Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Een zeilboot voor anker in de Seychellen, Silhouette Cruises

Eén week Seychellen: Zeiltocht langs de eilanden

Op weg van eiland naar eiland van de paradijselijke Seychellen.

 • Vanaf 8 dagen

 • Cruise

 • Hele jaar door

 • Circa 10 uur

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Seychellen
 4. Eén week Seychellen: Zeiltocht langs de eilanden

Reisroute: 1 week zeilen op de Seychellen

In de paradijselijke Seychellen ontmoeten indrukwekkende rotsformaties palmjungle, gouden zandstranden en kristalhelder water elkaar. Stap aan boord van een zeiljacht en verken de mooiste eilanden van de Seychellen van dichtbij. Verheug u op onvergetelijke avonturen aan land, aan boord en onder water! De Seychellen reisroute voor een week zeilen vaart onder meer langs:

 1. Het Ronde Eiland (Ile Ronde)

 2. Praslin

 3. La Digue

 4. Grande Sœur & Petite Sœur

 5. Booby Island - Aride

 6. Curieuse

 7. Sainte Anne Marine National Park

 8.  Minder
Seychellen Catamaran - Ile Ronde

1. Ronde Eiland (Ile Ronde)

Welkom op het zeiljacht, uw thuis voor de komende dagen! Er liggen opwindende dagen in het verschiet die u zich nog lang zult herinneren. Deze ochtend gaat u aan boord van het schip, waar de kapitein u een korte inleiding en belangrijke informatie over de cruise zal geven. Rond de middag vertrekt het schip eindelijk. U zet nu koers naar het Ronde-eiland (Ile Ronde), voor de kust van Praslin. Geniet van het prachtige uitzicht op het kristalheldere water en raak in gesprek met medepassagiers. Na een eerste verfrissende duik en het uitzicht door de duikbril, kunt u de avond ontspannen afsluiten met Creoolse cuisine.

Anse Lazio strand op Praslin eiland, Seychellen

2. Praslin

Het zeilavontuur gaat verder. Hij gaat naar het eiland Praslin, het op één na grootste eiland van de Seychellen. Dichte nevelwouden, hagelwitte zandstranden en 7.000 inwoners zijn verspreid over een gebied van iets minder dan 38 vierkante kilometer. Een opvallend kenmerk van Praslin is de bergketen, tot 367 meter hoog, met de hoogste berg, Fond Azore, die over het eiland uitkijkt. Vandaag bezoekt u het wereldcultuurerfgoed Vallee de Mai. Dit is de thuisbasis van de Coco de Mer, een reusachtige kokosnoot. Verken de kronkelige, met palmbomen omzoomde paden voor u terugkeert aan boord. In de namiddag hebt u nog de kans om in het kristalheldere water te duiken en de onderwaterwereld van de Seychellen te verkennen of andere watersporten te beoefenen.

Eenzaam strand op La Digue, Seychellen

3. La Digue

Het eiland La Digue is een droom die uitkomt voor al diegenen die altijd al een vakantie in het paradijs hebben willen doorbrengen: Het granieten eiland, nog geen tien vierkante kilometer groot is bedekt met een dicht regenwoud en is omgeven door een, cirkelvormig, kleurrijk koraalrif. Dit dromerige eiland is vooral bekend om de indrukwekkende granieten rotsen bij de Source d'Argent, een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Leuke bijkomstigheid voor Nederlandse reizigers: De beste manier om dit eiland te verkennen is op de fiets!

Grande Soeur & Petite Soeur - Eilanden van de Seychellen

4. Grande Soeur & Petite Soeur

Vandaag staat in het teken van de onderwaterwereld! 's Ochtends zet het schip koers naar Grande Soeur en Petite Soeur, twee paradijselijke zustereilanden. Hier gaat het hart van snorkelaars sneller kloppen: duik in de fascinerende onderwaterwereld van de Seychellen, ontdek kleurrijke vissen en indrukwekkende koraalriffen. Ga daarna op verkenning op de twee onbewoonde eilanden. Geniet van een uitgebreide wandeling in een prachtige omgeving voordat u uw reis voortzet. In de namiddag bereikt u Coco Island, een paradijselijk granieten eiland, dat ook ideaal is om te snorkelen.

Zeeschildpad, Galapagos Eilanden, Ecuador

5. Booby Island - Aride

Deze ochtend kunt u genieten van watersporten of een spannende duik bij Booby Island voordat u na de lunch verder gaat naar Aride. Het noordelijkste van de granieten eilanden is een belangrijk natuurreservaat dat meer vogelsoorten herbergt dan enig ander eiland op de Seychellen. Met een beetje geluk kunt u zeer zeldzame soorten waarnemen, zoals de Seychelse duif, de slender-billed noddy of de shearwater! Op het strand daarentegen zult u talrijke spookkrabben en zeeschildpadden aantreffen die hier nestelen, terwijl er onder water meer dan 400 vissoorten te vinden zijn. Een natuurpad leidt u naar een spectaculair uitkijkpunt van de grootste broedkolonie fregatvogels.

Curieuse - Eilanden van de Seychellen

6. Curieuse

De zeiltocht maakt zich klaar voor de volgende ronde. Het kleine onbewoonde granieten eiland Curieuse staat bekend om zijn mangrovebossen, machtige rotsformaties en gouden zandstranden met turkoois water. Het is ook de natuurlijke habitat van de unieke Coco de Mer bomen en de fascinerende reuzenschildpadden. De wateren rond het eiland vormen het Curieuse Marine National Park, waar koraaltuinen en heel wat exotische zeedieren leven. Curieuse is de perfecte plek om te genieten van een verscheidenheid aan watersporten, of om te ontspannen op het prachtige strand en te genieten van het kristalheldere water. Bezoek een broederij van reuzenschildpadden en de historische ruïnes van een voormalig leprozen uitvalsbasis. In de namiddag kunt u genieten van een heerlijke barbecue op het eiland. De rest van de dag is ter vrije besteding. Trakteer uzelf op een kleine siësta op het strand voordat u weer aan boord gaat.

Indrukwekkende onderwaterwereld in het Sainte Anne Marine National Park van de Seychellen

7. Sainte Anne Marine National Park

Vandaag kunt u zich vergapen aan het oudste natuurreservaat van de Seychellen! Het Sainte Anne Marine National Park omvat zes kleine eilanden, die ongeveer drie kilometer ten noorden van het hoofdeiland Mahé van de Seychellen liggen. Het nationale park, dat in 1973 werd opgericht, omvat zowel eilanden als koraalriffen en zeewatergebieden. Sainte Anne Park is uw ontsnapping naar de natuur en de spannende onderwaterwereld van de Indische Oceaan. Prachtige flora en fauna van ontelbare endemische soorten wachten op u. Geniet van een opwindende duik voordat u geniet van een laatste diner samen aan boord.

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

 • Meer dan 10.000 reizen samengesteld

 • Meer dan 150 landen bezocht

 • Meer dan 35 nationaliteiten in het team

 • Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw reis met deze extra's

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Bekijk ook deze Seychellen reisroutes

 1. Eenzaam strand op La Digue, Seychellen

  vanaf

  € 1.599

  excl. vlucht (p.p.)