Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Baby gorilla in het Bwindi National Park in het tropisch regenwoud van Oeganda

Oegandaanse rondreis

De "Parel van Afrika" en zijn berggorilla's

Individueel samengestelde reizen in Oeganda

Brede savannes, dicht regenwoud, majestueuze watervallen en exotische wilde dieren - word een ontdekkingsreiziger in Oeganda. De nationale parken van het land wachten op u met een immense diversiteit aan soorten en fascinerende natuur. U kunt zich verheugen op bijzondere excursies, wildritten, watersporten en natuurlijk de zeldzame berggorilla's.

Ontdek deze plaatsen op uw Cambodja tour

De gevarieerde landschappen van Oeganda zijn geschikt voor alle buitenavonturen. Ga op boot safari, chimpansee trekking in Kibale National Park, wandel in de moerassen of ga op wildrit om wilde dieren te zien. Vooral een wandeling naar de berggorilla's mag u niet missen.

Beleef onder meer het volgende in Oeganda

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park is het grootste beschermde gebied in Oeganda en een van de oudste nationale parken in Afrika. Hier leven leeuwen, Afrikaanse buffels, olifanten, een speciaal soort antilopen en de zeldzame Rothschild giraffe. Met een beetje geluk kunt u zelfs luipaarden observeren. De gelijknamige Murchison watervallen storten zich door een rotsachtige kloof van slechts zeven meter breed in de diepte. Aan zijn voet leven talloze krokodillen, die zich voeden met de vallende vissen.

Koningin Elizabeth Nationaal Park

Het park is vernoemd naar koningin Elizabeth van Engeland en combineert een verscheidenheid aan fascinerende landschappen. Naast tropisch regenwoud, open savanne, dichte papyrusmoerassen en kraterlandschappen zijn hier ook de twee meren van de Oost-Afrikaanse Riftvallei te vinden. De Ishasha-sector binnen het Queen Elizabeth National Park is ook de thuisbasis van een heel speciaal soort leeuw. De lokale wilde katten klimmen in bomen, een gedrag dat absoluut atypisch is voor leeuwen.

Sseseilanden

De eilandengroep ligt in het noordwestelijke deel van het Victoriameer en wacht op u met witte zandstranden die uitnodigen tot ontspanning. De 84 eilanden zijn vanaf Entebbe te bereiken met de veerboot. Omdat relatief weinig reizigers hier verdwalen, zijn er nog steeds enkele spectaculaire natuurgebieden die betoveren met hun wilde, ongerepte schoonheid.

Ziwa Rhino Sanctuary

De zeldzame zuidelijke witte neushoorns leven in dit beschermde gebied. Deze werden al met uitsterven bedreigd en werden hier hervestigd. Geniet van de unieke kans om deze dieren van dichtbij te observeren in het Ziwa Rhino Sanctuary. Daarnaast noemen meer dan 300 vogelsoorten het gebied hun thuis, waaronder de speciale schoensnavelooievaar.

Bwindi Regenwoud en Nationaal Park

In het zuidwesten van Oeganda leeft ongeveer de helft van alle nog levende berggorilla's in het Bwindi-Regenwoud. Een wandeling naar deze zeldzame dieren is een absoluut hoogtepunt op elke Oegandese reis en een heel bijzondere ervaring. Tijdens zo'n excursie wandelt u tussen twee en zes uur naar de unieke primaten. Onderweg vertelt een deskundige ranger u allerlei interessante feiten over de dieren- en plantenwereld en natuurlijk over de gorilla's en hun levenswijze. Minder

Praktische informatie over Oeganda

Andere reisbestemmingen in Afrika

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie