Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!
Neushoorn spotten in het Kruger Nationalpark

Self-Drive Zuid-Afrika: Wildparken & Cultuur

Volg de Panoramaroute en ga op privé safaris

 • Vanaf 23 dagen
 • Self-Drive
 • Het hele jaar door
 • Circa 12 uur

Self-drive reisroute in Zuid-Afrika

Bent u een liefhebber van natuur én cultuur? Dan is Zuid-Afrika de ideale bestemming om op eigen gelegenheid te ontdekken. U vindt er prachtige landschappen en een rijke historie. Bezoek het huis van Nelson Mandela, spot leeuwen olifanten en krokodillen in het wild, en proef lekkernijen op de lokale markt. Alles loopt op rolletjes dankzij de deskundige hulp van de reisexperts van Tourlane. Zij kennen de bestemming als geen ander en leveren service op maat. Met de self-drive Zuid-Afrika komt u op de bijzonderste plekjes in dit schitterende land. Met uw eigen vervoer, wel zo praktisch!


Kaart

Lijst

 • Een zuidelijk uitzicht op Johannesburg over Doornfontein met hoge gebouwen en toren.

  1. Johannesburg

  Na een comfortabele vliegreis komt u aan in Johannesburg. Hier is enorm veel te zien en te beleven! In het Apartheid Museum krijgt u een spectaculair beeld van de vrijheidsstrijd die Zuid-Afrika heeft doorgemaakt. Een bezoek aan Soweto sluit daarbij naadloos aan. Neem er een kijkje in de huizen van Nelson Mandela en Desmond Tutu, die allebei de Nobelprijs voor de Vrede hebben gewonnen voor hun strijd tegen de apartheid. Op zoek naar iets luchtigers? Bij SAB World of Beer komt u alles te weten over het edele gerstennat.

  Lees verder
 • Heuvels van Hazyview in Mpumalanga, Zuid-Afrika.

  2. Hazyview

  Zoals veel plaatsen in Zuid-Afrika heeft dit weelderig groene plaatsje een toepasselijke naam. De nevelige vergezichten op een warme dag zijn adembenemend! Dit gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bananenplantages. Heerlijk om erop uit te trekken en tijdens een wandeltocht te genieten van de prachtige omgeving. Er zijn ook volop mogelijkheden om te sporten, zoals raften, mountainbiken of paardrijden. Of schieten! Bij de JW Shooting Range maakt u kennis met de schietsport, uiteraard onder vakkundige begeleiding en op een veilige manier. Een avontuur op zich!

  Lees verder
 • 3. Krugerpark

  Het Krugerpark staat bekend om zijn enorme variatie aan diersoorten. Dit wildpark is onder andere het thuis van de ‘Big Five’: de Afrikaanse olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn. Bij ons zijn het bewoners van de dierentuin, maar hier spot u deze indrukwekkende dieren in het wild. Een onmisbaar onderdeel van uw self-drive door Zuid-Afrika. En uiteraard is er nog veel meer te beleven. Meerdere honderden archeologische vindplaatsen vertellen de geschiedenis van Zuid-Afrika, van de steentijd tot recentere tijden, toen de San hier hun jager-verzamelaarsbestaan leidden.

  Lees verder
 • Ezulwini vallei in Swaziland Eswantini met prachtige bergen

  4. eSwatini

  Tot een paar jaar geleden heette eSwatini Swaziland. Dit buurland van Zuid-Afrika heeft zijn eigen charme, en past daarmee uitstekend in de self-drive Zuid-Afrika. Het zal u niet ontgaan dat Mswati III de koning van het land is, want zijn afbeelding is er overal aanwezig. Bezoek er eens een typisch Afrikaanse markt, waar u de gastvrije lokale bevolking ontmoet en heerlijke lekkernijen kunt proeven. Ook een bezoek waard: Swazi Candles, een fabriek waar met de hand kaarsen worden gemaakt, met prachtige vormen en patronen.

  Lees verder
 • 5. St. Lucia

  De volgende bestemming op uw self-drive in Zuid-Afrika is St. Lucia. Dit dorpje aan de oostkust staat in het teken van het water en alle dieren die daar leven. De nijlpaarden lopen er ‘s avonds zelfs over straat, en als u geluk hebt vindt u er een in het zwembad van uw hotel! Ze zien slecht, maar loop ze niet voor de voeten. Maak een boottocht naar het St. Lucia Estuary, daar kunt u op een veilige manier nijlpaarden en krokodillen bekijken. Ook kleinere dieren, zoals vogels, laten zich zien.

  Lees verder
 • De Drakensberg in het Royal Natal National Park in Zuid-Afrika

  6. Drakensberg

  De machtige Drakensbergen bieden een magnifiek uitzicht en volop mogelijkheden voor bergactiviteiten. Interessant weetje: in de taal van de Zoeloes heet deze bergketen ‘barrière van speren’. Laat u daardoor niet weerhouden, want inmiddels is de kust er allang weer veilig … In de winter (onze zomer, dus) kunt u er zelfs skiën! Valt uw self-drive door Zuid-Afrika in een warmer jaargetijde, dan kunt u uw hart ophalen met bergwandelen. Of met bergbeklimmen, als u tenminste niet bang bent voor schijnbaar onneembare hellingen en een flinke portie spierpijn.

  Lees verder
 • Skyline van Johannesburg in Zuid-Afrika

  7. Johannesburg

  U beëindigt de self-drive Zuid-Afrika waar u bent begonnen. Gelukkig maar, want in Johannesburg is zoveel te zien en te beleven! Als kunstliefhebber haalt u uw hart op in de Johannesburg Art Gallery. Er is een brede kunstcollectie te bewonderen, bijvoorbeeld van zeventiende-eeuwse Nederlandse schilders en hedendaagse Zuid-Afrikaanse kunstenaars. Genoeg te vertellen straks bij thuiskomst.

  Lees verder
 • Travel Expert Verena in Namibia
 • Travel Expert in Tanzania
 • Travel Expert Chris in Namibia

Spreek met een reisexpert

Gecombineerd hebben onze reisexperts:

Meer dan 10.000 reizen samengesteld

Meer dan 150 landen bezocht

Meer dan 35 nationaliteiten in het team

Meer dan 40.000 ton CO2 gecompenseerd

Personaliseer uw self-drive door Zuid-Afrika

Eten & drinken

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Activiteiten

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Accommodaties

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Vervoer

Transfers naar hotel of vliegveld.

Voeg geheel verzorgde maaltijden toe.

Van wijnproeverijen tot 4x4 safari's.

Van luxe hotels tot rustieke campings.

Transfers naar hotel of vliegveld.

Zuid-Afrika reiservaringen van Tourlane reizigers

Andere reisroutes en self-drives in Zuid-Afrika

 • De Tuinroute in Zuid-Afrika

  vanaf

  € 2.695

  excl. vlucht (p.p.)

 • Giraf in het Nationale Park Zuid-Afrika van Kruger

  vanaf

  € 1.499

  excl. vlucht (p.p.)

 • Landschap van het Kruger National Park bij zonsondergang

  vanaf

  € 3.499

  excl. vlucht (p.p.)

Tourlane maakt gebruik van cookies om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de cookies.


Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Omboekingsbeleid

Omboekingsbeleid

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer kosteloos met geld-terug-garantie.

Meer informatie