Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!

Namibië

Vakantie in Swakopmund

De mooiste bezienswaardigheden, highlights en tips van insiders.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies

Wat te doen tijdens uw Swakopmund reis?

Aan de Atlantische Oceaan ligt het kustplaatsje Swakopmund. Zoals bij de meeste Namibische steden wordt de cultuur en architectuur bepaald door de koloniale geschiedenis, maar de échte highlights van uw reis naar Swakopmund ervaart u in de natuur. Swakopmund ligt namelijk direct aan de Namib-woestijn, een speeltuin voor adrenalinejunkies op zoek naar spannende activiteiten. Er bestaat geen betere woestijn om te sandboarden, te skydiven of rond te crossen op een quad. Mocht u het iets rustiger aan willen doen, maar toch de Namib willen verkennen, dan mag u een woestijnsafari niet overslaan. In Swakopmund hangt een ontspannen sfeertje en uw reis wordt compleet gemaakt door heerlijk eten, een uitzicht over de oceaan, mooie uitkijkpunten en vriendelijke bevolking.

  1. Swakopmund Jetty

  2. National Marine Aquarium

  3. Swakopmund Brauhaus

  4. Café Anton

  5. Swakopmund Lighthouse

  6. Hohenzollernhaus

 Minder

De beste bezienswaardigheden in Swakopmund

1. Swakopmund Jetty

Het karakter van Swakopmund wordt grotendeels bepaald door haar ligging aan de Atlantische Oceaan. Langs de strandpromenade ziet u de Swakopmund Jetty al van verre staan. Deze ijzeren pier werd in 1912 gebouwd en deed vooral dienst als laad- en losstation voor vrachtschepen. Vandaag de dag is het een hotspot waar u kunt wandelen -ver weg van drukte-, genieten van een speciaal uitzicht over de oceaan of kunt eten in restaurant Jetty 1905.

2. National Marine Aquarium

In het National Marine Aquarium kunt u de adembenemende onderwaterwereld van de Benguela stroming ontdekken. Dit is het koudwatergebied voor de kust van Namibië en Zuid-Afrika. In verschillende aquaria zwemmen u haaien, schildpadden, roggen en kleurrijke vissen. Kleine krabben en andere organismen die vooral op de stranden voorkomen, ziet u vooral in andere bassins. Er is zelfs een onderwatertunnel, waardoor het lijkt alsof u tussen de vissen wandelt. De dieren worden dagelijks om 15:00 gevoerd. Zo leert u met droge voeten de natuur van Namibië kennen.

3. Swakopmund Brauhaus

De brouwerij van Swakopmund hoort op het eerste gezicht misschien niet in de Namibische woestijn thuis. Versierd in typisch Beierse stijl en met memorabilia en vlaggen lijkt het alsof hier elke dag Oktoberfest gevierd wordt. Maar in de warme woestijn is een vers getapt Duits biertje een welkome verfrissing. Hier kunt u traditioneel Duits eten bestellen, zoals braadworst met zuurkool of andere zware kost. Maar op de kaart staan ook lokale gerechten met verse zeevruchten en vis. Deze bijzondere tussenstop is het verhaal meer dan waard.

4. Cafe Anton

De culinaire hoogstandjes tijdens het reizen in Swakopmund worden gedomineerd door de Duitse keuken. Met Café Anton heeft u een traditionele Duitse bakkerij gevonden. Zoete taarten en gebak, zoals Schwarzwalder Kirsch, worden hier elke dag vers gemaakt. Ontspan op het terras in het zonnetje van een mooi uitzicht, met een kopje koffie en een stuk taart.

5. Swakopmund Lighthouse

De 21-meter hoge vuurtoren van Swakopmund is een ware eyecatcher. Sinds 1902 loodst het licht van de rood-wit geverfde Swakopmund Lighthouse schepen veilig langs de Atlantische kust. Vooral bij zonsondergang biedt de vuurtoren een romantisch decor. In een van de gebouwen rondom de toren bevindt zich een goed restaurant, waar u onder het genot van heerlijk eten en drinken een onvergetelijk uitzicht heeft over de Atlantische Oceaan.

6. Hohenzollernhaus

Ook in Swakopmund bevindt zich koloniale architectuur die direct in het oog springt. Het Hohenzollernhaus draagt de naam van de voormalig Duitse keizerlijke familie en is - vergelijken met de andere gebouwen in de stad- een waar pronkstuk. De weelderige neoklassieke elementen, Renaissance details en grote ramen maken dit huis uniek in Namibië. Vraag naar de sleutels van de toren om een fantastisch uitzicht over Swakopmund te krijgen. Minder

Bezoek Swakopmund tijdens deze rondreizen

Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreisPersoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Op maat gemaakte droomreizen

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen

Snelle & eenvoudige reisplanningMet Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie