REISADVIES:
085 888 3741

Oudtshoorn reizen

De mooiste bezienswaardigheden, highlights en tips van insiders

Uw reisadvies

Wij helpen u graag!

Al onze reizen worden door onze enthousiaste Afrika-experts aan uw wensen aangepast. Altijd gratis en vrijblijvend.

Plan een reis

Tips van onze experts voor uw avontuur in Oudtshoorn

Oudtshoorn is een oase aan de Garden Route. Kleine kans dat u hier in een regenbui terecht zult komen, want met meer dan 330 zonnige dagen per jaar is Oudtshoorn de zonnigste stad van Zuid-Afrika. In de omgeving ontdekt u hoe mooi en afwisselend een berglandschap kan zijn - de stad ligt namelijk tussen de bergketens van Outeniqua en Swartberg. Wandel door de kalksteengrotten van Cango Caves of bewonder de watervallen bij Rust en Vrede. Het zijn echter struisvogels die in Oudtshoorn de show stelen. Vroeger waren de struisvogelfarms de grootste bron van inkomsten voor de stad, maar nu zijn ze geopend voor bezoek. Hier kunt u de snelste loopvogel ter wereld in actie zien. Zo’n afwisselende tussenstop is zeker de moeite waard.

 1. Cango Caves

 2. Ostrich Show Farms

 3. Meerkat Adventures

 4. Rust en Vrede

Bezienswaardigheden in Oudtshoorn

1. Cango Caves

Bij de ingang van de pittoreske Cango Valley liggen de Cango Caves, een spectaculair ondergronds wonder. Gelegen op een kalkstenen bergkam parallel aan de beroemde Swartberg Mountains, vindt u adembenemende druipsteengrotten met enorme natuurlijke hallen en torenhoge formaties. Cango Caves is de enige showgrot in Afrika- en daarbij heeft u de keuze tussen gemakkelijke sightseeingtours of avontuurlijke tochten. Alle rondleidingen worden in het Engels aangeboden.

2. Ostrich Show Farms

Voor jong en oud is het een spannende ervaring om de grootste levende vogel, de struisvogel, te leren kennen. Er zijn verschillende boerderijen die rondleidingen aanbieden. Hier vindt u antwoorden op al uw vragen. Bekijk de jockeys die met ongelooflijke snelheden op de rug van deze machtige vogels zitten- struisvogels kunnen tot wel 70 kilometer per uur bereiken. Na een dag vol belevenissen kunt u zich ontspannen in het gezellige restaurantje om de hoek.

3. Meerkat Adventures

Deze tour begint voor zonsopgang en duurt meestal twee tot drie uur. Vroeg opstaan is de moeite waard, want alleen al het unieke kleurenspel in de lucht bij een kopje koffie of thee is een onvergetelijke ervaring. Daarna maakt u een korte wandeling naar het ongerepte natuurgebied, waar u de schattige stokstaartjes kunt bekijken en spannende informatie krijgt over het zeer uitgesproken sociale gedrag van deze dieren. Kinderen vanaf tien jaar zijn van harte welkom.

4. Rust en Vrede

Rust en Vrede is een uitstekend voorbeeld van prachtige landschapsarchitectuur. Ingebed in de Helderberge heeft deze woning een wereldwijde naam opgebouwd. Hoewel het slechts 55 hectare groot is, heeft elke meter zijn eigen charme. De focus van dit landgoed ligt echter vooral op rode wijn, voornamelijk Shiraz, Cabernet en Merlot. In de loop der jaren is het pand niet alleen favoriet van president Mandela, maar ook door de Deense koningin. Geniet van eerste klas Zuid-Afrikaanse wijnen met een uitstekende lunch of diner.

  Ontdek ook deze steden  Snelle & eenvoudige reisplanning

  Op maat gemaakte droomreizen

  Persoonlijk advies van Tourlane-experts

  Vluchten, reisprogramma's, gidsen - alles uit één hand

  Gratis en vrijblijvende aanbiedingen


  Met Tourlane wordt iedereen een ontdekkingsreiziger. Als uw persoonlijke expert plannen wij onvergetelijke reizen die u zich uw leven lang zult herinneren. Samen vinden we het volgende grote avontuur dat perfect op uw wensen en dromen is afgestemd.

  BEN JIJ EEN REISEXPERT?

  Tourlane zoekt jou!

  Verdien geld met de verkoop van unieke reizen!

  Meer informatie