Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Eenzaam strand op La Digue, Seychellen

Twee weken Seychellen van Praslin tot Mahé

Ontdek het paradijselijke eiland van de Seychellen.

 • Vanaf 15 dagen

 • Met tranfers

 • Hele jaar door

 • Circa 10 uur

Plan uw reis
 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Seychellen
 4. Twee weken Seychellen van Praslin tot Mahé

Routeroute: van Praslin naar Mahé

Kristalhelder, turkoois water en idyllische witte zandstranden, gecombineerd met een aangenaam tropisch klimaat - dat zijn de Seychellen. Er is hier veel meer te ontdekken dan de bekende, dromerige vakantieoorden: In het binnenland liggen met jungle bedekte bergen, sprankelende lagunes, indrukwekkende rivieren en watervallen, uitgedoofde vulkaankraters en charmante, ongerepte stadjes en dorpjes op u te wachten. Bent u er klaar voor 14 dagen in de Seychellen?

 1. Praslin

 2. La Digue

 3. Mahé

 4.  Minder
Betoverend eiland St. Pierre bij Praslin op de Seychellen

1. Praslin

Het eiland Praslin is het op een na grootste eiland van de Seychellen: Verspreid over iets minder dan 38 vierkante kilometer liggen dichte nevelwouden, hagelwitte zandstranden (waaronder twee van de mooiste stranden ter wereld), 7.000 inwoners en de endemische Seychellenpalm. Alleen op Praslin en Curieuse komt deze imposante palmsoort en de zaden zijn veruit de grootste van de plantenwereld. Een opvallend kenmerk van Praslin is de bergketen, tot 367 meter hoog, met de hoogste berg, Fond Azore, die over het eiland uitkijkt. De bergketen verdeelt het eiland in noord-zuid richting in twee delen, die tegelijkertijd de wijken Grand Anse en Baie Sainte Anne vormen. Het eiland Praslin kan vanuit Victoria met een propellervliegtuig of een snelle catamaran binnen 50 minuten worden bereikt. Het eiland biedt ideale vakantieomstandigheden voor recreanten, duikers en snorkelaars. Op de stranden van Anse Kerlan en Anse Lazio kunt u zich ontspannen in de schaduw van de Seychelse palmen, genieten van wandelingen door het fijne zand en u verfrissen in het aangename 26 °C warme zeewater. Spannend is een excursie naar het Maital, een natuurreservaat dat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.Hier leven onder andere de kleine, uiterst zeldzame, vasapapegaai en de schattige diksnavelbuulbuul.

Eenzaam strand op La Digue, Seychellen

2. La Digue

" Het is bijna geschilderd " roept men vaak wanneer de veerboot van Mahé Island of Praslin Island het vijfde grootste eiland van de Seychellen nadert. Het eiland La Digue is de droom die werkelijkheid is geworden voor al diegenen die altijd al hun vakantiedagen in het paradijs hebben willen doorbrengen: Het granieten eiland, dat nog geen tien vierkante kilometer groot is, is bedekt met dicht regenwoud, dat het vrij bergachtige binnenland van het eiland als een tapijt bedekt. La Digue is omgeven door een koraalrif in een cirkel. Slechts op één plaats is het rif onderbroken en biedt het grotere schepen toegang tot de kust. Precies daar is het hoofddorp van het eiland, La Passe. Het hoogste punt is het adelaarsnest "Nid d'Aigles" met een hoogte van 333 meter. Omdat La Digue vrij klein is, kunt u het eiland optimaal te voet of zelfs met de mountainbike verkennen. Als u genoeg hebt ontspannen op de prentenboekstranden van Anse Source d'Argent en genoten hebt van de ontelbare uren zon, kunt u de kleurrijke onderwaterwereld van het rif ervaren tijdens het snorkelen en duiken. Een heel bijzondere ervaring is een bezoek aan het vogelreservaat La Digue Veuve Réserve: met een beetje geluk vangt u daar een glimp op van de bedreigde Seychelles Paradise Flycatcher, waarvan er nog maar een kleine 100 exemplaren leven.

In het centrum van het Morne Seychellois National Park ligt de Morne Seychellois, de hoogste berg van de Seychellen.

3. Mahé

Mahé is het grootste van de 115 eilanden van de Seychellen. Hoewel de Seychellen al lang als vakantieparadijs worden beschouwd, duurde het tot de onafhankelijkheid in 1976 voordat de Seychellen en dus ook Mahé eiland reizigers uit de hele wereld aantrokken. Dichte nevelwouden en mangroves baden het eiland in een weelderig groen. Dit wordt slechts gescheiden van de turkooisblauwe zee van de Indische Oceaan door de sneeuwwitte zandstranden. Het eiland Mahé is een paradijs voor duikers, snorkelaars, diepzeevissers en zonaanbidders. Maar ook als u de eilandwereld te voet wilt verkennen of gewoon lekker wilt luieren, biedt het eiland een veelzijdige afwisseling. Bijvoorbeeld een wandeling naar de hoogste berg van de Seychellen, de Morne Seychellois (905 meter). Victoria is het culturele, politieke en economische hart van de Seychellen: Afgezien van kleinere nederzettingen is de hoofdstad de enige stad op de hele eilanden. Breng zeker een bezoek aan de levendige Sir Selwyn Clarke Market. Grappig is de klokkentoren in het centrum van Victoria. Hij is gemodelleerd naar de Big Ben in Londen. U kunt genieten van een echt paradijselijk strandgevoel in de baai van Beau Vallon, maar ook in Anse Major en Police Bay. Beleef een feest voor de zintuigen in de kruidentuin Jardin du Roi waar u ook heerlijk kunt dineren.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

REISADVIES STARTEN

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze Seychellen reisroutes

 1. Een zeilboot voor anker in de Seychellen, Silhouette Cruises

  vanaf

  € 1.745

  excl. vlucht (p.p.)

Plan uw reis