Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Cambodja Droom Strandreis

Rondreizen in Cambodja

Magische momenten in het oude koninkrijk

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Cambodja

  Wat een reis door Cambodja uniek maakt?

  Cambodja is een land met een rijk verleden. Het indrukwekkende tempelcomplex van Angkor Wat is een heel bijzondere getuige van de tijd en een bezoek is hier bijna verplicht als u het koninkrijk bezoekt. Het spectaculaire bouwwerk staat immers zelfs op de nationale vlag. In het archeologische park van Angkor, waar ook het tempelcomplex zich bevindt, kunt u gemakkelijk meerdere dagen doorbrengen. Vooral bij zonsopgang of zonsondergang beleeft u hier magische momenten die u niet snel zult vergeten.

  Naast de bewonderenswaardige architectuur van hun voorouders zijn de Khmers zelf echter een belangrijk facet dat uw reis onvergetelijk zal maken. Vooral tijdens boottochten over de Tonle Sap, het grootste meer in Zuidoost-Azië, ervaart u het dagelijks leven op en rond het water van dichtbij en krijgt u unieke inzichten in het leven van de vissers en hun gezinnen. Ook in Kratie, een pittoresk stadje aan de machtige Mekong rivier, krijgt u de kans om de charmante plattelandsbevolking van Cambodja te leren kennen en een gevoel voor uw reisbestemming te ontwikkelen. Minder

  Ontdek deze bestemmingen in Cambodja

  Ontdek levendige steden met kleurrijke markten en architectonische hoogtepunten uit de koloniale tijd, maar ook droomachtige stranden, weelderig regenwoud en vooral warme inwoners.

  1. De Wat Banan Tempel bij Battambang Cambodja

   Battambang

  2. Verlaten kerk in Preah Monivong Bokor National Park bij Kampot Cambodja

   Kampot

  3. Uitzicht vanaf het water op het eiland Koh Rong Samloem in Cambodja

   Koh Rong Samloem

  4. Het Nationaal Museum van Phnom Penh Cambodja

   Phnom Penh

  5. Boomworteltempel Ta Prohm bij Siem Reap Cambodja

   Siem Reap

  6. De Wat Leu Pagoda in Sihanoukville Cambodja

   Sihanoukville

  De acht beste bezienswaardigheden in Cambodja

  1. Angkor Wat

  Het tempelcomplex bij Siem Reaps zou de top van Mount Meru, het huis van de goden, vertegenwoordigen. Het is niet alleen een meesterwerk van de Khmer architectuur, het is waarschijnlijk het meest fantastische tempelcomplex ter wereld. Ga de trap op naar het hoogste niveau van het complex en geniet van het adembenemende uitzicht op de omgeving.

  2. Angkor Thom

  De machtige stad Angkor Thom werd door koning Jayavarman VII gebouwd als een onneembare vesting. Geen wonder dus dat u op weg naar binnen een 100 meter brede gracht en een acht meter hoge stadsmuur passeert. Binnen kunt u het Terras van de Leperkoning en het Terras van de Olifanten bewonderen voordat u verder gaat naar het hoogtepunt, de Bajonetempel in het midden van de stad.

  3. Siem Reap

  Siem Reap heeft niet alleen fascinerende tempelcomplexen te bieden, maar ook het imposante Tonle Sap, het grootste meer in Zuidoost-Azië en een van de meest visrijke binnenwateren ter wereld, ligt in de buurt. Boottochten, langs mangrovebossen en rustige waterwegen, brengen u naar de zogenaamde drijvende dorpen. Het dagelijks leven aan het meer ontdekken is een heel bijzondere ervaring.

  4. Kep Peninsula

  In het zuiden van het land, aan de Golf van Thailand, is Kep een charmante kustplaats en een waar paradijs. In het verleden kwam de elite van het land hier samen voor een verblijf aan zee. De rustige stad, waarvan de populariteit heeft geleden onder de Rode Khmer, beleeft momenteel een heropleving. Verken Kep met de fiets, ontspan op het strand of bezoek de populaire "Crab Market".

  5. Phnom Penh

  De bruisende hoofdstad Phnom Penh was een belangrijk centrum van het land in de tijd van het Khmer Koninkrijk. Ondanks het recente duistere verleden zal de stad u fascineren met haar koloniale charme. Phnom Penh is schilderachtig gelegen aan de samenvloeiing van de Tonle Sap en de Mekong, en wacht op u met brede, met bomen omzoomde boulevards en goed bewaard gebleven architectonische monumenten.

  6. Phnom Kulen Nationaal Park

  Phnom Kulen National Park ligt ook in de buurt van Siem Reap en heeft een bijzondere historische betekenis. Volgens de legende ligt de wieg van het Angkor-rijk van de Khmer op de bijna 500 meter hoge berg. Bezoek de Rivier van 1.000 Lingas, de liggende Boeddha uitgehouwen in een rots en de twee watervallen hier. Op weg naar het nationale park heeft u ook de mogelijkheid om de tempels in Roluos of Banteay Srei te bezoeken.

  7. Kampong Cham

  Kampong Cham is de derde grootste stad van Cambodja en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Naast vele koloniale gebouwen wachten hier indrukwekkende tempels zoals Wat Nokor Bachey met zijn interessante en mooie muurschilderingen op u. In de periode december en juni heeft u de mogelijkheid om de beroemde bamboebrug van Kampong Cham te bezoeken. Deze wordt traditioneel elk jaar gebouwd om toegang te bieden tot Koh Pen Eiland.

  8. Kampot

  Verheug u op de Franse koloniale architectuur te midden van charmante landschappen aan de oevers van de Teuk Chhou - welkom in Kampot. De stad staat bekend om zijn aromatische zwarte peper en als producent van o.a. durianfruit. Kampot ligt dicht bij de zee, kijk hoe de vissers zich voorbereiden op hun dagelijkse vangst in de late namiddag of bezoek de vismarkt in de vroege ochtend. Ook Bokor National Park ligt in de buurt, waar een schilderachtig natuurschoon en een adembenemend uitzicht op u wachten. Minder

  Praktische informatie voor de reis

  Bekijk ook deze bestemmingen in Azië

  1. Bezoek de Taj Mahal aan de Jamuna rivier in Agra tijdens uw rondreis door India.

   India

  2. Bezoek de Borobodur-tempel op Java tijdens uw Indonesische vakantie.

   Indonesië

  3. Het Koh Tapu Rock of James Bond Island in Phang Nga National Park in Thailand

   Thailand

  4. Ontdek naast vele pagodes ook de Mount Fuji tijdens een Japan tour.

   Japan

  5. Tijdens een Vietnam-tour ontdek je spannende tempels

   Vietnam

  6. Uitzicht op de tempel tijdens een Myanmar rondreis in Azië

   Myanmar

  7. Verken de grotten en lagunes rond Vang Vieng tijdens uw rondreis door Laos.

   Laos

  8. Populaire reisbestemming en het symbool van China: De Grote Muur van China

   China