Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Kaapstad in Zuid-Afrika vanuit de lucht gezien

Kaapstad reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Zuid-Afrika
  4. Kaapstad

  Wat te doen tijdens uw Kaapstad reis?

  Een rondreis door Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan Kaapstad. Omgeven door national parks en de oceaan, is dit de meest kosmopolitische stad van het land en beschikt het over het beste recept voor cultuur, natuur en avontuur. Vanaf de indrukwekkende top van de Tafelberg ziet u in één oogopslag wat deze stad te bieden heeft: Robbeneiland, botanische tuinen, kleurrijke straten, het Kaapstad-Stadion en de weg naar Kaap de Goede Hoop zijn nog maar het begin. De lokale bevolking zorgt voor een warm welkom met gastvrijheid, heerlijk eten en uitstekende wijnen.

  Wilt u uw reis naar Kaapstad verder personaliseren? Onze reisexperts staan tot uw beschikking om uw droomreis volledig op maat te maken - Kaapstad is Zuid-Afrika op haar best. Minder

  1. Ontdek deze levendige buurt direct aan de kust

   1. V&A Waterfront

   Het levendige V&A Waterfront in de Tafelbaai

  2. Bezoek de Tafelberg tijdens uw Kaapstad reis.

   2. De Tafelberg

   Bezoek en beklim de beroemdste berg van Zuid-Afrika

  3. Ontdek een van de grootste Botanische tuinen ter wereld tijdens uw verblijf in Kaapstad.

   3. Kirstenbosch Botanical Gardens

   Een van de grootste botanische tuinen ter wereld

  4. De oude poorten van Kasteel die Goeie Hoop in Kaapstad

   4. Kasteel die Goeie Hoop

   Het oudste Europese bouwwerk in Zuid-Afrika

  5. Aanblik van het Museum Of Contemporary Art Africa in Kaapstad

   5. Zeitz Museum Of Contemporary Art Africa

   Vooraanstaande kunstinstelling voor hedendaagse kunst

  Bezoek de beste bezienswaardigheden in Kaapstad

  1. V&A Waterfront

  Een bezoek aan de oude werf en haven van het Victoria & Alfred Waterfront mag u tijdens uw reis naar Kaapstad niet overslaan. In het decor van 19e eeuwse architectuur vindt u hier restaurants, winkels, boetieks en het Two Oceans Aquarium. Een heerlijke plek om gezellig te shoppen, rond te struinen en wellicht een zeehond te spotten. Vanuit deze haven vertrekken dagelijks meerdere rondvaartboten, onder andere naar Robbeneiland. Vergeet tijdens uw rondreis zeker uw fotocamera niet, want met de Tafelberg en de oceaan op de achtergrond schiet u hier de mooiste plaatjes.

  2. Tafelberg

  Eén hoogtepunt van Kaapstad is niet te missen - de Tafelberg. Met een sportieve wandeling of een ontspannen ritje in de kabelbaan bereikt u de top van de iconische berg. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad en oceaan en maakt u onvergetelijke foto’s. Doordat de Tafelberg een National Park is, vindt u hier verschillende wandelroutes. Is de berg niet in een wolkendek gehuld, dan wordt een bezoek aan de Tafelberg gegarandeerd een van de highlights tijdens uw reis in Kaapstad.

  3. Kirstenbosch Botanical Gardens

  Onderaan de Tafelberg ligt een van de grootste botanische tuinen ter wereld. De Kirstenbosch Botanical Garden is in 1913 geopend en is het thuis van meer dan 20.000 inheemse plantensoorten. Oorspronkelijk is de tuin bedoeld om speciale Afrikaanse plantensoorten te beschermen en te bestuderen, maar Kirstenbosch is intussen uitgegroeid tot een geliefde plek voor toeristen en de lokale bevolking. Bij mooi weer kunt u hier heerlijk picknicken, wandelen of van het uitzicht genieten vanaf de Canopy Walkway. Wilt u meer informatie over alle bloemen en planten uit de tuin, dan organiseert Kirstenbosch Botanical Gardens ook gratis rondleidingen. Een echte must-see tijdens uw reis naar Kaapstad!

  4. Kasteel die Goeie Hoop

  Op steenworp afstand van de haven van Kaapstad staat Kasteel die Goeie Hoop, het oudste koloniale gebouw van Zuid-Afrika. Het beroemde kasteel is een nationaal monument en is belangrijk voor de geschiedenis van Kaapstad. Meer dan twee eeuwen zetelden hier de regering en militaire instanties. Tegenwoordig vindt u hier twee musea, een prachtige tuin en kunt u een kijkje nemen in het Donker Gat (de oude gevangenis) en Delphine-pool. Iedere middag vindt er op de binnenplaats een sleutelceremonie plaats die u terugbrengt naar vervlogen tijden.

  5. Zeitz Museum Of Contemporary Art Africa

  Op de kades van V&A Waterfront staat het Zeitz Museum of Contemporary Art. Dit museum is een van de belangrijkste kunstinstellingen voor hedendaagse kunst. Het is uitsluitend gewijd aan Afrikaanse kunstenaars en beschikt over een zeer grote collectie. Van indrukwekkende fotocollages tot audiovisuele installaties, met of zonder rondleiding - iedere kunstliefhebber kijkt hier zijn ogen uit.

  6. District 6 Museum

  De sporen van de Apartheid zijn nergens zo goed te voelen als in District 6. Deze wijk was ooit een bruisend multicultureel gebied, maar werd in de jaren ‘60 volledig verwoest en tot “witte wijk” uitgeroepen. De bewoners werden ver van hun woonplaats verdreven. Het District 6 Museum vertelt het verhaal van deze geschiedenis en beschikt over een indrukwekkende collectie historische materialen en archiefstukken. Duik tijdens uw reis dieper in de geschiedenis van Kaapstad en de gevolgen van de Apartheid met een bezoek aan dit bijzondere museum.

  7. Signal Hill

  Hoort u tijdens uw reis in Kaapstad een hard kanonschot? Schrik dan niet, want dat is het geluid van de Noon Gun die traditioneel om 12:00 uur wordt afgevuurd. Dit kanon staat op de Seinheuvel, een prachtig uitzichtpunt naast de Tafelberg. De Seinheuvel biedt meer plezier dan alleen het kanon, want u kunt hier met modelvliegtuigen vliegen, paragliden, wandelen of klimmen.

  8. Bo Kaap

  Fotogeniek en gezellig, dat is Bo Kaap. Aan de voet van Seinheuvel ligt de kleurrijkste buurt van Kaapstad. Doordat de gebouwen in veel bonte kleuren geschilderd zijn, heeft u het gevoel dat u door de regenboog loopt. Bo Kaap heeft veel restaurants, boetiekjes, kunstgalerieën en een grote markt. Een perfecte locatie om tijdens uw reis in Kaapstad een paar uur ontspannen rond te slenteren.

  9. Oranjezicht City Farm Market

  Elke zaterdag wordt in Oranjezicht van 8:30 tot 14:00 uur de City-Farm-Market georganiseerd. Lokale boeren komen hier samen om hun biologische en ambachtelijke producten te verkopen. Een paradijs voor echte lekkerbekken, want hier kunt u veel regionale lekkernijen proeven en uitproberen. Daarnaast worden er veel andere activiteiten op deze markt georganiseerd, zoals tuinbouwcursussen en outdoor yoga. Minder

  Kaapstad maakt deel uit van deze rondreizen

  1. Neushoorn spotten in het Kruger Nationalpark

   vanaf

   € 1.795

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Landschap van het Kruger National Park bij zonsondergang

   vanaf

   € 3.499

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Giraf in het Nationale Park Zuid-Afrika van Kruger

   vanaf

   € 1.499

   excl. vlucht (p.p.)

  4. De Tuinroute in Zuid-Afrika

   vanaf

   € 2.695

   excl. vlucht (p.p.)

  Culturele evenementen in Kaapstad

  1. Carnaval in Kaapstad - de "Kaapse Klopse" Carnaval

   Kaapstad Carneval

   In januari wordt Kaapstad Carnaval gevierd. De bevolking noemt dit "Kaapse Klopse" en het is de perfecte mix tussen een Europese en Braziliaanse carnavalsoptocht. Het is het oudste evenement in Kaapstad.

  2. Elk jaar in juni en juli komen duizenden kunst- en dansliefhebbers naar Kaapstad voor het National Arts Festival. Kunst en ambachten, muziek, theater en nog veel meer kunt u hier verwachten.

   National Arts Festival

   Elk jaar in juni en juli komen duizenden kunstliefhebbers naar Kaapstad voor het National Arts Festival. Je kunt kunst en kunstnijverheid, muziek, theater en...

  Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreis

  1. Cango Caves, Oudtshoorn, Zuid-Afrika

   Oudtshoorn

  2. Uitzicht op de Heads vuurtoren in Knysna, Zuid-Afrika

   Knysna

  3. Skyline van Johannesburg in Zuid-Afrika

   Johannesburg