Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Cango Caves, Oudtshoorn, Zuid-Afrika

Oudtshoorn reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Afrika
  3. Zuid-Afrika
  4. Oudtshoorn

  Wat te doen tijdens uw Oudtshoorn reis?

  Oudtshoorn is een oase aan de Garden Route. Kleine kans dat u hier in een regenbui terecht zult komen, want met meer dan 330 zonnige dagen per jaar is Oudtshoorn de zonnigste stad van Zuid-Afrika. In de omgeving ontdekt u hoe mooi en afwisselend een berglandschap kan zijn - de stad ligt namelijk tussen de bergketens van Outeniqua en Swartberg. Wandel door de kalksteengrotten van Cango Caves of bewonder de watervallen bij Rust en Vrede. Het zijn echter struisvogels die in Oudtshoorn de show stelen. Vroeger waren de struisvogelfarms de grootste bron van inkomsten voor de stad, maar nu zijn ze geopend voor bezoek. Hier kunt u de snelste loopvogel ter wereld in actie zien. Zo’n afwisselende tussenstop gedurende uw rondreis is zeker de moeite waard.

  1. Cango Caves, Oudtshoorn, Zuid-Afrika

   1. Cango Caves

   Een spectaculair ondergronds wonder

  2. Beleef stokstaartjes in het wild in het natuurgebied van Oudtshoorn

   2. Meerkat Adventures

   Beleef stokstaartjes in het wild in het natuurgebied

  3. Geniet van eersteklas wijnen tijdens uw Zuid-Afrika reis bij Rust en Vrede.

   3. Rust en Vrede

   Geniet van eerste klas Zuid-Afrikaanse wijnen

  De beste bezienswaardigheden in Oudtshoorn

  1. Cango Caves

  Bij de ingang van de pittoreske Cango Valley liggen de Cango Caves, een spectaculair ondergronds wonder. Gelegen op een kalkstenen bergkam parallel aan de beroemde Swartberg Mountains, vindt u adembenemende druipsteengrotten met enorme natuurlijke hallen en torenhoge formaties. Cango Caves is de enige showgrot in Afrika- en daarbij heeft u de keuze tussen gemakkelijke sightseeingtours of avontuurlijke tochten. Alle rondleidingen worden in het Engels aangeboden.

  2. Meerkat Adventures

  Deze tour begint voor zonsopgang en duurt meestal twee tot drie uur. Vroeg opstaan is de moeite waard, want alleen al het unieke kleurenspel in de lucht bij een kopje koffie of thee is een onvergetelijke ervaring. Daarna maakt u een korte wandeling naar het ongerepte natuurgebied, waar u de schattige stokstaartjes kunt bekijken en spannende informatie krijgt over het zeer uitgesproken sociale gedrag van deze dieren. Kinderen vanaf tien jaar zijn van harte welkom.

  3. Rust en Vrede

  Rust en Vrede is een uitstekend voorbeeld van prachtige landschapsarchitectuur. Ingebed in de Helderberge heeft deze woning een wereldwijde naam opgebouwd. Hoewel het slechts 55 hectare groot is, heeft elke meter zijn eigen charme. De focus van dit landgoed ligt echter vooral op rode wijn, voornamelijk Shiraz, Cabernet en Merlot. In de loop der jaren is het pand niet alleen favoriet van president Mandela, maar ook door de Deense koningin. Geniet van eerste klas Zuid-Afrikaanse wijnen met een uitstekende lunch of diner.

  4. Ostrich Show Farms

  Voor jong en oud is het een spannende ervaring om de grootste levende vogel, de struisvogel, te leren kennen. Er zijn verschillende boerderijen die rondleidingen aanbieden. Hier vindt u antwoorden op al uw vragen. Bekijk de jockeys die met ongelooflijke snelheden op de rug van deze machtige vogels zitten- struisvogels kunnen tot wel 70 kilometer per uur bereiken. Na een dag vol belevenissen gedurende u reis rondom Oudtshoorn, kunt u zich ontspannen in het gezellige restaurantje om de hoek. Minder

  Bezoek Oudtshoorn tijdens deze rondreizen

  1. Neushoorn spotten in het Kruger Nationalpark

   vanaf

   € 1.795

   excl. vlucht (p.p.)

  2. Landschap van het Kruger National Park bij zonsondergang

   vanaf

   € 3.499

   excl. vlucht (p.p.)

  3. Giraf in het Nationale Park Zuid-Afrika van Kruger

   vanaf

   € 1.499

   excl. vlucht (p.p.)

  4. De Tuinroute in Zuid-Afrika

   vanaf

   € 2.695

   excl. vlucht (p.p.)

  Ontdek ook deze plekken tijdens uw rondreis

  1. Kaapstad in Zuid-Afrika vanuit de lucht gezien

   Kaapstad

  2. Uitzicht op de Heads vuurtoren in Knysna, Zuid-Afrika

   Knysna

  3. Skyline van Johannesburg in Zuid-Afrika

   Johannesburg