Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Uitzicht op de Heads vuurtoren in Knysna, Zuid-Afrika

Knysna reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Zuid-Afrika
  4. Knysna

  Wat te doen tijdens uw Knysna reis?

  Met Knysna als reisbestemming ontdekt u een stukje paradijs in Zuid-Afrika. Aan de lagune kunt u bijkomen van alle avonturen die u onderweg heeft beleefd, maar kunt u tegelijk nieuwe indrukken opdoen. Vanuit de haven vertrekt u bijvoorbeeld met een bootexcursie op zoek naar walvissen en dolfijnen, in Featherbed Nature Reserve verkent u hikend kleine paden langs water en stranden, of u neemt een verfrissende duik in een van de ‘rock pools’. Een avondje uit tijdens uw reis? Dan mag u de haven van Knysna, met gezellige restaurants, bars en winkeltjes, zeker niet missen. Hier staat natuurschoon en ontspanning centraal.

  1. Federbett Lagune in de Nature Reserve, Knysna, Zuid-Afrika

   1. Featherbed Nature Reserve

  2. Een genot voor natuurliefhebbers: Knysna-woud in Zuid-Afrika

   2. Knysna Forest

  3. Knysna Elephant Park in Zuid-Afrika

   3. Knysna Elephant Park

  4. De kustlijn van de Knysna Heads in Zuid-Afrika

   4. Knysna Heads

  5. Wandel langs de Knysna-kades aan het water op uw Knysna-reis.

   5. The Waterfront Knysna Quays

  6. Leisure Island in Knysna Zuid-Afrika

   6. Leisure Island

  7. Mitchell's Brewery in Knysna Zuid-Afrika

   7. Mitchell's Brewery Knysna

  8. Millwood House in Knysna, Zuid-Afrika

   8. Millwood House Museum

  De beste bezienswaardigheden in Knysna

  1. Featherbed Nature Reserve

  Het Featherbed Nature Reserve is een natuurreservaat gelegen aan de westkant van Knysna Head. In 2017 zijn grote delen van het reservaat getroffen door een brand, maar de flora en fauna zijn inmiddels hersteld, waardoor u weer volop van dit bijzondere gebied kunt genieten. Hier heerst absolute rust en stilte en heeft u een spectaculair uitzicht op de omliggende natuur en de oceaan. Er worden verschillende land- en watertochten aangeboden, zodat u de fascinerende landschappen van dichtbij kunt beleven.

  2. Knysna Forest

  Het Knysna Forest is een absolute paradijs voor natuurliefhebbers. Het grootste bosgebied van Zuid-Afrika beslaat 80.000 hectare en biedt oerwoudachtige landschappen. Geelhouten bomen tot 800 jaar oud en Kaapse kastanjebomen steken majestueus de lucht in. Als u geluk heeft, ontdekt u een van de zeldzame bosolifanten. Maar ook antilopen en een verscheidenheid aan vogels noemen het bos hun thuis. Pak een mand met eten en drinken en picknick op een van de charmante plekken tijdens uw wandeling.

  3. Knysna Elephant Park

  In Knysna Elephant Park kunt u heel dicht bij deze grijze reuzen komen. Het park, dat gewijd is aan de bescherming van de bijna uitgestorven bosolifanten, biedt de dieren veel ruimte midden in de adembenemende natuur. De dieren zijn gewend aan mensen en eten zelfs uit de hand! Mis deze unieke kans niet en neem deel aan een van de rondleidingen die dagelijks om 08:30 uur beginnen.

  4. Knysna Heads

  De Knysna Heads, twee enorme zandstenen kliffen, omzomen de haveningang van de stad en bieden een indrukwekkend uitzicht over de hele lagune en de indrukwekkende branding van de Indische Oceaan. De Koninklijke Marine beschreef deze smalle ingang ooit als de gevaarlijkste ter wereld. Het westelijke hoofd, waar zich het Featherbed Natuurreservaat bevindt, is alleen te bereiken met een georganiseerde excursie. De oostelijke rots biedt echter minstens zo'n spectaculair uitzicht en is goed bereikbaar met de auto.

  5. The Waterfront Knysna Quays

  Aan de idyllische boulevard van de haven vindt u naast de kleine jachthaven talrijke restaurants, bars en interessante winkels om te winkelen. Hier kunt u op zoek gaan naar unieke souvenirs of genieten van een havenrondvaart. Sommige touroperators hebben ook dinercruises in hun portfolio, waar u kunt genieten van de heerlijke lokale visgerechten terwijl u zich ontspant in de lagune.

  6. Leisure Island

  Leisure Island is een van de twee buitenwijken van Knysna en ligt ongeveer zes kilometer van het centrum. Hier vindt u prachtige stranden van waaruit u kunt genieten van een prachtig uitzicht door de twee Knysna Heads naar de oceaan. Vanwege het ondiepe, rustige water is Bollard Bay Beach vooral populair bij gezinnen met kinderen. Eenmaal per jaar wordt het eiland ook omgetoverd tot Treasure Isle, een tweedaags festival waar lokale cateraars, ambachtslieden en ondernemers hun producten aanbieden.

  7. Mitchell's Brewery Knysna

  Enkele kilometers ten zuiden van Knysna ligt een kleine exclusieve ambachtelijke bierbrouwerij Mitchells's Brewery. De fijne bieren worden hier sinds 1983 gebrouwen, waarmee Mitchell de oudste onafhankelijke brouwerij van Zuid-Afrika is. Geen wonder dus dat ze nu ook buiten de nationale grenzen bekend zijn. Op weekdagen kunt u deelnemen aan één van de rondleidingen in de brouwerij, die altijd om 10.30 uur plaatsvinden.

  8. Millwood House Museum

  Het charmante Millwood House museum is een van de vijf gebouwen in het Knysna Museum en illustreert de geschiedenis van de regio op levendige wijze. Ooit gevestigd in het kleine goudmijnstadje Millwood, dat in 1876 beroemd werd, kunt u meer te weten komen over de oprichters van de stad George Rex en de korte goudkoorts die hier woedde. Nadat de mijnen uitgeput waren, werd het huis volledig ontmanteld en herbouwd in Knysna. Maak hier een uitstapje naar het verleden. Minder

  Bezoek Knysna tijdens deze rondreizen

  1. Neushoorn spotten in het Kruger Nationalpark

   vanaf

   € 1.795

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Landschap van het Kruger National Park bij zonsondergang

   vanaf

   € 3.499

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Giraf in het Nationale Park Zuid-Afrika van Kruger

   vanaf

   € 1.499

   excl. vlucht (p.p.)

  4. De Tuinroute in Zuid-Afrika

   vanaf

   € 2.695

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreis

  1. Kaapstad in Zuid-Afrika vanuit de lucht gezien

   Kaapstad

  2. Cango Caves, Oudtshoorn, Zuid-Afrika

   Oudtshoorn

  3. Skyline van Johannesburg in Zuid-Afrika

   Johannesburg