het hele jaar door

 • Circa 10,5 uur

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Namibië
 4. Namibië met kinderen: Reis met eigen auto

Route: 14 dagen familie avontuur in Namibië

In het land waar hete woestijnlandschappen fascinerende bergformaties ontmoeten, heeft u alle tijd om familieavonturen te beleven - begin nu uw self-drive tour en beleef Namibië met kinderen. Het is fascinerend om te zien hoe de vele dieren en planten zich op verbazingwekkende wijze hebben aangepast aan deze ruige habitat. Dit afgelegen deel van Namibië is vol van unieke landschapsformaties en wildrijke nationale parken. De eindeloze uitgestrektheid van dit indrukwekkende land weet jong en oud al snel te boeien. Enkele hoogtepunten van de gezinsreis in Namibië:

 1. Windhoek

 2. Swakopmund

 3. Palmwag

 4. Etosha Zuid & Oost

 5. Waterberg Plateau National Park

 6.  Minder
Christuskirche in Windhoek, Namibië

1. Windhoek

De hoofdstad van Namibië is echt schilderachtig en heeft ondanks zijn vele inwoners een charmant dorpskarakter. De kleine cafés, bars en biertuinen zullen u veel aan Europa doen denken. Zelfs de taal zal u verbazen, want veel Namibiërs spreken het zogenaamde "keuken-Duits". Ook cultureel valt er hier veel te ontdekken met de kinderen de vele interessante musea. Geografisch gezien wordt Windhoek omringd door bergketens, die de stad nog idyllischer maken.

Swakopmund Museum in Swakopmund Namibië

2. Swakopmund

De belangrijkste haven van Zuidwest-Afrika wordt al meer dan 100 jaar beschouwd als een absolute insider-tip onder Afrikaanse reizigers. Maar de geboorte van Brangelina's kind Shilo in 2006 zette Swakopmund eindelijk bovenaan de lijst van Namibische bestemmingen. Het unieke bad- en wandeloord maakt indruk met zijn gevels in koloniale stijl, die naast zeer Duitse vakwerkhuizen staan. Het gezellige, eigenzinnige stadje is de ideale uitvalsbasis voor uw verkenning van de Skeleton Coast en de Namib Desert. De romantische flair van Swakopmund en het aangename zeeklimaat moedigen bezoekers ook aan om langer te blijven.

Entdecken Sie auf Ihrer Reise durch Namibia die außergewöhnliche Tierwelt des Palmwag-Naturreservats.

3. Palmwag

Een klein paradijs in het noordwesten van Namibië wacht op u in Palmwag. De naam van de plaats zegt het al, want de palmbomen die wapperen in de wind vormen de perfecte achtergrond voor de adembenemende, diep-oranje zonsondergangen en de wilde dieren die rond de Uniab-rivier huppelen. Cheetah's, luipaarden, gevlekte hyena's en aan de woestijn aangepaste zwarte neushoorns en olifanten worden hier vaak gezien. U kunt ook het gevarieerde Afrikaanse vogelleven bewonderen op de avontuurlijke wandelpaden in de regio.

Olifanten, giraffen en zebra's spotten in het Etosha National Park tijdens een Namibië safari

4. Etosha Zuid & Oost

Uw avontuur in Etosha begint in het zuiden van het wildpark. Etosha dankt zijn unieke landschap aan de Etosha Pan, een enorme, vlakke, krijtwitte, 5000 km² grote depressie die het hart van het park vormt. Het grootste deel van het water van het meer is 120 miljoen jaar geleden weggesijpeld toen de continentale drift de helling van het land en de loop van de zijrivieren veranderde. Maar een reeks waterpoelen aan de zuidelijke rand van de pan garanderen u nog steeds lonende en vaak spectaculaire wildobservaties. En verder gaat u op ontdekkingsreis door Namibië's meest populaire wildreservaat. Afgezien van Etosha's buitenaards aandoende landschap van doornstruiken, savannegras, luchtspiegelingen die uit de zilverwitte vlakte steken, en groen-blauwe algen op de grond, moet speciaal melding worden gemaakt van de fascinerende wilde dieren. Haal uw verrekijker tevoorschijn om te zien hoe antilopen, zebra's, springbokken, neushoorns, leeuwen en olifanten zich in het water vermaken. Uw uitzicht kan echter worden onderbroken door duizenden flamingo's. Zij moeten tenslotte ook afkoelen.

Waterberg Nationaal Park in Namibië

5. Waterberg National Park

In het Waterberg Plateau National Park wordt duidelijk hoeveel tijd de natuur nodig heeft om een dergelijke grootsheid te vormen. Samengeperste zandstenen kliffen, versteende zandduinen en zelfs echte voetafdrukken van dinosaurussen uit vervlogen tijden - de kinderen en hun ouders kunnen het hier allemaal zien. De vele natuurlijke waterbronnen in het park maken de regio ongewoon vruchtbaar. De flora en fauna is navenant divers. Hier omringen varens en vijgenbomen het landschap en creëren een unieke sfeer.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze reisroutes door Namibië

 1. Waterval_Berlijn_watervallen_in_Zuid-Afrika

  vanaf

  € 4.199

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Olifanten, giraffen en zebra's spotten in het Etosha National Park tijdens een Namibië safari

  vanaf

  € 3.199

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Toerist die uit zijn voertuig leunt om een enorme olifant te fotograferen die over de weg loopt; Etosha

  vanaf

  € 2.010

  excl. vlucht (p.p.)

 4. Sossuvlei is een must op elke Namibië reis

  vanaf

  € 1.770

  excl. vlucht (p.p.)

 5. Giraffen in het Etosha Nationaal Park van Namibië

  vanaf

  € 3.199

  excl. vlucht (p.p.)