Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Olifanten, giraffen en zebra's spotten in het Etosha National Park tijdens een Namibië safari

Natuurreservaten & National Parks in Namibië

Ontdek alle hoogtepunten van Namibië tijdens een unieke safari

 • Vanaf 16 nachten

 • Self-Drive

 • Mei - Oktober

 • CIrca 11 uur

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Namibië
 4. Natuurreservaten & National Parks in Namibië

Enkele bestemmingen op de reisroute

De hoogste duinen, vele wildparken en de op één na grootste canyon ter wereld - uw Namibië reis heeft dit en nog veel meer te bieden. Beleef het Zuidwest-Afrikaanse land van zijn wildste en meest romantische kant. Ga op safari in het Etosha National Park, kom in direct contact met het San-volk en leer meer over het koloniale verleden van Namibië. Begin uw onvergetelijke reis bij Tourlane en bespreek al uw reiswensen met een van onze reisexperts. Op basis van uw voorkeuren stellen zij geheel kosteloos en vrijblijvend de perfecte, op maat gemaakte, reisroute voor u samen. De onderstaande reisroute is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden:

 1. Windhoek

 2. Sossusvlei

 3. Swakopmund

 4. Damaraland

 5. Palmwag

 6. Etosha East

 7. Waterberg Plateau National Park

 8.  Minder
Christuskirche in Windhoek, Namibië

1. Windhoek

Uw Namibië reis begint met een verblijf in de hoofdstad Windhoek, een van de meest Europees ogende Afrikaanse hoofdsteden. Neem de tijd om de lokale cultuur op te snuiven door een wandeling door het dierentuinpark, bewonder het Namibische handwerk van de Post Street Mail en beschouw de Germaanse architectuur van de kerken en kastelen van de stad. Er heerst hier een enorm ontspannen sfeer waardoor het een prettige plek is om te verkennen. 

Sossusvlei Woestijn in Namibië

2. Sossusvlei

De oudste woestijn ter wereld, daar kunt u van genieten door naar deze kenmerkende plek te gaan. Gelegen in de buurt van de Sesriem Canyon, in het Namib Naukluft Park, biedt Sossusvlei u een sprookjesachtig uitzicht op de gloeiende duinen van zout en klei waar het land beroemd om is. De golven van de duinen die soms meer dan 375 meter hoog zijn, steken statig uit over de loop van de Tsauchab-rivier.

Einzigartiges architektonisches Meisterwerk in Swakopmund, Namibia

3. Swakopmund

De belangrijkste haven van Zuidwest-Afrika wordt al meer dan 100 jaar beschouwd als een absolute insider tip onder Afrika-reizigers. Deze unieke bad- en wandelplaats is fascinerend met zijn koloniale gevels, die naast zeer Duitse vakwerkhuizen staan opgesteld. Dit gezellige en eigenzinnige stadje is het ideale vertrekpunt voor zowel het verkennen van de Skeletkust als de Namib-woestijn. De romantische flair van Swakopmund en het aangename zeeklimaat moedigen bezoekers ook aan om langer te blijven. 

Die Epupa-Wasserfälle im Damaraland, Namibia, Afrika.

4. Damaraland

Welkom in het hart van Damaraland, de thuisbasis van een van de oudste erfenissen van de Afrikaanse voorouders. Dit is de standplaats van Twyfelfontein, een onmisbare plek voor elke reis in Namibië. Het landschap biedt u een ongeëvenaarde terugkeer naar het Stenen Tijdperk, in het jaar 1500 voor Christus.  Op deze plek zijn zeer bijzondere rotsen te ontdekken en u zult versteld staan van de duizend jaar oude rotstekeningen, gemaakt door de Khoisans, de voorouders van de Bosjesmannen.

Bwabwata Nationaal Park in Namibië - een hoogtepunt van een Namibië safari

5. Palmwag

Een klein paradijs in het noordwesten van Namibië wacht op u in Palmwag. De palmbomen op deze bestemming bieden het perfecte decor voor de adembenemende, diep oranje zonsondergangen. Wilde dieren die rond de Uniab rivier scharrelen zoals cheetahs, luipaarden, gevlekte hyena's, zwarte neushoorns en olifanten worden hier vaak gezien. Op de avontuurlijke wandelpaden van de regio kunt u tijdens uw Namibië safari ook diverse inheemse vogelsoorten bewonderen. 

Giraffen in het Etosha Nationaal Park van Namibië

6. Etosha East

En verder gaan we op uw ontdekkingstocht door het populairste wildreservaat van Namibië. Naast Etosha's vreemd uitziende landschap met doornstruiken, savannegras, luchtspiegelingen die uit het zilverwitte gebied steken en groenblauwe algen op de grond, is het vooral het dierenrijk wat deze plaats zo fascinerend maakt. Neem uw verrekijker mee om de antilopen, zebra's, springbokken, neushoorns, leeuwen, olifanten en duizenden flamingo's te zien genieten in het water. 

Waterberg Nationaal Park in Namibië

7. Waterberg Plateau National Park

In het Waterberg Plateau National Park wordt duidelijk hoeveel tijd de natuur nodig heeft om zulke pracht en praal te vormen. Samengeperste zandsteenrotsen, versteende zandduinen en zelfs echte dinosaurusvoetafdrukken uit vervlogen tijden - u kunt het t hier allemaal zien. De vele natuurlijke waterbronnen in het park maken de regio ongewoon vruchtbaar. De flora en fauna is navenant divers. Hier verweven varens en vijgenbomen zich in het landschap en zorgen voor een unieke sfeer

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze inspirerende voorbeeld rondreizen

 1. Waterval_Berlijn_watervallen_in_Zuid-Afrika

  vanaf

  € 4.199

  excl. vlucht (p.p.)

 2. Toerist die uit zijn voertuig leunt om een enorme olifant te fotograferen die over de weg loopt; Etosha

  vanaf

  € 2.010

  excl. vlucht (p.p.)

 3. Sossuvlei is een must op elke Namibië reis

  vanaf

  € 1.770

  excl. vlucht (p.p.)

 4. 2 kinderen zitten op een bankje te kijken naar olifanten in Etosha National Park, Namibië

  vanaf

  € 1.852

  excl. vlucht (p.p.)

 5. Giraffen in het Etosha Nationaal Park van Namibië

  vanaf

  € 3.199

  excl. vlucht (p.p.)