Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
De Wat Banan Tempel bij Battambang Cambodja

Battambang reizen

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Cambodja
  4. Battambang

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Battambang?

  Een bezoek aan Battambang, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, zorgt voor authentieke reiservaringen in een charmante omgeving. In tegenstelling tot het wereldberoemde Siem Reap of het levendige Sihanoukville, treft u hier een vrij rustige sfeer aan. Goed onderhouden gebouwen uit de Franse koloniale tijd en enkele prachtige pagodes verrijken het stadsbeeld.

  Rondom de centrale markt Psar Nat heeft zich een jonge creatieve scene gevestigd en in de rustige steegjes zijn er originele winkels, galerijen en open studio's. Een verblijf in Battambang is een prachtige gelegenheid om u onder te dompelen in het normale dagelijkse leven van een grote Cambodjaanse stad. De provincie Battambang wordt beschouwd als de 'rijstkom' van Cambodja en uw excursies naar de bezienswaardigheden in de omgeving nemen u mee langs idyllische rijstvelden. Minder

  1. Battambang Phnom Sampov

   Phnom Sampov

   Een belangrijke religieuze plaats

  2. Battambang Dombong Khieu Nhung standbeeld

   Lok Ta Dambong Kra Nhoung

   Opgedragen aan de legende van de naam van de stad

  3. Battambang Bamboe trein

   Bamboetrein

   Een avontuurlijke ervaring

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Battambang?

  1. Tempel Wat Ek Phnom

  Op iets minder dan 10 kilometer van het centrum van de stad is de verwoeste tempel van Wat Ek Phnom een "must" tijdens uw verblijf in Battambang. De tempel werd gebouwd in de 11e eeuw op een blootgestelde, licht verhoogde plek en wordt al lang beschouwd als een van de mooiste heilige gebouwen uit de Angkor-dynastie. In de jaren zeventig van de vorige eeuw had het oude bouwwerk veel te lijden onder het feit dat het door het Rode Khmer-bewind als gevangenis werd misbruikt en zwaar werd beschadigd. Toch geven de goed bewaard gebleven reliëfwerkzaamheden aan de frontondriehoeken en lateien van de tempeltoren een indruk van de oorspronkelijke schoonheid van de tempel. Ze verbeelden fraai bewerkte scènes uit de Indiase mythologie. Voor het oude tempelcomplex is een moderne, kleurrijke pagode gebouwd, geflankeerd door een indrukwekkend beeld van een zittende Boeddha. Het tempelcomplex is een populaire lokale bestemming, gebruikt als decor voor een traditionele picknick op festivaldagen.

  2. Phnom Sampov

  Phnom Sampov is een rotsachtige heuvel van ongeveer 100 meter hoog met een silhouet dat lijkt op een rommel, het traditionele zeilschip van Oost-Azië. Een trap met een paar honderd treden leidt naar de top, waar in de jaren zestig een pagode werd gebouwd. De berg is ook de thuisbasis van verschillende stupas, halfronde koepelvormige gewelven die belangrijke symbolen zijn in de boeddhistische religieuze leer als begraafplaatsen of opslagplaatsen van relikwieën. Vanuit Phnom Sampov is er een ongewoon indrukwekkend uitzicht op het grotendeels ongerepte landschap. In de schemering ontstaat een heel bijzondere sfeer, wanneer enorme zwermen vleermuizen hun grot verlaten voor de nachtelijke zoektocht naar voedsel en de lucht verduistert. Niet alleen vleermuizen leven in de grotten, maar ook veel apen, die een rituele betekenis hebben en de lokale pelgrims houden ervan om ze te voeden.

  3. Wat Samrong Knong Pagode

  Niet ver van Battambang vindt u de Samrong Knong Pagode, die zeker de moeite waard is. Het wordt beschouwd als een van de oudste, goed bewaarde pagodes in de provincie Battambang. Het gebouw is natuurlijk niet zo oud als de tempel van de Khmer-dynastie, maar werd pas aan het begin van de 18e eeuw door de boeddhistische monnik Thudong Chey gebouwd. Door de afgelegen ligging diende de site als een plaats van contemplatie en werd ze door de lokale bevolking als een heilige plaats beschouwd.

  4. Lok Ta Dombong Khieu Nhung Standbeeld

  Het grote beeld bij de ingang van Battambang is gewijd aan de legende rond de oorsprong van de naam van de stad en de provincie Battambang. Het toont een jonge man met de naam Ta Dambang. Volgens de legende bezat hij ooit een magische zwarte stok waarmee hij tot opvolger van de koning kon worden uitgeroepen. Toen de echte erfgenaam prins zijn claim maakte, trok Ta Dambang zich terug en gooide de stok weg. De prins noemde toen zijn koninkrijk Bat Dambang, wat zich vertaalt als "de verdwenen stok". Hieruit ontwikkelde zich de naam Battambang in de loop van de traditie.

  5. Wat Banan Tempel

  Op een heuvel ongeveer 30 minuten buiten het stadsgebied van Battambang ligt de tempel Wat Banan. Als u voor uw bezoek naar Siem Reap bent geweest, staat u hier een echte deja vu ervaring te wachten. De ruïnes van de kleine tempel met vijf torens doen verbazend genoeg denken aan het silhouet van de beroemde tempel Angkor Wat. Het relatief goed bewaard gebleven bouwwerk is waarschijnlijk rond het jaar 1060 gebouwd en dateert dus uit dezelfde tijd als de beroemde tempelcomplexen van Angkor. De ietwat moeizame klim naar Wat Banan over bijna 400 treden wordt ook beloond met een fantastisch uitzicht op het landschap.

  6. Battambang Provinciaal Museum

  Het overzichtelijke, vriendelijke Provinciaal Museum biedt een verrassende verscheidenheid aan sculpturen, reliëfs en keramiek, verzameld op vele historische plaatsen in Cambodja. De collectie toont een indrukwekkende dwarsdoorsnede van culturele objecten, waarvan sommige dateren van vóór de Khmer-dynastieën. Een deel van het museum houdt zich ook bezig met de recente geschiedenis en is zeer behulpzaam bij het beter begrijpen van de historische kenmerken van de natie Cambodja. Het is de moeite waard om hier wat tijd door te brengen bij een bezoek aan Battambang.

  7. Een ritje met de "Bamboetrein".

  Het rijden met de legendarische bamboetrein is een zeer originele ervaring die waarschijnlijk alleen in Battambang mogelijk is. Oorspronkelijk dienden de "Bamboetreinen", ook wel "Norrys" genoemd, als een eenvoudig transportmiddel om afgelegen dorpen te bereiken of om ze van goederen te voorzien. Met behulp van het spoorwegnet en de overblijfselen van de Franse koloniale tijd werden eenvoudige rijtuigen gebouwd van oude draaistellen en bamboe panelen, aangedreven door afgedankte motoren van boten en generatoren. Vandaag de dag wordt de oude traditie voortgezet en zijn de geïmproviseerde en ongewijzigde "Bamboetreinen" een populaire toeristische trekpleister. Geniet van deze avontuurlijke rit tijdens uw Battambang reis. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Cambodja

  1. Uitzicht vanaf het water op het eiland Koh Rong Samloem in Cambodja

   Koh Rong Samloem

  2. De Wat Leu Pagoda in Sihanoukville Cambodja

   Sihanoukville

  3. Het Nationaal Museum van Phnom Penh Cambodja

   Phnom Penh

  4. Boomworteltempel Ta Prohm bij Siem Reap Cambodja

   Siem Reap

  5. Verlaten kerk in Preah Monivong Bokor National Park bij Kampot Cambodja

   Kampot