Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — De reisbelofte van Tourlane!

Zuid-Afrika

Vakantie in Johannesburg

De mooiste bezienswaardigheden, highlights en tips van insiders

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies

Wat te doen tijdens uw Johannesburg reis?

Johannesburg is de stad waar alle culturen van Zuid-Afrika bij elkaar komen. Hoewel de grootste stad van het land niet enorm bekend staat als toeristische bestemming, valt hier op cultureel en culinair vlak veel te beleven. Degene die tijdens hun rondreis meer over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis - ook de zwarte kant- wil leren, is hier aan het juiste adres: in Johannesburg vertellen het Apartheid Museum, Constitution Hill, het oude woonhuis van Nelson Mandela en het Hector Pieterson Museum het verhaal van de indringende geschiedenis en de hoopvolle toekomst.

Daarnaast is een rondleiding door het eens zo onstuimige stadsdeel Soweto of regeringsstad Pretoria een unieke beleving. Zuid-Afrika kent ook een sterke sportcultuur die u kunt ervaren tijdens een voetbal-, cricket- of rugbywedstrijd. De bijzondere smeltkroes van culturen maakt Jo’burg een reisbestemming die uw vakantie gegarandeerd speciaal maakt. Minder

Enkele hoogtepunten in Johannesburg

  • Apartheid Museum

    Een indringende blik in de geschiedenis van Zuid-Afrika

  • Maboneng Precinct

    Een paradijs voor kunstenaars en creatieve geesten

  • Soweto Township

    Voormalige getto ontwikkeld tot creatief centrum

De beste bezienswaardigheden in Johannesburg

1. Apartheid Museum

Het Apartheid Museum geeft een indringende blik in de geschiedenis van Zuid-Afrika. In het museum wordt op indrukwekkende wijze het verhaal van de Apartheid verteld, van de slachtoffers en de vrijheidsstrijders. Het is zeker de moeite waard om in dit museum met rondleiding mee te gaan. Veel van de museumstukken zijn vroeger echt in actie gekomen om de Zuid-Afrikaanse samenleving te onderdrukken en segregeren. Door uw bezoek leert u niet alleen veel over de geschiedenis, maar begrijpt u ook de huidige toestand en de toekomst van Zuid-Afrika.

2. Hector Pieterson Museum

In de jaren ‘70 was Soweto het toneel van de opstand tegen het Zuid-Afrikaanse regime dat de Apartheid in stand hield. Het Hector Pieterson Museum is vernoemd naar een van de eerste schoolkinderen die tijdens de opstanden door de politie werd gedood. In het museum wordt het verhaal van de opstanden uitgelegd met persoonlijke getuigenissen, foto’s, video’s en informatieve teksten. Met dit ingrijpende verhaal bekijkt u de resterende vakantie in Johannesburg en Zuid-Afrika gegarandeerd met andere ogen.

3. Maboneng Precinct

Maboneng Precinct is een paradijs voor kunstenaars en creatieve geesten en is zonder twijfel de meest extravagante wijk in Johannesburg. Bij een bezoek worden al uw zintuigen op de proef gesteld - geuren, kleuren en geluid zorgen voor een bijzondere sfeer. Het straatbeeld wordt bepaald door creatieve “street art” en unieke restaurants, cafés, boetieks, kunstgalerieën, ateliers en winkels. In het weekend kunt u zelfs op de gezellige markt rondstruinen. Hier vindt u de hele wereld in één wijk.

4. Constitution Hill

In het centrum van modern Johannesburg staat een sterke herinnering aan de geschiedenis van Zuid-Afrika. Constitution Hill is een groot complex en bestaat uit vier verschillende delen: het oude fort, de vrouwengevangenis, het beruchte gevangenisblok nr. 4 en het nieuwe gerechtshof. In dit laatste deel zetelt nog steeds het gerechtshof. Duik in het verhaal van de Apartheid, een rondleiding is daarbij zeer de moeite waard.

5. Soweto

Soweto is waarschijnlijk de beroemdste en vroeger ook de beruchtste buurt van Zuid-Afrika. Het voormalig getto heeft zich echter ontwikkeld tot een druk centrum van creativiteit, restaurants, cultuur en muziek. Naar heerlijk eten hoeft u niet lang te zoeken en in iedere straat ontdekt u interessante “street art”. U mag tijdens uw rondreis in Johannesburg zeker Vilakazi Street niet missen. Zowel Nelson Mandela (bezoek Mandela House) en Desmond Tutu hebben in deze straat gewoond, waardoor het de enige straat in de wereld is waar twee Nobelprijswinnaars vandaan komen. In Soweto ervaart u hoe Johannesburg plezier aan het leven beleeft. Minder

Johannesburg maakt deel uit van deze rondreizen

Ontdek ook deze plekken tijdens uw Johannesburg reisPersoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Op maat gemaakte droomreizen

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen

Snelle & eenvoudige reisplanningMet Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

Onze reisbelofte

Onze reisbelofte

Boek met vertrouwen

Maak gebruik van ons flexibele omboekingsbeleid en annuleer met geld-terug-garantie.

Meer informatie