REISADVIES:
085 888 3741

Johannesburg reizen

De mooiste bezienswaardigheden, highlights en tips van insiders

Uw reisadvies

Wij helpen u graag!

Al onze reizen worden door onze enthousiaste Afrika-experts aan uw wensen aangepast. Altijd gratis en vrijblijvend.

Plan een reis

Tips van onze experts voor uw avontuur in Johannesburg

Johannesburg is de stad waar alle culturen van Zuid-Afrika bij elkaar komen. Hoewel de grootste stad van het land niet bekend staat als toeristische bestemming, valt hier op cultureel en culinair vlak veel te beleven. Degene die meer over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis - ook de zwarte kant- wil leren, is hier aan het juiste adres: in Johannesburg vertellen het Apartheid Museum, Constitution Hill, het oude woonhuis van Nelson Mandela en het Hector Pieterson Museum het verhaal van de indringende geschiedenis en de hoopvolle toekomst. Daarnaast is rondleiding door het eens zo onstuimige stadsdeel Soweto of regeringsstad Pretoria een unieke beleving. Zuid-Afrika kent ook een sterke sportcultuur die u kunt ervaren tijdens een voetbal-, cricket- of rugbywedstrijd. De bijzondere smeltkroes van culturen maakt Jo’burg een bestemming die uw reis gegarandeerd speciaal maakt.

 1. Apartheid Museum

 2. Hector Pieterson Museum

 3. Maboneng Precinct

 4. Constitution Hill

 5. Soweto

 6. Cradle of Humankind

Bezienswaardigheden in Johannesburg

1. Apartheid Museum

Het Apartheid Museum geeft een indringende blik in de geschiedenis van Zuid-Afrika. In het museum wordt op indrukwekkende wijze het verhaal van de Apartheid verteld, van de slachtoffers en de vrijheidsstrijders. Het is zeker de moeite waard om in dit museum met rondleiding mee te gaan. Veel van de museumstukken zijn vroeger echt in actie gekomen om de Zuid-Afrikaanse samenleving te onderdrukken en segregeren. Door uw bezoek leert u niet alleen veel over de geschiedenis, maar begrijpt u ook de huidige toestand en de toekomst van Zuid-Afrika.

2. Hector Pieterson Museum

In de jaren ‘70 was Soweto het toneel van de opstand tegen het Zuid-Afrikaanse regime dat de Apartheid in stand hield. Het Hector Pieterson Museum is vernoemd naar een van de eerste schoolkinderen die tijdens de opstanden door de politie werd gedood. In het museum wordt het verhaal van de opstanden uitgelegd met persoonlijke getuigenissen, foto’s, video’s en informatieve teksten. Met dit ingrijpende verhaal bekijkt u Zuid-Afrika gegarandeerd met andere ogen.

3. Maboneng Precinct

Maboneng Precinct is een paradijs voor kunstenaars en creatieve geesten en is zonder twijfel de meest extravagante wijk in Johannesburg. Bij een bezoek worden al uw zintuigen op de proef gesteld - geuren, kleuren en geluid zorgen voor een bijzondere sfeer. Het straatbeeld wordt bepaald door creatieve “street art” en unieke restaurants, cafés, boetieks, kunstgalerieën, ateliers en winkels. In het weekend kunt u zelfs op de gezellige markt rondstruinen. Hier vindt u de hele wereld in één wijk.

4. Constitution Hill

In het centrum van modern Johannesburg staat een sterke herinnering aan de geschiedenis van Zuid-Afrika. Constitution Hill is een groot complex en bestaat uit vier verschillende delen: het oude fort, de vrouwengevangenis, het beruchte gevangenisblok nr. 4 en het nieuwe gerechtshof. In dit laatste deel zetelt nog steeds het gerechtshof. Duik in het verhaal van de Apartheid, een rondleiding is daarbij zeer de moeite waard.

5. Soweto

Soweto is waarschijnlijk de beroemdste en vroeger ook de beruchtste stad van Zuid-Afrika. Het voormalig getto heeft zich echter ontwikkeld tot een druk centrum van creativiteit, restaurants, cultuur en muziek. Naar heerlijk eten hoeft u niet lang te zoeken en in iedere straat ontdekt u interessante “street art”. U mag zeker Vilakazi Street niet missen. Zowel Nelson Mandela (bezoek Mandela House) en Desmond Tutu hebben in deze straat gewoond, waardoor het de enige straat in de wereld is waar twee Nobelprijswinnaars vandaan komen. In Soweto ervaart u hoe Johannesburg plezier aan het leven beleeft.

  Ontdek ook deze steden  Snelle & eenvoudige reisplanning

  Op maat gemaakte droomreizen

  Persoonlijk advies van Tourlane-experts

  Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

  Gratis en vrijblijvende aanbiedingen


  Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

  BEN JIJ EEN REISEXPERT?

  Tourlane zoekt jou!

  Verdien geld met de verkoop van unieke reizen!

  Meer informatie