Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!

Tanzania

Zanzibar reizen

De mooiste bezienswaardigheden, highlights en reistips van reisexperts voor uw Zanzibar reis.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies

Wat te doen in Zanzibar tijdens uw reis?

Tijdens uw Zanzibar reis vindt u het meest paradijselijke eiland van Tanzania. Kom aan in Stone Town, het stadscentrum van het eiland, en verdiep u in de geschiedenis van de specerijen- en slavenhandel die hier plaatsvond. Om elke hoek, van het Oude Fort tot het paleis van de sultan is de invloed hiervan nog erg zichtbaar. Mis voordat u zich terugtrekt op een van de adembenemende stranden van het eiland ook het gevangeniseiland niet. Hier vind u vele Aldabra-reuzenschildpadden die een leeftijd kunnen bereiken van meer dan 200 jaar!

  1. Stone Town

  2. Gevangeniseiland

  3. Old Fort

  4. Zanzibar's Stranden

  5.  Minder

De beste bezienswaardigheden van Zanzibar

1. Stone Town

Start uw Zanzibar reis met een wandeling door Stone Town. De stad kent een fascinerende mix van historische Portugese, Omaanse en Swahili invloeden. De oude huizen hebben ongelooflijk gedetailleerde deuropeningen. Voorheen gelden dan ook hoe beter de deuropening, hoe hoger het aanzien. Breng zeker ook een bezoek aan de oude deuropening van Freddie Mercury hier in Stone Town.

2. Gevangeniseiland

Spring aan boord van een van de traditionele handgemaakte Zanzibari boten naar het gevangeniseiland genaamd Changuu. Als geschenk van de Britse gouverneur van de Seychellen ontvingen de machthebbers van Zanzibar in 1919 vier Aldabra-reuzenschildpadden. Vandaag de dag zijn dit zo'n honderd reuzenschildpadden die op het gevangeniseiland leven. 

3. Old Fort

In 1699 verdreven Omaanse kruiden- en slavenhandelaren de Portugese kolonisten die Zanzibar hadden overgenomen. Om het eiland te beschermen, bouwden ze een enorm fort in het midden van Stone Town, dat tot op de dag van vandaag een essentiële stop is op elke tour van Zanzibar. Ga door de ingang naar een brede binnenplaats, loop langs de wallen en verken het amfitheater dat tot ver in de nacht voedselkraampjes herbergt.

4. Zanzibar's Stranden

Onze reisexperts zullen u helpen om de aller beste stranden te ontdekken tijdens uw Zanzibar reis. Ga naar Pongwe Beach voor een ontspannen sfeer en bekijk vanaf hier de vissersboten die als kleine puntjes in de uitgestrekte Indische Oceaan voorbij komen. U kunt ook naar het noordelijk gelegen Nungwi Beach. Bind hier uw duikfles om en duik tussen de walvishaaien. Terug aan land, trakteer uzelf op een pina colada als de zon ondergaat op dit prachtige strand. Minder

Ontdek Zanzibar tijdens deze rondreisPersoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Op maat gemaakte droomreizen

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen

Snelle & eenvoudige reisplanningMet Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie