Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de kerk in Windhoek, Namibië

Windhoek reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Namibië
  4. Windhoek

  Wat te doen tijdens uw Windhoek reis?

  Ontdek de twee gezichten van Namibië met een stadsbezoek aan Windhoek. In geen andere stad is zowel de historische als moderne cultuur van Namibië beter zichtbaar. Door de diepe historische banden met Duitsland, loopt u in het oude centrum door straten met kleurrijke koloniale gebouwen, monumenten, kerken en hier en daar een Duits restaurant of Duitse bierbrouwerij. Aan de andere kant van de stad glinstert de skyline met moderne wolkenkrabbers. Hier bouwt de hoofdstad aan de toekomst, met gloednieuwe hotels, winkels en interessante musea. Dit contrast maakt Windhoek tijdens uw reis door Namibië de perfecte bestemming voor een mooie dagtrip.

  1. Christuskirche in Windhoek, Namibië

   1. Christus Kirche

  2. Reiterdenkmal in Windhoek, Namibië

   2. Reiterdenkmal

  3. Alte Feste in Windhoek, Namibië

   3. Alte Feste Fort

  4. Tintenpalast in Windhoek, Namibië

   4. Tintenpalast

  5. Independence Memorial Museum in Windhoek, Namibië

   5. National Museum of Namibia

  De beste bezienswaardigheden in Windhoek

  1. Christus Kirche

  Het oude centrum van Windhoek toont veel invloeden van het koloniale verleden met Duitsland. Een van de meest opvallende overblijfselen is de Christus Kirche, een Lutherse kerk die in 1907 door de Duitse architect Gottlieb Redecker is ontworpen. De kerk is opgebouwd uit Namibisch zandsteen en op zondagen worden er nog altijd Duitstalige kerkdiensten georganiseerd. De Christus Kirche ligt centraal en is daardoor een goed startpunt voor een tour langs de monumenten van Windhoek.

  2. Reiterdenkmal

  Op een steenworp afstand van de Christus Kirche staat het Reiterdenkmal. Dit grote beeld, rond 1900 in Berlijn gegoten, toont een Duitse cavalerist op zijn paard ten tijde van de koloniale overheersing. Het ruitermonument is hierdoor lange tijd omstreden geweest, maar wordt nu beschouwd als een belangrijk aandenken aan de donkere bladzijden uit de Namibische geschiedenis. Sinds 2010 staat dit monument voor het Staatsmuseum in de Alte Festung.

  3. Alte Feste Fort

  Een ander nationaal monument in Windhoek is het Alte Feste-fort. De vesting is het oudste gebouw van de hoofdstad en diende tot 1915 als militair hoofdkwartier. Het is echter nooit in een militaire strijd verwikkeld geweest. Tegenwoordig vindt u hier het Staatsmuseum, waar het verhaal van de onafhankelijkheidstrijd van Namibië wordt verteld.

  4. Tintenpalast

  In het Tintenpalast (vertaald “het Inktpaleis”) zetelt het parlement van Namibië. Dit gebouw werd tussen 1912 en 1913 door dwangarbeiders uit de Herero- en Nama-stammen gebouwd en is nog altijd een herinnering aan de koloniale geschiedenis van Namibië. Aan het regeringsgebouw grenzen de Parliament Gardens, een populair park voor de inwoners van Windhoek. Hier kunt u tijdens uw reis uitrusten van uw stadswandeling, of de bronzen beelden van historische persoonlijkheden bekijken. Omdat de tuinen niet altijd voor het publiek toegankelijk zijn, is het slim om van tevoren een sightseeing tour te boeken.

  5. National Museum of Namibia

  In een pompeus en modern gebouw vindt u het National Museum of Namibia. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis en het cultureel erfgoed van de oorspronkelijke bewoners van Namibië, dan bent u hier aan het juiste adres. In de tentoonstellingsruimte leert u veel over het leven van de Himba, Herero en Nama - de stammen die de Namibische woestijnen en savannes als thuis hebben.

  6. Heroes' Acre

  Een indrukwekkend monument gewijd aan de nationale helden van Namibië, dat is Heroes’s Acre. Hier staat het standbeeld voor de onbekende soldaat. In het nabijgelegen amfitheater worden nationale herdenkingen georganiseerd. Vanaf de herdenkingsheuvel heeft u een mooi panoramisch uitzicht over Windhoek. Maar belangrijker, lees de verhalen die in de grafstenen geschreven staan en neem de tijd om deze bijzondere plek op u te laten inwerken.

  7. Joe's Beerhouse

  Joe’s Beerhouse is de beste en meest bijzondere locatie voor een welverdiende pauze. Dit is één van de gezelligste restaurants van Windhoek en staat garant voor een culinaire verrassing- voor carnivoren en vegetariërs. Het interieur van het Beerhouse is Joe’s persoonlijke verzameling aan curiosa. In iedere hoek van het restaurant valt wel iets te ontdekken. Neem een verfrissend drankje met de zon op uw gezicht, of dineer buiten bij een knapperend kampvuur, hier komt u helemaal tot rust.

  8. Hotel Heinitzburg

  Een vleugje romantiek tijdens uw rondreis vindt u in het Hotel Heinitzburg in Windhoek. Dit prachtige kasteel staat vlak bij de National Botanical Gardens en is in 1914 gebouwd. Of het nu gaat om een heerlijke diner bij kaarslicht in het restaurant, een rondleiding door de Ridderzaal om de historische kunstwerken te bekijken, of een overnachting in een van de luxe kamers - genieten staat hier centraal. Minder

  Bezoek Windhoek tijdens deze rondreizen

  1. Sossuvlei is een must op elke Namibië reis

   vanaf

   € 1.770

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Giraffen in het Etosha Nationaal Park van Namibië

   vanaf

   € 3.199

   excl. vlucht (p.p.)

  3. 2 kinderen zitten op een bankje te kijken naar olifanten in Etosha National Park, Namibië

   vanaf

   € 1.852

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Olifanten, giraffen en zebra's spotten in het Etosha National Park tijdens een Namibië safari

   vanaf

   € 3.199

   excl. vlucht (p.p.)

  5. Toerist die uit zijn voertuig leunt om een enorme olifant te fotograferen die over de weg loopt; Etosha

   vanaf

   € 2.010

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreis

  1. Gekleurde huizen aan een straat in Swakopmund, Namibië

   Swakopmund

  2. Uitzicht over de stad met kerk, Lüderitz, Namibië

   Lüderitz