Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Een leeuwin in Serengeti in Tanzania

Rondreizen in Tanzania

Betoverend land van de Serengeti, Kilimanjaro en Zanzibar

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Tanzania

  Wat een reis door Tanzania uniek maakt?

  De oneindige vlaktes van de Serengeti, de legendarische Kilimanjaro, het Masai-volk en de Bosjesmannen, de meesters van de savanne, de schoonheid van de eilanden in Zanzibar en nog zoveel meer... Zodra u in Dodoma, de hoofdstad van Tanzania, aankomt, is het tijd om uw safari in Tanzania te beginnen, voor een echt avontuur in het hart van het beste wat Afrika te bieden heeft!

  Welke route u ook kiest, wat uw reisdoel ook is, bereid u voor op een uitzonderlijke ervaring en een buitengewoon gastvrij verblijf. Laat u leiden door het reisadvies van onze reisexperts en ontwerp samen met hen een unieke reis op maat door Tanzania. Het verkregen van een individueel reisplan op maat is volledig kosteloos en vrijblijvend met Tourlane. Minder

  Populaire rondreizen en reisroutes

  De mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk een van de onderstaande reisroutes door Tanzania om inspiratie op te doen voor uw reis.

  1. Giraffen in het Arusha Nationaal park tijdens reis door Tanzania

   vanaf

   € 3.199

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Overstekende groep zebra's door de Serengeti in Tanzania

   vanaf

   € 3.988

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Uitzicht op de indrukwekkende Ngorongoro Krater tijdens reis in Tanzania

   vanaf

   € 2.449

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Tanzania

  Tanzania is niet voor niets een van de meest populaire bestemmingen voor reizigers in Afrika. Waarom? Omdat er voor iedereen wat moois te vinden is zoals het weelderige Zanzibar of de uitgestrekte Serengeti woestijn.

  1. Luipaard aan het slapen in de Serengeti in Tanzania

   Serengeti

  2. Summer vacation in the Indian Ocean, Zanzibar, Africa.

   Zanzibar

  Wat te doen tijdens uw reis in Tanzania?

  1. Kilimanjaro

  Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis is een wandeling door het Usambaragebergte: deze regio is een van de meest veelzijdige gebieden op aarde en is de perfecte plek voor een gevarieerde actieve vakantie, waar u kunt wandelen en de natuur kunt ontdekken. Als u tijdens uw reis op zoek bent naar het ultieme avontuur, kunt u niet om de wereldberoemde Kilimanjaro heen. Mount Kilimanjaro in Kilimanjaro National Park is een vulkanisch bergmassief in het noorden van Tanzania en staat garant voor adrenaline en onvergetelijk avontuur.

  2. Serengeti National Park

  Het woord Serengeti betekent "eindeloze vlakte". Zodra u in het nationale park bent aangekomen, zult u zich realiseren wat de naam echt inhoudt. Het gebied staat bekend om het grootste natuurschouwspel op aarde: de grote dierenmigratie waarbij miljoenen gnoes en honderdduizenden zebra's door de eindeloze Serengeti en Masai Mara zwerven. Ook kunt u tijdens uw reis hier leeuwen, jachtluipaarden, olifanten, giraffen en vele vogelsoorten spotten.

  3. Ngorongoro-Krater

  De vulkaan van 's werelds grootste caldera laat een ongelooflijke rijkdom aan dieren zien. De Ngorongoro krater is een adembenemend natuurwonder, ongeveer 19 kilometer breed, 600 meter diep en heeft een totale oppervlakte van 300 vierkante kilometer. In de steppen en tussen de acacia's vindt u bijna elk dier dat in het savannelandschap woont. Ook hier kunt u tijdens uw reis door Tanzania de Big Five spotten.

  4. Lake Manyara National Park

  Lake Manyara National Park ligt op weg naar de Ngorongoro krater en Serengeti. De bossen, kliffen en warmwaterbronnen bieden een ongelooflijke ecologische diversiteit in een klein gebied, rijk aan wilde dieren en vogels. Lake Manyara National Park ligt bij het gelijknamige sodameer, waar enorme kolonies flamingo's zich verzamelen.

  5. Tarangire National Park

  Het Tarangire National Park is een prachtig, rustig park in het noorden van Tanzania, bekend om zijn ongerepte natuur. De indrukwekkende olifantenmigratie, de vele fascinerende vogelsoorten en het schilderachtige landschap zorgen voor een unieke, authentieke safari-ervaring die u niet mag missen. 

  6. Zanzibar

  Turquoise water, eindeloze fijne stranden en kleurrijke koraalriffen: Welkom in Zanzibar! Een paradijs voor snorkelaars, duikers of iedereen die gewoon verlangt naar ontspanning. Zanzibar ligt op slechts 20 minuten vliegen van Dar es Salaam International, dichterbij komt het paradijs op aarde niet. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  • November tot maart: De temperaturen zijn hier het warmst van het jaar met een dagelijks gemiddelde van 26°C tot 28°C.

  • Van april tot begin mei: aangename temperaturen tussen 23°C en 25°C, een groene natuur en een hoge dierdichtheid. Het is ook het laagseizoen, ideaal om te profiteren van lagere prijzen en meer privé-safari's.

  • Mei tot juli: Dit zijn de droogste maanden van het jaar met dagtemperaturen tussen 22°C en 23°C. De periode valt samen met de grote gnoe-migratie waar meer dan 1,3 miljoen gnoes in de Serengeti rondzwerven.

  • Van augustus tot september: Een aangename temperatuur met weinig regen en dagtemperaturen tussen 23°C en 25°C.

  De geografische diversiteit van Tanzania betekent dat er verschillende klimaatzones zijn. De vlakke kuststreek heeft een tropisch klimaat, terwijl het bergachtige noorden, zuiden en westen een gematigd klimaat hebben. De beste reistijd voor Tanzania is afhankelijk van uw reiswensen. Het tropische land heeft het hele jaar door hoge temperaturen. Tanzania is de perfecte bestemming voor een safari, maar misschien bent u van plan om een bergtocht te maken op het Kilimanjaro-gebergte. Dit is over het algemeen het hele jaar door mogelijk, maar het droge seizoen van juni tot oktober is het beste.

  Buiten de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Tanzania zijn er nog een aantal andere inentingen die worden geadviseerd. Bespreek dit met uw Tourlane reisexpert en op de website van GGD Reisvaccinaties vindt u eveneens meer informatie.

  De Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg ter wereld, dus klimmen is een hele prestatie voor elke wandelaar. Het duurt tussen de vijf en negen dagen om de wandeling te voltooien. Afgezien van enig geklim naar de top, is de rest van de beklimming van de Kilimanjaro slechts een wandeltocht. U moet in goede fysieke gezondheid zijn om de Kilimanjaro-top te bereiken. Als u twijfelt, overleg dan met uw Tourlane Reisexpert voor deskundig advies.

  Het is belangrijk om in te pakken op basis van wat u van plan bent te doen als u in Tanzania bent. Als u de Kilimanjaro wilt beklimmen, zijn stevige wandelschoenen en geschikte wandelkleding onmisbaar, evenals warme kleding voor de nacht. Deze uitrusting is beschikbaar voor verhuur binnen Tanzania, en maakt het inpakken van lichtere kleding gemakkelijker.

  Als u van plan bent om een safari in Tanzania te doen, is een mix van lichte en warmere kleding aan te bevelen, omdat de vroege ochtendritten vaak koud zijn, terwijl de middagritten veel warmer zijn. Als u van plan bent om Zanzibar te bezoeken, is geschikte strandkleding aan te bevelen. Het weer is er warm en vochtig, dus lichte stoffen zijn ideaal.

  Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika

  1. Op een safari in Botswana ontdekt u ook nijlpaarden

   Botswana

  2. Ontspannen in de Seychellen op het strand van Beau Vallon op het eiland Mahé

   Seychellen

  3. Namib-Naukluft National Park in Namibië

   Namibië

  4. Olifantenkudde voor de Kilimanjaro in Kenia

   Kenia

  5. Ontspannen in uw Kaapverdische vakantie op het strand van Boa Vista

   Kaapverdië

  6. Maak een wandeltocht in de bergen tijdens uw vakantie op Mauritius.

   Mauritius

  7. Bezoek de blauwe stad Chefchaouen in uw Marokko Urluab

   Marokko

  8. Kaapstad vanuit de lucht

   Zuid-Afrika

  Plan uw reis