Reisadvies:
Blik op Kaapstad in Zuid-Afrika

Ontdek Kaapstad

De mooiste bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips van insiders.

Wij helpen u graag!

Al onze reizen worden door onze enthousiaste experts aan uw wensen aangepast. Altijd gratis en vrijblijvend.

Kaapstad - de parel van Zuid-Afrika

Een reis door Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan Kaapstad. Omgeven door national parks en de oceaan, is dit de meest kosmopolitische stad van het land en beschikt het over het beste recept voor cultuur, natuur en avontuur. Vanaf de indrukwekkende top van de Tafelberg ziet u in één oogopslag wat deze stad te bieden heeft: Robbeneiland, botanische tuinen, kleurrijke straten, het Kaapstad-Stadion en de weg naar Kaap de Goede Hoop zijn nog maar het begin. De lokale bevolking zorgt voor een warm welkom met gastvrijheid, heerlijk eten en uitstekende wijnen. - Kaapstad is Zuid-Afrika op haar best.

  1. V&A Waterfront
  2. Tafelberg
  3. Seinheuwel
  4. Kasteel die Goeie Hoop
  5. Zeitz Museum of Contemporary Art Africa
  6. District 6 Museum
  7. Kirstenbosch Botanical Gardens
  8. Bo Kaap
  9. Oranjezicht City Farm - Market

Deze bezienswaardigheden wachten op u in Kaapstad

1. V&A Waterfront

Een bezoek aan de oude werf en haven van het Victoria & Alfred Waterfront mag u niet overslaan. In het decor van 19e eeuwse architectuur vindt u hier restaurants, winkels, boetieks en het Two Oceans Aquarium. Een heerlijke plek om gezellig te shoppen, rond te struinen en wellicht een zeehond te spotten. Vanuit deze haven vertrekken dagelijks meerdere rondvaartboten, onder andere naar Robbeneiland. Vergeet zeker uw fotocamera niet, want met de Tafelberg en de oceaan op de achtergrond schiet u hier de mooiste plaatjes.

2. Tafelberg

Eén hoogtepunt van Kaapstad is niet te missen - de Tafelberg. Met een sportieve wandeling of een ontspannen ritje in de kabelbaan bereikt u de top van de iconische berg. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad en oceaan en maakt u onvergetelijke foto’s. Doordat de Tafelberg een National Park is, vindt u hier verschillende wandelroutes. Is de berg niet in een wolkendek gehuld, dan wordt een bezoek aan de Tafelberg gegarandeerd een van uw highlights.

3. Signal Hill

Hoort u tijdens uw bezoek aan Kaapstad een hard kanonschot? Schrik dan niet, want dat is het geluid van de Noon Gun die traditioneel om 12:00 uur wordt afgevuurd. Dit kanon staat op de Seinheuvel, een prachtig uitzichtpunt naast de Tafelberg. De Seinheuvel biedt meer plezier dan alleen het kanon, want u kunt hier met modelvliegtuigen vliegen, paragliden, wandelen of klimmen.

4. Kasteel die Goeie Hoop

Op steenworp afstand van de haven van Kaapstad staat Kasteel die Goeie Hoop, het oudste koloniale gebouw van Zuid-Afrika. Het beroemde kasteel is een nationaal monument en is belangrijk voor de geschiedenis van Kaapstad. Meer dan twee eeuwen zetelden hier de regering en militaire instanties. Tegenwoordig vindt u hier twee musea, een prachtige tuin en kunt u een kijkje nemen in het Donker Gat (de oude gevangenis) en Delphine-pool. Iedere middag vindt er op de binnenplaats een sleutelceremonie plaats die u terugbrengt naar vervlogen tijden.

5. Zeitz Museum Of Contemporary Art Africa

Op de kades van V&A Waterfront staat het Zeitz Museum of Contemporary Art. Dit museum is een van de belangrijkste kunstinstellingen voor hedendaagse kunst. Het is uitsluitend gewijd aan Afrikaanse kunstenaars en beschikt over een zeer grote collectie. Van indrukwekkende fotocollages tot audiovisuele installaties, met of zonder rondleiding - iedere kunstliefhebber kijkt hier zijn ogen uit.

6. District 6 Museum

De sporen van de Apartheid zijn nergens zo goed te voelen als in District 6. Deze wijk was ooit een bruisend multicultureel gebied, maar werd in de jaren ‘60 volledig verwoest en tot “witte wijk” uitgeroepen. De bewoners werden ver van hun woonplaats verdreven. Het District 6 Museum vertelt het verhaal van deze geschiedenis en beschikt over een indrukwekkende collectie historische materialen en archiefstukken. Duik dieper in de geschiedenis van Kaapstad en de gevolgen van de Apartheid met een bezoek aan dit bijzondere museum.

7. Kirstenbosch Botanical Gardens

Onderaan de Tafelberg ligt een van de grootste botanische tuinen ter wereld. De Kirstenbosch Botanical Garden is in 1913 geopend en is het thuis van meer dan 20.000 inheemse plantensoorten. Oorspronkelijk is de tuin bedoeld om speciale Afrikaanse plantensoorten te beschermen en te bestuderen, maar Kirstenbosch is intussen uitgegroeid tot een geliefde plek voor toeristen en de lokale bevolking. Bij mooi weer kunt u hier heerlijk picknicken, wandelen of van het uitzicht genieten vanaf de Canopy Walkway. Wilt u meer informatie over alle bloemen en planten uit de tuin, dan organiseert Kirstenbosch Botanical Gardens ook gratis rondleidingen. Een echte must-see!

8. Bo Kaap

Fotogeniek en gezellig, dat is Bo Kaap. Aan de voet van Seinheuvel ligt de kleurrijkste buurt van Kaapstad. Doordat de gebouwen in veel bonte kleuren geschilderd zijn, heeft u het gevoel dat u door de regenboog loopt. Bo Kaap heeft veel restaurants, boetiekjes, kunstgalerieën en een grote markt. Een perfecte locatie om een paar uur ontspannen rond te slenteren.

9. Oranjezicht City Farm Market

Elke zaterdag wordt in Oranjezicht van 8:30 tot 14:00 uur de City-Farm-Market georganiseerd. Lokale boeren komen hier samen om hun biologische en ambachtelijke producten te verkopen. Een paradijs voor echte lekkerbekken, want hier kunt u veel regionale lekkernijen proeven en uitproberen. Daarnaast worden er veel andere activiteiten op deze markt georganiseerd, zoals tuinbouwcursussen en outdoor yoga.

Snelle & eenvoudige reisplanning

Op maat gemaakte droomreizen

Persoonlijk advies van Tourlane-experts

Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

Gratis en vrijblijvende aanbiedingen