Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Klooster in de tijgergrot in Bhutan

Rondreizen in Bhutan

Mysterieus Koninkrijk in de Himalaya

 1. Bestemmingen
 2. Azië
 3. Bhutan

Wat een reis naar Bhutan uniek maakt?

Onaangeroerd en mysterieus - een Bhutan-trip heeft nog steeds de charme van het onbekende. Het koninkrijk in de Himalaya heeft zijn grenzen pas in 1974 opengesteld voor toeristen en biedt nog volop ruimte voor ontdekking. Door het lange isolement en de focus op zacht kwaliteitstoerisme sinds de opening zijn de Bhutanese cultuur en natuurlijke schoonheid ongerept gebleven. Het kleine land in Zuid-Azië grenst aan India en Tibet in China en maakt indruk met zijn landschappelijke diversiteit en culturele kenmerken. Bezoek het boeddhistische klooster Taktshang, de steden Paro en Thimphu en beleef de natuur in nationale parken zoals het Royal Manas National Park.

Ontdek deze bestemmingen in Bhutan

Bhutan biedt een rijke cultuur en een overvloed aan natuurlijke schoonheid die het ontdekken waard is tijdens uw Bhutan-tour. Bezoek steden die bruisen van de cultuur en ontdek alle bezienswaardigheden en tempels met eigen ogen. Wees getuige van de adembenemende flora en fauna in de nationale parken en beleef een bijzonder land met de aanbevelingen van onze reisdeskundigen op een intensieve manier.

Hoe is het eten en de cultuur in Bhutan?

 • Cultuur in Bhutan: Dansers op het Bhutanese Tshechu Festival

  Cultuur in Bhutan

  De Bhutanese taal, literatuur, kunst en architectuur en sociale en culturele waarden hebben hun oorsprong in het boeddhisme. De mensen van Bhutan volgen een voorgeschreven gedragscode, Driglam Namzha genaamd, die het gedrag en de kleding van het publiek reguleert.

 • Eten in Bhutan: Traditionele kruidige stoofpot Ema Datsi

  Voedsel in Bhutan

  Ema Datsi, het nationale gerecht van Bhutan, bestaat uit pepers ("ema") en een saus van yakkaas ("datsi"). Naast chili worden ook seizoensgroenten zoals varen, bamboe, champignons of taro aan de stoofpot toegevoegd. Als bijgerecht bij de hete chili is er rijst.

Wat te doen tijdens uw Bhutan reis?

Klokhelling

De Taktshang of Tiger Nest Klooster, is de meest bekende bezienswaardigheid in Bhutan. Monniken wonen nog steeds in het boeddhistische klooster. Wat het klooster zo beroemd maakt is de ligging hoog op een rotsachtige helling. Om bij de Taktshang te komen, moet u tot 3.120 meter hoogte gaan. Hiervoor is de klim naar Paro 700 meter hoog. Het is de moeite waard om vroeg te beginnen met de beklimming, dan zijn de temperaturen aangenamer. Na de beklimming wordt u beloond met het uitzicht op het Parodal. Aan het klooster zijn enkele grotten verbonden die bezocht kunnen worden.

Thimphu

De hoofdstad Thimphu is een goed uitgangspunt voor een rondreis van Bhutan vanwege de nabijheid van het vliegveld. Net buiten de stad ligt het Dechencholingspaleis, dat ooit de officiële residentie van de koninklijke familie was en een indrukwekkende excursiebestemming is.

Boeddha Dordenma

De Boeddha Dordenma in het natuurpark Kuenselphodrang bij Thimphu is zeker een bezoek waard. De gouden Boeddha-figuur is een van de grootste zittende Boeddha's ter wereld. En nog meer: Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad Thimphu.

Fobjikha-vallei

De Phobjikha-vallei is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Het bijna ongerepte dal is beroemd om de zwarthals kraanvogel, die hier van oktober tot februari in winterslaap gaat. De bergen omringen het dal van alle kanten, een ideaal wandelgebied dat het verkennen waard is. Minder

Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

Azië Expert

Uw reisexpert voor Azië

Kosteloos & vrijblijvend reisadvies