Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Kaapstad vanuit de lucht

Rondreizen in Zuid-Afrika

Safari, watersport en cultuur wachten u hier op

  Plan uw reis
  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Zuid-Afrika

  Wat een reis door Zuid-Afrika uniek maakt?

  Zuid-Afrika wordt niet voor niets "A Whole World in One Country" genoemd. Er is hier simpelweg zoveel te zien en te beleven dat het belangrijk is om uw Zuid-Afrika reis tot in de puntjes te plannen. Het land kent unieke landschappen, ontelbare exotische Afrikaanse dieren en wereldsteden boordevol cultuur.

  Het is misschien wel de meest veelzijdige reisbestemming voor een rondreis binnen Afrika. Te land, ter zee of in de lucht – hier vindt u gegarandeerd een spannend avontuur dat bij u past. Natuurlijk lenen de vele National Parks zich bij uitstek voor de safari van uw dromen, maar wist u dat u vanaf de langgerekte stranden aan de Atlantische- en Indische Oceaan zelfs walvissen, dolfijnen en pinguïns kunt zien zwemmen? Bij Tourlane kan iedere reis geheel naar wens worden aangepast maar bekijk ter inspiratie alvast enkele voorbeelden voor reisroutes en rondreizen in Zuid-Afrika. Minder

  Populaire rondreizen en reisroutes

  1. Neushoorn spotten in het Kruger Nationalpark

   vanaf

   € 1.795

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Landschap van het Kruger National Park bij zonsondergang

   vanaf

   € 3.499

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Giraf in het Nationale Park Zuid-Afrika van Kruger

   vanaf

   € 1.499

   excl. vlucht (p.p.)

  4. Waterval_Berlijn_watervallen_in_Zuid-Afrika

   vanaf

   € 4.199

   excl. vlucht (p.p.)

  5. De Tuinroute in Zuid-Afrika

   vanaf

   € 2.695

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek deze bestemmingen in Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika kent natuurlijk een enorm rijke biodiversiteit waar u tijdens een safari volop van kunt genieten maar het land bevat ook verscheidene schitterende steden bomvol cultuur, bezienswaardigheden en een intrigerende geschiedenis. Hieronder vindt u een aantal aanbevelingen van onze reisexperts voor plaatsen in Zuid-Afrika die u aan uw reis kunt toevoegen.

  1. Skyline van Johannesburg in Zuid-Afrika

   Johannesburg

  2. Kaapstad in Zuid-Afrika vanuit de lucht gezien

   Kaapstad

  3. Uitzicht op de Heads vuurtoren in Knysna, Zuid-Afrika

   Knysna

  4. Cango Caves, Oudtshoorn, Zuid-Afrika

   Oudtshoorn

  Lokale evenementen om niet te missen

  1. Carnaval in Kaapstad - de "Kaapse Klopse" Carnaval

   Kaapstad Carneval

   In januari wordt Kaapstad Carnaval gevierd. De bevolking noemt dit "Kaapse Klopse" en het is de perfecte mix tussen een Europese en Braziliaanse carnavalsoptocht. Het is het oudste evenement in Kaapstad.

  2. Elk jaar in juni en juli komen duizenden kunst- en dansliefhebbers naar Kaapstad voor het National Arts Festival. Kunst en ambachten, muziek, theater en nog veel meer kunt u hier verwachten.

   National Arts Festival

   Elk jaar in juni en juli komen duizenden kunstliefhebbers naar Kaapstad voor het National Arts Festival. Je kunt kunst en kunstnijverheid, muziek, theater en...

  3. Genieten van muziek op het International Jazz Festival in Kaapstad

   International Jazz Festival

   Muziekliefhebbers kunnen zich het hele jaar door uitleven, met onder andere het International Jazz Festival in maart en de zomerconcerten in Kirsten.

  Vijf unieke bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

  1. De wijnproeverijen in Stellenbosch

  Stellenbosch is het beroemdste wijngebied van Zuid-Afrika en ligt op korte rijafstand van Kaapstad. Grote kans dat u als wijnliefhebber wel eens een fles uit uit deze regio heeft gekocht, want de wijngaarden van Stellenbosch zijn verantwoordelijk voor de grootste wijnproductie van het land- daar kunt u op locatie van profiteren. De wijnhuizen openen het hele jaar door hun deuren voor bezoekers en organiseren daarnaast vaak proeverijen. Zo leert u tijdens uw reis alles over de wijnproductie, de omgeving en geniet u met volle teugen.

  2. De Garden Route

  De 300 kilometer lange, pittoreske kustweg in het zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika laat het hart van elke avonturier sneller kloppen. Langs de kronkelende weg - gevangen tussen de Indische Oceaan en de Tsitsikamma en Outeniqua bergketens - vindt u een ongekende dierenwereld, lagunes, meren, bergen, bossen en prachtige stranden. Een trip langs de Garden Route maakt een bezoek aan Zuid-Afrika extra speciaal.

  3. Het Tsitsikamma National Park

  Het Tsitsikamma National Park is het decor van indrukwekkende landschappen, direct aan de diepblauwe Indische Oceaan. Het natuurpark, dat deel uitmaakt van het grote Garden Route National Park, omvat niet alleen de laatste oerbossen van Zuid-Afrika, maar ook de schilderachtige steile kustlijn waar vaak dolfijnen en walvissen te zien zijn. Maak wandelingen door de natuur, een lange kajaktocht door de lagunes of beleef pure sensatie tijdens een canopy tour.

  4. Het Kruger National Park

  Zonder twijfel, het Krugerpark is de meest populaire bestemming in Zuid-Afrika. Het oudste en grootste wildpark van het land beslaat een oppervlakte van 20.000 vierkante kilometer, ongeveer half zo groot als Nederland! Hier wonen talloze dieren, die u alleen in Afrika in het wild tegenkomt. Ontdek de legendarische “Big Five” - olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Over de kwaliteit van accommodaties hoeft u zich geen zorgen te maken, want hier overnacht u in luxe tentenkampen of exclusieve lodges.

  5. De Blyde River Canyon

  De Blyde River Canyon langs de Panoramaroute is een van de grootste canyons ter wereld en is één van de grote natuurlijke hoogtepunten van Afrika. Talrijke wandelpaden leiden u naar uitkijkpunten van waaruit u van unieke panoramische uitzichten kunt genieten. De imposante rode zandsteenformaties en groene beboste heuvels vormen samen met de Blyderivier een fotogenieke omgeving die zijn weerga niet kent. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  In sommige gebieden, met name het oosten en noord-oosten, van Zuid-Afrika is de overdracht van malaria het hele jaar mogelijk. De risico's zijn doorgaans hoger wanneer u uw Zuid-Afrika reis tussen oktober te mei (het regenseizoen) maakt.

  Wij raden u verder aan om uw Zuid-Afrika reis minstens zes weken van tevoren in detail met uw arts te bespreken. Hiervoor is het belangrijk dat u de volledige reisroute en geplande activiteiten met uw arts bespreekt. Uw arts zal vertrouwd zijn met uw medische geschiedenis en zal u passend medisch advies kunnen geven. Het is belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te doen omdat sommige vaccins en preventieve medicijnen mogelijk door uw arts moeten worden besteld. Voor exacte informatie over de benodigde reisvaccinaties raden wij u aan om te kijken op de website van de GGD.

  Omdat de temperaturen het hele jaar door zeer aangenaam zijn, is Zuid-Afrika in ieder seizoen een bezoek waard. Het “Land van de Regenboog” ligt op het zuidelijk halfrond, dus de seizoenen zijn het tegenovergestelde van Nederland. De Afrikaanse wintermaanden zijn bijzonder geschikt voor het spotten van dieren in de National Parks: er is geen regenval, waardoor het gras niet zo hoog staat en de dieren zich bij de overgebleven waterbronnen verzamelen. Hierdoor kunt u de wilde dieren perfect observeren en fotograferen.

  Een paspoort is vereist als reisdocument naar Zuid-Afrika. Deze moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na het geplande vertrek uit Zuid-Afrika.

  U heeft geen visum nodig voor een Zuid-Afrika reis van minder dan 90 dagen in totaal. U ontvangt bij aankomst een sticker van de douane in uw paspoort. 

  Bezoek ook deze bestemmingen in Afrika

  1. Op een safari in Botswana ontdekt u ook nijlpaarden

   Botswana

  2. Ontspannen in de Seychellen op het strand van Beau Vallon op het eiland Mahé

   Seychellen

  3. Namib-Naukluft National Park in Namibië

   Namibië

  4. Olifantenkudde voor de Kilimanjaro in Kenia

   Kenia

  5. Een leeuwin in Serengeti in Tanzania

   Tanzania

  6. Ontspannen in uw Kaapverdische vakantie op het strand van Boa Vista

   Kaapverdië

  7. Maak een wandeltocht in de bergen tijdens uw vakantie op Mauritius.

   Mauritius

  8. Bezoek de blauwe stad Chefchaouen in uw Marokko Urluab

   Marokko

  Plan uw reis