Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Skyline van Johannesburg in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Johannesburg reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

 1. Bestemmingen
 2. Afrika
 3. Zuid-Afrika
 4. Johannesburg

Wat te doen tijdens uw Johannesburg reis?

Johannesburg is de stad waar alle culturen van Zuid-Afrika bij elkaar komen. Hoewel de grootste stad van het land niet enorm bekend staat als toeristische bestemming, valt hier op cultureel en culinair vlak veel te beleven. Degene die tijdens hun rondreis meer over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis - ook de zwarte kant- wil leren, is hier aan het juiste adres: in Johannesburg vertellen het Apartheid Museum, Constitution Hill, het oude woonhuis van Nelson Mandela en het Hector Pieterson Museum het verhaal van de indringende geschiedenis en de hoopvolle toekomst.

Daarnaast is een rondleiding door het eens zo onstuimige stadsdeel Soweto of regeringsstad Pretoria een unieke beleving. Zuid-Afrika kent ook een sterke sportcultuur die u kunt ervaren tijdens een voetbal-, cricket- of rugbywedstrijd. De bijzondere smeltkroes van culturen maakt Jo’burg een reisbestemming die uw vakantie gegarandeerd speciaal maakt. Minder

 • Apartheid Museum in Johannesburg Zuid Afrika

  1. Apartheid Museum

  Een indringende blik in de geschiedenis van Zuid-Afrika

 • Maboneng Precinct buurt in Johannesburg Zuid-Afrika

  2. Maboneng Precinct

  Een paradijs voor kunstenaars en creatieve geesten

 • Een plek vol geschiedenis, waar het verleden en de toekomst van Johannesburg samenkomen.

  3. Constitution Hill

  Waar verleden en toekomst met elkaar verbonden zijn

 • Soweto Township in Johannesburg Zuid-Afrika

  4. Soweto Township

  Voormalige getto ontwikkeld tot creatief centrum

De vijf beste bezienswaardigheden van Johannesburg

1. Apartheid Museum

Het Apartheid Museum geeft een indringende blik in de geschiedenis van Zuid-Afrika. In het museum wordt op indrukwekkende wijze het verhaal van de Apartheid verteld, van de slachtoffers en de vrijheidsstrijders. Het is zeker de moeite waard om in dit museum met rondleiding mee te gaan. Veel van de museumstukken zijn vroeger echt in actie gekomen om de Zuid-Afrikaanse samenleving te onderdrukken en segregeren. Door uw bezoek leert u niet alleen veel over de geschiedenis, maar begrijpt u ook de huidige toestand en de toekomst van Zuid-Afrika.

2. Maboneng Precinct

Maboneng Precinct is een paradijs voor kunstenaars en creatieve geesten en is zonder twijfel de meest extravagante wijk in Johannesburg. Bij een bezoek worden al uw zintuigen op de proef gesteld - geuren, kleuren en geluid zorgen voor een bijzondere sfeer. Het straatbeeld wordt bepaald door creatieve “street art” en unieke restaurants, cafés, boetieks, kunstgalerieën, ateliers en winkels. In het weekend kunt u zelfs op de gezellige markt rondstruinen. Hier vindt u de hele wereld in één wijk.

3. Constitution Hill

In het centrum van modern Johannesburg staat een sterke herinnering aan de geschiedenis van Zuid-Afrika. Constitution Hill is een groot complex en bestaat uit vier verschillende delen: het oude fort, de vrouwengevangenis, het beruchte gevangenisblok nr. 4 en het nieuwe gerechtshof. In dit laatste deel zetelt nog steeds het gerechtshof. Duik in het verhaal van de Apartheid, een rondleiding is daarbij zeer de moeite waard.

4. Soweto

Soweto is waarschijnlijk de beroemdste en vroeger ook de beruchtste buurt van Zuid-Afrika. Het voormalig getto heeft zich echter ontwikkeld tot een druk centrum van creativiteit, restaurants, cultuur en muziek. Naar heerlijk eten hoeft u niet lang te zoeken en in iedere straat ontdekt u interessante “street art”. U mag tijdens uw rondreis in Johannesburg zeker Vilakazi Street niet missen. Zowel Nelson Mandela (bezoek Mandela House) en Desmond Tutu hebben in deze straat gewoond, waardoor het de enige straat in de wereld is waar twee Nobelprijswinnaars vandaan komen. In Soweto ervaart u hoe Johannesburg plezier aan het leven beleeft.

5. Hector Pieterson Museum

In de jaren ‘70 was Soweto het toneel van de opstand tegen het Zuid-Afrikaanse regime dat de Apartheid in stand hield. Het Hector Pieterson Museum is vernoemd naar een van de eerste schoolkinderen die tijdens de opstanden door de politie werd gedood. In het museum wordt het verhaal van de opstanden uitgelegd met persoonlijke getuigenissen, foto’s, video’s en informatieve teksten. Met dit ingrijpende verhaal bekijkt u de resterende vakantie in Johannesburg en Zuid-Afrika gegarandeerd met andere ogen. Minder

Johannesburg maakt deel uit van deze rondreizen

 • Neushoorn spotten in het Kruger Nationalpark

  vanaf

  € 1.795

  excl. vlucht (p.p.)

 • Landschap van het Kruger National Park bij zonsondergang

  vanaf

  € 3.499

  excl. vlucht (p.p.)

 • Giraf in het Nationale Park Zuid-Afrika van Kruger

  vanaf

  € 1.499

  excl. vlucht (p.p.)

 • De Tuinroute in Zuid-Afrika

  vanaf

  € 2.695

  excl. vlucht (p.p.)

Ontdek ook deze plekken tijdens uw Johannesburg reis

Profielfoto van Marlene Gube, Tourlane reisexpert voor Afrika reizen.

Uw reisexpert voor Afrika

Kosteloos en vrijblijvend reisadvies