Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Virunga-bergen en vulkanen in Rwanda

Rondreizen in Rwanda

Onderweg in het land van de duizend heuvels

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Rwanda

Wat een reis naar Rwanda uniek maakt?

Omkaderd door Oeganda, Burundi, Tanzania en de Democratische Republiek Congo heet het "Land van de Duizend Heuvels" in Oost-Afrika u welkom - welkom in Rwanda! In het hooggebergte van deze kleine staat wachten indrukwekkende bergregenwouden op u, waar talloze endemische dier- en plantensoorten leven. Laat u betoveren door majestueuze vulkanen.

Een individuele rondreis door Rwanda maken? Laat u inspireren door onze reisroutes en reistips! Onze reisexperts adviseren u graag verder en stellen uw volledig op maat gemaakte reis samen. Minder

Ontdek deze bestemmingen in Rwanda

Wat te doen in Rwanda?

Naast de unieke ervaring van het ontdekken van de zeldzame berggorilla's tijdens een wandeling, is Rwanda met zijn veelzijdige landschappen ook geschikt voor talloze andere buitenervaringen. Of het nu gaat om trekking, fietstochten, excursies per kajak of wandelingen door de boomtoppen, er is geen gebrek aan mogelijkheden om onvergetelijke momenten te beleven in een fantastische omgeving.

1. Vulkaan Nationaal Park

Het Volcano National Park in Noordwest-Rwanda is de thuisbasis van een groot aantal van de laatste levende berggorilla's en is vooral bekend geworden door het werk van de gedragswetenschapper Dian Fossey. Op in totaal vijf vulkanen bevinden zich tropische bergnevelwouden, die u tijdens trekkingtochten kunt verkennen.

2. Karisimbi

De grootste vulkaan in het Volcano National Park en tevens de hoogste berg van Rwanda is de Karisimbi met 4.507 meter. De naam betekent "kleine witte schelp", wat waarschijnlijk een zinspeling is op de soms besneeuwde piek. Tijdens een meerdaagse wandeling kunt u de slapende reus en de dieren en planten die erop leven van dichtbij bekijken en beleven.

3. Visoke

Net als de Karisimbi is de Visoke-vulkaan een van de acht Virunga-vulkanen. Tussen de twee bergen was ooit het onderzoekscentrum van Dian Fossey. U kunt de top, vaak bedekt met mist, en het indrukwekkende kratermeer ontdekken tijdens begeleide wandelingen naar het Visoke gedurende meerdere dagen.

4. Kigali Genocide Memorial

Dicht bij de hoofdstad van Rwanda, Kigali, is waarschijnlijk het belangrijkste gedenkteken van de genocide van 1994, waar veel van de slachtoffers waardig werden begraven, een muur met de namen van de vermoorde personen werd opgericht en een tuin van bezinning werd aangelegd. De bijbehorende tentoonstelling beschrijft ook de nationale geschiedenis die aan dit donkere hoofdstuk in het verleden van Rwanda voorafging. Minder

Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika

Profielfoto van Marlene Gube, Tourlane reisexpert voor Afrika reizen.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies