Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Virunga-bergen en vulkanen in Rwanda

Rwanda rondreis

Onderweg in het land van de duizend heuvels

Een unieke reis door Rwanda

Omkaderd door Oeganda, Burundi, Tanzania en de Democratische Republiek Congo heet het "Land van de Duizend Heuvels" in Oost-Afrika u welkom - welkom in Rwanda! In het hooggebergte van deze kleine staat wachten indrukwekkende bergregenwouden op u, waar talloze endemische dier- en plantensoorten leven. Laat u betoveren door majestueuze vulkanen.

Bezienswaardigheden in Rwanda

Vulkaan Nationaal Park

Het Volcano National Park in Noordwest-Rwanda is de thuisbasis van een groot aantal van de laatste levende berggorilla's en is vooral bekend geworden door het werk van de gedragswetenschapper Dian Fossey. Op in totaal vijf vulkanen bevinden zich tropische bergnevelwouden, die u tijdens trekkingtochten kunt verkennen.

Karisimbi

De grootste vulkaan in het Volcano National Park en tevens de hoogste berg van Rwanda is de Karisimbi met 4.507 meter. De naam betekent "kleine witte schelp", wat waarschijnlijk een zinspeling is op de soms besneeuwde piek. Tijdens een meerdaagse wandeling kunt u de slapende reus en de dieren en planten die erop leven van dichtbij bekijken en beleven.

Visoke

Net als de Karisimbi is de Visoke-vulkaan een van de acht Virunga-vulkanen. Tussen de twee bergen was ooit het onderzoekscentrum van Dian Fossey. U kunt de top, vaak bedekt met mist, en het indrukwekkende kratermeer ontdekken tijdens begeleide wandelingen naar het Visoke gedurende meerdere dagen.

Kigali Genocide Memorial

Dicht bij de hoofdstad van Rwanda, Kigali, is waarschijnlijk het belangrijkste gedenkteken van de genocide van 1994, waar veel van de slachtoffers waardig werden begraven, een muur met de namen van de vermoorde personen werd opgericht en een tuin van bezinning werd aangelegd. De bijbehorende tentoonstelling beschrijft ook de nationale geschiedenis die aan dit donkere hoofdstuk in het verleden van Rwanda voorafging. Minder

Wat te doen in Rwanda

Naast de unieke ervaring van het ontdekken van de zeldzame berggorilla's tijdens een wandeling, is Rwanda met zijn veelzijdige landschappen ook geschikt voor talloze andere buitenervaringen. Of het nu gaat om trekking, fietstochten, excursies per kajak of wandelingen door de boomtoppen, er is geen gebrek aan mogelijkheden om onvergetelijke momenten te beleven in een fantastische omgeving.

Praktische informatie over Rwanda

Andere spannende bestemmingen

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie