Zorgeloos boeken & kosteloos annuleren — Dereisbelofte van Tourlane!
Verlaten kerk in Preah Monivong Bokor National Park bij Kampot Cambodja

Kampot reis

De mooiste bezienswaardigheden, bijzondere reisroutes en lokale tips van reisexperts.

  1. Bestemmingen
  2. Azië
  3. Cambodja
  4. Kampot

  Wat te doen tijdens uw verblijf in Kampot?

  Kampot is een vriendelijke stad in het uiterste zuidwesten van het land. De bijzondere charme ligt in de charmante en rustige sfeer: er is geen internationale drukte zoals in Siem Reap, geen pulserend stadsleven zoals in Phnom Phen, en geen nachtleven zoals in Sihanoukville. In plaats daarvan kom je een handzame stad tegen waarvan het straatbeeld grotendeels is beïnvloed door het Franse koloniale tijdperk.

  Er is een kleine dorpsidylle waar u een paar rustige dagen op uw reis door Cambodja kunt doorbrengen. Kampot biedt de kans om inzicht te krijgen in het ongerepte Cambodjaanse leven van alledag. Minder

  1. Kampot Bokor Nationaal Park

   Bokor Nationaal Park

   Een natuurgebied met een grotendeels ongerepte natuur

  2. Kampot Bokor Hill Station

   Station Bokor Hill

   Een spookstad op 1000m hoogte

  3. Cambodja Kampot Peperplantages

   Peperplantages

   Wereldberoemde peper

  Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken in Kampot?

  1. Franse wijk van Kampot

  In het begin van de 20e eeuw werd de zuidwestelijke regio van het huidige Cambodja deel van het koloniale gebied van Frans Indochina en de stad Kampot ontwikkelde zich tot een belangrijk regionaal administratief centrum. Het Franse kwartier dateert uit deze periode en strekt zich voornamelijk uit langs de waterkant van de Teuk Chhou rivier. Er staan hier nog veel gebouwen die destijds in de typische Franse koloniale stijl zijn gebouwd. Natuurlijk hebben veel gevels in de loop der tijd wat patina gekregen, maar de charme van de koloniale architectuur is onverminderd aanwezig. In de cafés en bars van deze wijk kun je nog steeds een beetje van de langverwachte Franse manier van leven voelen. Zelfs de menu's van de kleine restaurants vertonen een onmiskenbare Franse invloed. Zelfs de straatverkopers uit de buurt van de Franse wijk verkopen broodjes.

  2. Bokor Nationaal Park

  De regio rond Kampot wordt beschouwd als het meest schilderachtige deel van Cambodja. Hier versmelten de langgerekte en tot 1.800 meter hoge Cardamon bergen in de vlakte en vormen met het zogenaamde Olifantengebergte een indrukwekkend decor in het achterland van Kampot. Niet ver van de stad begint het uitgestrekte Bokor National Park, waarvan de weelderige tropische vegetatie wordt begunstigd door de grote hoeveelheden regenval van de zuidelijke moesson. Het natuurreservaat is gepromoot als ASEAN Heritage Park en biedt een scala aan excursiemogelijkheden en tochten door de grotendeels ongerepte natuur tijdens uw reis naar Kampot. Het grootste deel van het nationale park ligt op aangenaam koele hoogtes van meer dan 1.000 meter. De hoogste hoogte is de Phnom Bokor. Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht ver over de Golf van Siam, het dichtbeboste landschap en de stad Kampot.

  3. Station Bokor Hill

  Bokor Hill is een van de hoogste punten in Bokor National Park. Op de top ervan treft u de verlaten gebouwen aan van een zomerverblijf dat door het Franse koloniale bestuur in de jaren twintig van de vorige eeuw werd onderhouden om de ambtenaren een plaats van rust te bieden in de zomerhitte op de vlaktes. De ruïnes van een luxe hotel, een christelijke kerk en andere gebouwen zijn deels verwaarloosd of overwoekerd door vegetatie. Ze zorgen voor een spectaculair gezicht, dat doet denken aan een meesterlijk geënsceneerde filmset. Enkele kilometers verderop is onlangs een grootschalig luxe resort gebouwd. In het toegangsgebied wordt u begroet door een 29 meter hoog standbeeld gewijd aan de boeddhistische godin Lok Yeay Mao. Vanaf de basis van dit monument heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op het Bokor National Park en de kustlijn ver beneden.

  4. Peperplantages

  Peper uit de regio wordt door fijnproevers beschouwd als de beste in zijn soort en geniet wereldwijde erkenning, die u natuurlijk zelf kunt testen tijdens uw reis naar Kampot. De bodems aan de voet van het Olifantengebergte zijn ideaal voor de teelt van peperstruiken vanwege hun hoge kwarts- en mineralengehalte, die hier al sinds de 13e eeuw worden verbouwd. Bovendien zorgen de zoute zeebries, de vele uren zonneschijn en de overvloedige moessonregens voor de beste groeicondities. Er zijn enkele honderden plantages, veel zijn kleine familiebedrijven, maar je zult ook grotere plantages tegenkomen die de teelt op een hoog niveau van landbouwtechnologie beoefenen. Daar kunt u meestal de fruitige en prikkelende aroma's van de verschillende soorten testen en leren over de verbazingwekkende verscheidenheid van deze schijnbaar alledaagse specerij.

  5. Krabben uit Kep

  Iets minder dan 20 kilometer ten zuiden van Kampot ligt het stadje Kep. Kep kende ook een grote bloei tijdens de Franse koloniale periode en was een populaire badplaats. Vandaag de dag vindt u een aantal zeer luxueuze resorts in de omgeving van de stad. Het hoogtepunt van Kep is echter de dagelijkse krab- en vismarkt. Volgens de vriendelijke handelaars is dit de plek waar u het beste aanbod van zeevruchten in heel Zuidoost-Azië zult tegenkomen. Het zal voor u gemakkelijk zijn om deze zelfverzekerde verklaring te verifiëren. Er zijn tal van restaurants en eetstalletjes op straat rond de markt. De specialiteit is gegrilde krab, die uitgebreid gekruid is met de beroemde peper uit Kampot.

  6. Provinciaal Museum Kampot

  Zoals overal in het fascinerende land Cambodja, bevindt u zich ook in Kampot in een regio die terugblikt op duizenden jaren geschiedenis. Het kleine museum legt op levendige wijze de regionale geschiedenis en de lokale tradities uit. De tentoonstelling beslaat een breed scala van de Khmer-dynastieën, de Franse koloniale periode en de omwentelingen van het Rode Khmerregime tot nu. Het bezoek helpt om iets meer te leren over de vriendelijke stad Kampot, die een beetje buiten de gebaande paden ligt. Minder

  Ontdek ook deze bestemmingen in Cambodja

  1. Uitzicht vanaf het water op het eiland Koh Rong Samloem in Cambodja

   Koh Rong Samloem

  2. De Wat Leu Pagoda in Sihanoukville Cambodja

   Sihanoukville

  3. De Wat Banan Tempel bij Battambang Cambodja

   Battambang

  4. Het Nationaal Museum van Phnom Penh Cambodja

   Phnom Penh

  5. Boomworteltempel Ta Prohm bij Siem Reap Cambodja

   Siem Reap