Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Wandel in uw La Reunion-vakantie naar het Cirque de Mafate Caldera.

Rondreizen in La Réunion

Veelzijdig natuurparadijs

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. La Réunion

Wat een reis naar La Réunion uniek maakt?

In de Indische Oceaan, naast Madagaskar en Mauritius, ligt het eiland La Réunion op u te wachten. Majestueuze vulkanen, smaragdgroene regenwouden, zowel witte als zwarte stranden en indrukwekkende watervallen wachten erop ontdekt te worden, evenals de unieke Creoolse cultuur en een zeer gevarieerde keuken. Uw vakantie op Réunion in dit bijzondere land, dat deel uitmaakt van Frankrijk als overzeese bestemming, wordt afgerond door de gastvrije, levendige en warme inwoners.

Ontdek deze bestemmingen in La Réunion

Piton van helling

Al vanuit het vliegtuig kunt u de 3.070 meter hoge Piton des Neiges zien. De inactieve vulkaan is de hoogste berg van het eiland en was ook verantwoordelijk voor de vorming van La Réunion zo'n vijf miljoen jaar geleden. Een wandelpad leidt naar de top. Het beste is om te overnachten in de berghut Caverne Dufour, van daaruit in de vroege ochtenduren te vertrekken en te genieten van de zonsopgang met uitzicht over het hele eiland.

Piton de la Fournaise

Aan de zuidkant van de Piton des Neiges ligt de 2.632 meter hoge Piton de la Fournaise. Het werd ongeveer 380.000 jaar geleden gevormd en is niet alleen actief tot op de dag van vandaag, het behoort zelfs tot de meest actieve vulkanen ter wereld. Als onderdeel van het Nationaal Park Réunion is de berg, die door de lokale bevolking gewoonweg "le vulcan" wordt genoemd, een UNESCO-wereldnatuurerfgoed.

Maffia's

Het meest westelijke van de drie kraterbekkens van de Piton des Neiges, het Cirque de Mafate, is alleen toegankelijk vanuit de lucht of te voet. Hier kunt u zich verheugen op ongerepte landschappen en sublieme stilte. Er zijn een tiental kleine charmante dorpjes in het bekken waar u kunt overnachten tijdens wandelingen door de Mafate.

Piton Maido

De vulkanische piek Maido ligt op 2.205 meter ten westen van het Cirque de Mafate. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over het dalbassin. Vanaf hier kunt u ook de Piton des Neiges bewonderen en aan de andere kant kunt u de Indische Oceaan zien.

Trou de Fer

De ketelvormige canyon Trou de Fer, ook wel hellegat genoemd, ligt in het noordoosten van La Réunion in het Cirque de Salazie. Inderdaad, men kan niet in het binnenste van de canyon komen, maar sommige wandelpaden leiden naar een observatiedek van waaruit men naar beneden kan kijken. Luister naar de donder van de vele indrukwekkende watervallen terwijl u uw blik over de groene hellingen laat dwalen. Minder

Wat u kunt ervaren tijdens uw reis naar La Réunion

Wandelen in La Réunion

De diversiteit van de landschappen op La Réunion doet de harten van natuurliefhebbers, wandelaars en watersporters onvermijdelijk sneller kloppen. Talloze goed bewegwijzerde wandelpaden leiden door de weelderige bossen en vulkaanlandschappen.

Rondrit en zwemmen

Wie liever in het water gaat, vindt de ideale omstandigheden om te snorkelen of te duiken door interessante vulkanische rotsformaties en de kleurrijke onderwaterwereld rond La Réunion te ontdekken. Minder

Andere populaire bestemmingen in Afrika

Profielfoto van Marlene Gube, Tourlane reisexpert voor Afrika reizen.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies